Saturday, August 15, 2009

Lemau je..

Huh! punyelah panas tahap gaban petang ni...nothing to do skang ni.(wlupun sbnrnye de belambak keje nk kene settlekan)..layan lagu kat kompiter ni sambil online...

Adoiiyaiii...betapa boring yang amat la hidup ku ini...pejam celik dah 5 bulan aku pindah balik duk kampung ni..i realized yg aku ni bukanlah type of person yg duk bwh ketiak mak...dr umo aku 13 sampai la skang..most of my life ngn kengkawan..duk ngn kengkawan..i mean independent la..bukan aku x suke duk ngn family..of course aku suke..but aku suke duk luar..so xyah depend too much kat mak bapak aku..lagipun aku duk kg ni memang tewos jd passive..huhuhu, no socialize at all!..memang aku malas tahap gaban la nk kuar..malass yg teramat sangat..sampai xleh nk kate ape dah..aku mmg ske berperap kat umah..kat bilik...kuar hanye gi keje je...

what brings me here? heemmm..of course sbb karier..being a teacher..kene lak skool kt kampung..kene la pi..tp aku terima ngn rela ati ri tu..langsung x bantah..meninggalkan my sayang..meninggalkan my social life n oso meninggalkan kareer aku sbg junior research consultant..

mase dpt keje cikgu tu memang pala aku dah xde kat kelana jaya dah..ari2 gi keje pon otak kusung jek..aku tensen keje sbnrnye..nanges2 aku ngadu kt bf aku nk benti keje.tp aku tetap gak xleh benti selagi xde keje menanti..taknak aku jd penganggur...tabah je la tensen kat opis tu. tetibe lak dpt offer tu.alhamdulillah..lgpun mmg course aku B.Ed (hons) majoring in Mathematics.

Pas grad bulan nov 2008 lepas..aku mmg hold dulu application aku utk posting..aku langsong x apply kat MOE.huhuhu hati berbelah bahagi..betol keeee aku nk continue jd cekgu..cam x sesuei jek..so dlm aku tgh dlm dilema tu..aku dpt lak job as research clerk utk first post...then tunggang terbalik ngn keje2 research ni..n of course becoz of prestasi aku cemerlang..my boss up la gaji n post aku jd junior consultant..sebaris la ngn team consultant opis aku..start la join skali wt research..huh! what a tough thing to do..ekceli aku dr zaman study..mmg aku x suke laaaaaa research segala ni...tp sib bek research tyme final year aku bagus..aku siap ckp,nnti bile aku sambung master..aku lebih rela attend class drpd amik master by research..aku x suke wat research..haaa! ambik ko!..dpt gak keje wat research..padan muke.tp ape yg aku suke pasal resarch ni..memang tensen giler2 tp..hasilnye rase macam honeymoon kat syurga(wah! telebih sudah!)..aku bukan tensen ape..aku mmg suke dah ngn keje aku tu tp kan aku slalu push myself beyond my limit...sgt2 tertekan..bos lak kate aku mmg boleh..adoii..tertekan koz nak jadi yg terbaik n show to myself yg aku mmg ada 'sesuatu'..tp maybe aku terlalu push myself...effect dia kat aku gak...aku jd penghidap migrain yg kerap menyerang...muke jd selalu lemau...oso effect my r/ship with my bf..aku jd suke marah2..n kitowang pn slalu la gadoh kecik2..hmm..sib bek ofer dtg tepat pd waktunye (ngee..my mom yg tulun apply kat MOE..langsung x tau..huhu).dpt offer within 2 weeks aku teros resign..but even until now my boss refuse to accept my resignation letter..my ceo n managing director said they let me try the 'teacher environment'..if am not happy being a teacher, they want me to work with them again...uhuh!...berbelah bagi ati...tp apapun..let me follow my heart..sorry boss..

memang best keje skang..tp i lost my social life..no more shopping..no more window shopping..no dating (ngee..)..no lepaking..adoiiyaiii..x tau sampai bile leh bertahan..even now got poblem with my love relationship...sume pasal communication breakdown la ni...

....."pernahkah kau merasa hatimu hampa...pernahkah kau merasa hati mu kosong"..............


Cheers,
AmySue

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...