Thursday, August 20, 2009

Fly to KL..

Adoiiiyaii...musnah harapanku apabila pagi tadi diumumkan cuti peristiwa esok tak jadik..memang lemau la nk ngajar sok..pala me ni dah ingat nk gi kl aje..sib beik amy amik last flight..lau amik time siang abis la pe nk jd nk sok..

Can't hardly wait to arrive at LCCT..1st person to meet..opkos me dear chenta hati..dh 5 bulan x jumpe rase mcm dah setaun (huhuh! over lak aku..)..me x bw laptop..so,maybe amy cuti jap dr blogging..after blk dr kl br sambung..

Selamat Berpuasa..me sambut 1st Ramadhan ngn chenta hati la taun ni..best!..selain tu selamat bercuti sekolah gak selama seminggu..

~End~

Cheers,
AmySue

Wednesday, August 19, 2009

Me and Chenta Hati

(huh! miss dier so much!..dah 5 bln x jumpe..)

Selamat Hari Ulangtahun (..err mebi i shud say 'ulangbulan' instead of 'ulangtahun'..)yang ke Setahun 7 Bulan..ngeee..me n chenta hati memang mengingati hari ni setiap bulan..setiap 19hb memang akan saling wish antara satu sama lain..

Cuma hari ni, me betul2 lupa..em, salah amy ke? em mebi sejak sebulan lepas me dh set kat pala cam ni "takmo dah ingat2 lg 19hb ni..bukannye dier ingat pun..kite je la yg ingat sowang2"..huhuhu ni kes kecik ati last month la nih..ape pon hopefully, hubungan kami akan masih boleh brtahan..

My chenta hati ni bukanlah seorang yg sagat sensitif pada perkara2 cenggini (em, hampir semua lelaki x berape nk sensitip pd perkara2 kecik cenggini)..tp rasenye chenta hati me ni mcm dh tahap x sensitip lansung..tp me tak taulah dier ni sebenarnye xmo express his feeling or memang xde perasaan langsong..well, terus terang me katakan, me kecik ati bila dier tidak mengingati hari2 istimewa camni..sedih..tp me dah memilih untuk bersama dier..maknanya me kene terima la cara dia kut..kut la..

Wat masa ni me cuma layankan aje la..tp serius me xleh nk bayangkan apa2 utk masa hadapan..adakah dgn dier amy akhiri zaman bujang..bila kami merancang akan kahwin..sume itu suda amy buang jauh2 dr kepala amy.suatu mase dulu kami pernah beriya2 merancang itu dan ini..tp mase tu kami tidak berjauhan..me d kelana jaya..dier di shah alam..tapi sekarang keadaan sudah jauh berbeza..me di sabah dan dier masih d shah alam..segalanya sudah semakin sukar untuk di ramal.anything cud happen..apatah lagi skang ni masalah kami adalah communication breakdown...

sudahla berjauhan..dia bukan seorang yg kerap menghubungi me..dia bukan seorang yg suka bergayut..tidak juga bersms..jadi.....??? emm..me dlm dilemma..utk keadaan skrg, bukankah hanya itu alternative yg ada utk eratkan hubungan? mula2 me agak memberontak dgn cara dier..dier tanya apa patut dier lakukan..me cakap yg kita perlu selalu berhubung sbb kita dah x boleh nk berjumpa..tp, hasilnya tetap sama..

me malas nk bertengkar.me malas nk minta itu dan ini.me malas nk tekanan sorang2.jadinya me ikut sahaja rentaknye..no calls..no smses..xmo dh sibuk2 bersms..or calling2..as you wish my dear..

Hati amy kosong.

Hati amy kering.

Hati amy tiada rasa.

Sampai bila?...amy tiada jawapan tu..


Not as cheers as yesterday,
AmySue






Monday, August 17, 2009

Hari Minggu Me (16.08.09)

Kronologi hari ini…

1) Ke dapur di pagi hari..
Mangun pagi me trus tuwun bawah..tengok kat dapo..tgk kat ruang tgk tv..tgk kat toilet..mak xde..uiksss! takkan seawall ni dah pegi kat tempat kenduri makcik..tanye adik..a’ah mak awal2 dh pegi..em owait..tgk pi dapo..tgk mende nk mam..uhuuhuh..woti je ade..emm nk mam pe ek..

owh! br tingat kt bilik me ade 2 paket lagi mushroom soup (hehehhe..my mom gelar bilik I sbg kedai runcit since me banyak beli makanan stok utk diri sendiri..kes malas nk turun dapo la nih..)..after masak mushroom soup, wat milo..mam woti cicah mushroom soup..huh! mantep..sedap..kehkehkeh..

2) Layan tenet sampai weng-weng..

Nak basoh baju..hemm..tp oleh kerana tahap kemalasan me dh lepas tahap gaban..so me malas nk basoh..lgpn x banyak..br seminggu x basoh baju (what! Seminggu ko kate x banyak! Gile dak nih..)..ari tu lg best 2 minggu x basoh bj..huhuhu xpe..as long as baju banyak x jd hal..so dah x nk basoh bj..

i decide nk online lak..xde watpe pon..saje nyebok kat blog owang..duk membace blog2 owang..kekekkkek sonok bace citer owang lein..wlu x kenal..kekekek..ilang rase sunyi kat kg ni…me pening weng-weng koz dh lame duk mein tenet..off tenet..nk pi mandi..



3) Menempek kat depan TV n my lunch hour..
Pas mandi..tatau nk watpe..tuwun bawah..duk menempek depan tv..layan mcm2 cenel..tatau nk stay kat cenel mane satu..kul 12.30 layan melodi…pas melodi abes..laparrr..sume xde kat umah..dowang pi kenduri makcik.me malas nk pi..koz tamau jumpe muke kazen yg br2 ni carik gaduh ngn me..

then p dapo..malas nk masak..nk tunggu je mak balik bawak lauk dr kenduri..tp lapa tahap gaban..so decide nk wat nasik goweng yg paling18x simple..ngeee bahan2nya hanya nasik, cili padi dan bawang puteh..kahkahkah! punye la simple bahan2nya..tp me suke..suke sgt..walau cume nasik goweng kosong, tp me suke rasenye..simple dan tak berbelit kat lidah me nih..dah licin melantak nasik goweng..sambong layan tv lagi..

4) RM 53.05 melayang di giant
Gi pekan…saje je menyelit n menyebok ikot mak pi pekan..me nk pi beli susu kotak..stok susu kotak me dh abis..huhuh hajat d hati cume nk beli susu kotak.tp bile sampai giant..hah! ambik ko..abis gak RM53.05..ntah ape2 je la me beli..termasuklah pasta keju segera..ngeeee tingin nak mam..dh lame tak mam..

5) Melantak pasta keju
Pas dr pekan, twus beroperasi wat pasta cheese tu…perghh!! Bile dah mam rase di awang2an..sedap gile..dh lame xde selera mam yg gile2..tp bile dpt pekene western food ni memang selera terbuka seluas alam..hahha! licin pasta ku..tp x sempat amik gambar..

6) Operasi pembersihan bilik dan penemuan fosil di dalam handbag
Tunggang-terbalik dah kul 5.30..neik bilik..tgk hp, hemm xde pun msg or missed call dr chenta hati..em beik me call dier, nk ckp something pasal next Friday (me nk fly pi kl!)..hemm tp he didn’t pick up the phone..titon kut..xpon mein putsal..okla xpe.

guling2 jap atas katil..pandang sekeliling..ya ampon..br pasan betapa huru-haranya bilik ku ini!..baju besepah..so decide ngemas bilik nk lipat baju seminggu lepas yg x sempat lipat.. abis ngemas, tnampak handbag..emm, terbuka ati nk wat operasi pembersihan kat handbag me..huh! terkezut me melihat betapa handbag me telah berjaya menyimpan pelbagai khazanah alam seperti resit2 pembelian yang tidak terkira banyaknya (patotle semak semacam je handbag)..tisu2..syiling yg berterabur..mak aih! Silap aribulan, lipas, siput sedut pun ader ni..mcm mane pon me dh wat saringan ke atas barang2 yang perlu ade kat lam handbag ni..hasilnye tetap nmpk mcm banyak..xleh nk tinggal bende2 ni sume…




Barang2 yang patot n perlu ade dlm handbang me:
-Purse **opkos kene de..**
-HP **wajib de**
-Payung **ngee..tatau, kene de gak..manela tau ngah jalan2 ujan tuwun**
-Blotting Paper **utk hapuskan minyak yg boleh wat guring ikan**
-Kipas tangan **kut2 kene pi dewan ke..or event yg panas, kipas dh ade tulun bg sejok**
-Compact powder
-Lip balm
-Blusher
-Perfume
-Hand sanitizer
-Wringley’s Extra Mints Professional
-Lotion
-Tissue
-Pen
-Note book
-Keys

7) Penutup hariku..
Iron baju utk gi keje sok..n kene titon awal mlm ni iaitu kul 10.30pm supaya me bley mangun on time sok iaitu kul 5.15am

Wah! Walaupun secara kesimpulannya me rasa ari ni pun termasuk ari yg boring utk me..tp bile wat kronologi cenggini rase macam hurmmmm..not bad my dear amy..niways, can’t hardly wait to fly to kl this Friday..will meet my chenta hati..

Cheers,
AmySue






Saturday, August 15, 2009

Lemau je..

Huh! punyelah panas tahap gaban petang ni...nothing to do skang ni.(wlupun sbnrnye de belambak keje nk kene settlekan)..layan lagu kat kompiter ni sambil online...

Adoiiyaiii...betapa boring yang amat la hidup ku ini...pejam celik dah 5 bulan aku pindah balik duk kampung ni..i realized yg aku ni bukanlah type of person yg duk bwh ketiak mak...dr umo aku 13 sampai la skang..most of my life ngn kengkawan..duk ngn kengkawan..i mean independent la..bukan aku x suke duk ngn family..of course aku suke..but aku suke duk luar..so xyah depend too much kat mak bapak aku..lagipun aku duk kg ni memang tewos jd passive..huhuhu, no socialize at all!..memang aku malas tahap gaban la nk kuar..malass yg teramat sangat..sampai xleh nk kate ape dah..aku mmg ske berperap kat umah..kat bilik...kuar hanye gi keje je...

what brings me here? heemmm..of course sbb karier..being a teacher..kene lak skool kt kampung..kene la pi..tp aku terima ngn rela ati ri tu..langsung x bantah..meninggalkan my sayang..meninggalkan my social life n oso meninggalkan kareer aku sbg junior research consultant..

mase dpt keje cikgu tu memang pala aku dah xde kat kelana jaya dah..ari2 gi keje pon otak kusung jek..aku tensen keje sbnrnye..nanges2 aku ngadu kt bf aku nk benti keje.tp aku tetap gak xleh benti selagi xde keje menanti..taknak aku jd penganggur...tabah je la tensen kat opis tu. tetibe lak dpt offer tu.alhamdulillah..lgpun mmg course aku B.Ed (hons) majoring in Mathematics.

Pas grad bulan nov 2008 lepas..aku mmg hold dulu application aku utk posting..aku langsong x apply kat MOE.huhuhu hati berbelah bahagi..betol keeee aku nk continue jd cekgu..cam x sesuei jek..so dlm aku tgh dlm dilema tu..aku dpt lak job as research clerk utk first post...then tunggang terbalik ngn keje2 research ni..n of course becoz of prestasi aku cemerlang..my boss up la gaji n post aku jd junior consultant..sebaris la ngn team consultant opis aku..start la join skali wt research..huh! what a tough thing to do..ekceli aku dr zaman study..mmg aku x suke laaaaaa research segala ni...tp sib bek research tyme final year aku bagus..aku siap ckp,nnti bile aku sambung master..aku lebih rela attend class drpd amik master by research..aku x suke wat research..haaa! ambik ko!..dpt gak keje wat research..padan muke.tp ape yg aku suke pasal resarch ni..memang tensen giler2 tp..hasilnye rase macam honeymoon kat syurga(wah! telebih sudah!)..aku bukan tensen ape..aku mmg suke dah ngn keje aku tu tp kan aku slalu push myself beyond my limit...sgt2 tertekan..bos lak kate aku mmg boleh..adoii..tertekan koz nak jadi yg terbaik n show to myself yg aku mmg ada 'sesuatu'..tp maybe aku terlalu push myself...effect dia kat aku gak...aku jd penghidap migrain yg kerap menyerang...muke jd selalu lemau...oso effect my r/ship with my bf..aku jd suke marah2..n kitowang pn slalu la gadoh kecik2..hmm..sib bek ofer dtg tepat pd waktunye (ngee..my mom yg tulun apply kat MOE..langsung x tau..huhu).dpt offer within 2 weeks aku teros resign..but even until now my boss refuse to accept my resignation letter..my ceo n managing director said they let me try the 'teacher environment'..if am not happy being a teacher, they want me to work with them again...uhuh!...berbelah bagi ati...tp apapun..let me follow my heart..sorry boss..

memang best keje skang..tp i lost my social life..no more shopping..no more window shopping..no dating (ngee..)..no lepaking..adoiiyaiii..x tau sampai bile leh bertahan..even now got poblem with my love relationship...sume pasal communication breakdown la ni...

....."pernahkah kau merasa hatimu hampa...pernahkah kau merasa hati mu kosong"..............


Cheers,
AmySue

Saturday, August 8, 2009

My weekend..

Huh!..watta hot saturday evening..mandi peloh aku dr tadi..pe lagi muke pon memang stok leh goreng ikan arr..kekeke..
Di hari sabtu ni..aktiviti aku juzt basoh baju yg dh 2 minggu x basoh (hahahah! memang malas tahap gaban!..sib beik byk baju kurung nk pakai utk gi keje)..tp dh settle dah tadi..pastu siang ikan yg baaanyak gile..ekceli ikan tu kecik2..so memang nak nanges ah abiskan siang ikan tu..tp x kesah ar..koz kami sekuarge memang suka mam ikan kecik2..sedapp! after mam...aku pn x tau nk wat pe...nk layan tv macam malas..layan tenet pun malas..so aku layan perasaan la kat lam bilik sambil dgr radio..ngah syok2 ngelamun...henpon aku lak munyik..heran skit..pasal aku nye henpon memang teramatla jarang owang kol..de bf pon tetap sunyi gak henpon aku nih..koz my bf nih bukan jenis yg suke bgayut..
emmm skali tgk..owh my student rupenye..ngeee nak ngadu pasal bf la tu...beselaaa...aku kt skool tu dh jadi tempat students nk share citer percintaan pulak..aku lak memang jenis xde hal..laaayyyaaannnn je...tu yg kesukaan dak2 nih...adooiiyaii..nk wat pe ni..bosan..hahahah paper exam budak de belambak lagi kat bilik tu x abis tande lgi...malasssss yg amat...dah la paaaanasssss giler skang ni...
Yes! lagi 2 weeks aku nk fly ke kl...ngeee meet my sayang le...dah la ngam pose lak tu...takpe la..dah time tu je ade cuti..ape2 pun selain meet my sayang i'm aiming megasale laaa..apa lagi..let's go shopppingg!


Cheers,
AmySue
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...