Wednesday, September 30, 2009

"P untuk ape?"

Citer pasal rabun warna kat students.Me terangkan la yg kite xleh nk dpt lesen mandu lau de masalah rabun warna..pokpekpokpek la me terangkan kat students.Tiba si Syafik tanye jenis2 lesen mandu..me jwb la de L, de P..dia tanye lagi

"Cikgu yang L tu utk ape?"

"L utk owang tgh blaja memandu"

"P tu pula ape?"

Me dgn tulus ikhlas menjawab
"P utk owang yg dh lulus JPJ n br dpt lesen..tempoh pakai lesen ni adalah bla..bla..bla.."

blom sempat me abis terangkan..

"P untuk P.A.L.U.I cikgu ..mihahahahahaharr..harr..harr..kah!kah!kah!"dia ketawa bagai nk rak bersama rakan2nya yg lein.

Satu kelas gelak setan.

Me tergamam!


(okeh PALUI itu adalah sama makna dengan BODOH dalam bahasa sabah)


Apekaaaa?? dia hengat me ni sape nk ajak me beguwau tak sopan seperti itu di kala me serius cuba menerangkan sesuatu pada dia??

$#%@&!!!!! menyumpah dalam hati!

@#%*& betol budak nih!

Jage ko! Aku tunggu ko kat simpang tiga nanti!



Cheers (Tp rase terbakar je!)
Amysue

Tuesday, September 29, 2009

Me dan dia

video

Ngee(sengih sengal)..terserempak ngn khazanah alam ni.Xdelah khazanah sgt..kire baru lg ni..kire2 setaun 5 bulan yg lepas..Incik Jamil iaitu merangkap kekaseh hati me telah bersusah payah wat vid nih..ketara ke'amatur'an beliau..anda kena klik ar lau nk tgk n kalau nk rase nyampah ngn kitowang (mcm ko je kan de kapel amy oiii!)..huhuhu..tp lau dh klik kene off la playlist me kat sebelah tu..kang jd lagu pe ntah dh becampo2..Namun me sgt2 appreciate usaha murni beliau itu kerana mase beliau selesai transfer vid ni ke lappy me, hampir berbulan2 me asik senyom kebahagiaan dan video ini mampu membuatkan member2 lein jeles..hohoh..me hanya senyom bangge je koz kekaseh hati me sgt2 romentik (kononla kan?)

Sebagai background video ni beliau telah memilih lagu2 "berhantu" kitowang iaitu 11 januari (tingin sgt nk tuko jd 19 january :P ).tercipta untukku n sempurna...segala pics yg terpapar itu adalah koleksi kitowang time deting selama 3 bulan (br 3 bln jd kapel maunye tak romentik kan??trase dunia kami yg punyaaa)..abes beliau masukkan lam vid itu..x kire sisi mane pon wajah kami..terselit jua wajah2 budget comel kitowang juga ekspresi gediks me n beliau.

Apepon me sgt merindui saat2 mesra me n beliau..sedey! skang dah x duk dekat..winduuu siot nk kuar deting ngn beliau..

"Ya Allah andai dia jodohku, kau dekatkan lah hati kami berdua..andai dia bukan jodohku, kau tunjukkan lah jalan yg terbaik untuk kami..aminn"

Cheers,

Amysue

Monday, September 28, 2009

Kami terkena tempiasnya..


Sabah terkena tempias ribut tropika Ketsana.Iye itu la dier.Me hengat nape laa smlm angin ribut kuat bebenor.Sgt2 kencang anginnye.Meremang bulu roma.Wisau gak koz kuceng2 me duk meow2 x benti2.Ye le owang tua2 kata lau kuceng or mane2 la haiwan berkenaan (sumer haiwan kut..) akan x duduk diam lau de bencana alam nk jd. Rupe2nye negara Filipina di landa ribut Ketsana.Sabah,especially pantai barat sabah pun terkene la tempiasnya..Pic atas tu adalah antara kesannya..Tempat kejadian adalah depan umah me.pokok yg ntah berape pemeluk (yg penteng pokok tu besar okey..) tumbang time angin kencang tu.Gile kuat angin tu.Pokok tu lak memang dh veteren ar.Ko z sejak me lahir pokok tu dh ade.Skang dh xde.

Pagi2 td dh la memang muke blur nk p skool..takde mood langsong!..bila nk kuar dr umah rase cam nk melompat2 kegumbiraan kos jln kuar dr umah me terputus..hhehehe leh la coti ri ni..huh! tp rupanya adik me lak balik lmbt semalam..x dpt masok jalan ke umah, dier parking je kete kat jalan luar.so maknenyer memang xleh nk escape skool la kan??.uwa!!

Sampai kt skool rupenye bukan me je yg mengalami pokok2 tumbang nih..banyak kampung kene.Luckily kitowang smlm xde lak terputus bekalan elektrik..member me siap pakai baju komot2 ke skool koz api x de nk iron bj.


Cheers,
Amysue

Saturday, September 26, 2009

Me terkejut!

em okay rasenye me skang dlm bulan syawal..juga di bulan september..aggghh! me rase mcm suasana new year la pulak..berdentum2 munge api..sumpah macam time2 new year gitu..berdentum2..pasang mercun n munge api x agak2..bapak mercun tewos dowang pasang.Woii aku tekejut la sengal!

tensen nih..kiri umah me open house..depan umah me open house,kanan umah me open house..pastu masing2 nk pasang mecun macam nk berperang..x tau la pe antu yg merasuk owang sekeliling umah me nih..taun ni xdenye beli anak mercun ke..sumer yg stok macam nk sambut merdeka atau new year..ingat bley tgk munge api besar gedabak camtu time merdeka atau new year jek..

x kesah le...tp yg me kesahnye..x suke la munyik munge api or mecun tu...asik2 tekejut..dh la pasang dpn bilik me kan..mmg harusla tak di serang sakit jantung..uwaa!! nk titon awl pn x dapat..


Cheers?? (xde maknenyeee)
Amysue

"satu lagi kerbau sudah kena ikat"..

huhuh..itu le dia ayat best yg kuar dr mulot mak me..ngee..ayat tak agak2 tu..kebau tewos..maksud mak tu sowang lg di kalangam sedare kitowang dh diikat owang (tunang leee)hahahah! bese le mak me mmg suke bergurau tahap melampau..tp owang lein steady jek..

tadi gi majlis pertunangan anak sedare me..so me dgn tulus ikhlas hadiahkan dier cupcakes..niat di hati nk bagi sesaje la kan..tp rupe2nye anak sedara me ni tewos jadikan sebahagian dr hantaran beliau..di samping cuppies yg siap berhias..me juga siapkan about 200 cuppies utk tetamu makan.huhuhu telentok2 me menyiapkan cuppies tu semalam..

pic atas ni adalah proses2 nk wat cuppies..perisa cuppies yg me wat cam beselah choc moist with frozen topping..n marble cake..


pic di atas tu le anak sedara me ngn tunang beliau..huhuhu kelakar siot..beliau sempat menyelamatkan cuppies yg de nama beliau bersama tunangannya dan beberapa bijik cuppies lain sebelum bertukar barang hantaran ngn pihak lelaki (weh! burok siku ko yan! hihih)

lagi gambar2 beliau semasa majlis pertunangannya..


uhuks! pic di atas ini tiada kena mengena dgn majlis tadi..(tiba2 kan?) motip mengupload gambar adalah kerana suke hati koz ni blog me..muahahah! (tu pics smlm tu sblm pi beraye umah pokcik me)



Cheers,
Amysue

Friday, September 25, 2009

Napa mimpi dia?

Semalam me mimpi.Memule hepi.Pastu sedey.Last sekali sayu terus nanges giler2.Me dapat rasakan sedey tu sampai skrg.Sangat2 terasa.Perasaan dan tangis me dlm mimpi tu saaama sebijik sepesen ngn pe yg berlaku pd 11 April 2003 (pe lg mase broke up la!)Aaaa! napa me mimpi dia?tak mungkin kerana sayang..huhhu dah 6 taunnn tu berlalu..em macam lirik lagu alyah ni..

Setiba di persimpangan
Langkah kita tak lagi sehaluan
Bermula di saat itu
Tidak senada irama dan lagu
Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti
Kau telah jauh,
jauh dariku
Tiada ruang di hati buatmu
Namun harusku akui
Ada ketika di minda kau menjelma kembali

Sekali sekala ada
Ada rindu yang datang tiba-tiba
Tak mungkin kerana sayang
Cuma terganggu oleh perasaan

Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti

...ahh! mainan tidur semua tu.Saje je la nk bangkitkan nostalgia lame.hish! pi jejauh nostalgia lame..takmo ingat2..


Cheers (am touched!)
Amysue

Wednesday, September 23, 2009

Kisah Hari Raya me yg best!!

SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI MAAF ZAHIR BATIN BUAT SAHABAT2 ME KAT DUNIA BLOG DAN SAHABAT2 DI LUAR SANA…

Ari nih dh masok raye yg ke-4..baru today me dpt blogging..sebelum2 ni meeeeemang tak dpt nk luang mase blogging..mase me amatla padat dengan aktiviti2 raye..Alhamdulillah, taun ni tetamu saaangat la ramai..huhuhu letih..memang letih tapi hati happy n bahagia bila dpt berkumpul time2 raye ni..

::Malam Raya::
Me ingat malam raye atau sehari sebelum raye u nk hapdet blog pasal my final preparation utk raye..tp oleh kerana kebizian tahap maksima me x sempat pun nk blogging..woh ye..ekceli mlm raye sempat onlne utk YM..abg me nk chatting sambil berwebcam ngn kitowang..iyelahh taun ni 1st time x balik beraye..huhuhu apelagi adegan bermaafan2 di depan webcam laaaa..malam raye tu me n mak titon dkt kul 2.30pg..huhhuhu last kopek nyer preparation me sempat wat marble cupcakes..tingat kat arwah datuk dulu..dier suke sgt mam marble cake n butter cake.


::Hari Raya Pertama::
Rutin tahunan me n family, raya pertama mmg seharian xde kat umah koz kitowang sekeluarga balik kg ngian..lepas semayang raya..berkumpul dulu kat umah mam raye n bermaaf2an n kul 9am dh gerak gi kampong ngian..x jauh juz stgh jam jek dr umah me…cam bese kitowang tewos ziarah kubur datuk nenek n sedara2 belah ngian…pastu beraye la ke umah2 adik beradik ngian…maaaaalam baru balik umah..penat..mlmnye x berape ramai tetamu dtg..yg dtg juz students me jek..


(acara bermaaf2an family me)

(comel kan anak buah i nih..)

(me raya pertama)

(ngengade kat umah owang :P )

::Hari Raya Kedua::
Satu lagi rutin tahunan family me ialah raye kedua pagi2 kitowang dh gerak ke kubur belah family mak lak..kul 7.30 dh pi dh..mak marah lau pi lambat2..koz masa arwah datuk de dulu dier paaaaaling pantang lau kitowang lambat gerak ke kubur..after ziarah kubur kitowang sefamily meneruskan aktiviti ngn beraye ke umah sedara2 mak pulak..tghari balik umah koz nk ready utk tetamu lak…
Huhuhhu..raye kedua ni memanglaaaaaa me bz sgt2..ramai giler tetamu dtg..imagine jele..start kul 12 sampai kul 11 mlm tetamu x putus2 dtg..ngeee..citer bestnye bile kebanyakkan tetamu yg datang sumer nk puji2 biskut n cupcakes me kan??(ngeee..kembang se’mangkuk tingkat’ me!..xde niat pon nk suh dowang puji me..hoho!) sampai de yg masok dapo gi tgk me ngah pump icing cake atas cupcakes tu(mase tu cupcakes yg dh hias abisss..koz mmg laku giler..so terpakse me kelam kabut gi pump icing kt dapo)..memule sowang..x lame penoh dapo nngk me..dh jadi mcm rancangan memasak dh kan bile mereka mula tanya itu ini kat me…tewos teketar2 tgn me pump icing tu..me nebess siot!! (sumpah x penah rase seglamor ini..ahaks!)Citer pasal biskut n cupcakes ni dowang mule la nk mintak no fon me koz nk menempah la..bla..bla..bla..dowang tanye berape me jual sebijik cupcake tu..hahaha me pandang mak..”er..pasal harga tanya mak..apa2 deal ngn mak”..giler x reti nk letak harge..cupcakes tu me saje2 wat utk makan sendiri..x penah jual..lgpn me minat sgt ngn cupcakes ni tu yg terlebey rajin wat…ekceli time study doulu2 penah jual cupcakes ni..tp cupcakes plain jek..xdela munge2 segala nih..
Pas sumer tetamu dh balik hemmmm..rase nk nanges kene basoh pinggan mangkok sowang2..badan x lembik dh..muke pon dh xde muke owing dh.mak siap gelakkan muka me koz katenye macam owang kene pakse keje lebih 12 jam kat restoren..huhuhu ngn itam kat bawah mate koz eye liner yg dh sememeh..muke beminyak mcm nk goweng telur mata…kul 12 br dpt neik bilik..bersihkan diri..n titon sampai lebam.

(me hari raye kedua)

(Suasana raye kedua)

(Cupcakes yg konon2 laku tu. Pic atas: Marble cupcakes, Pic bawah: Choc Moist cupcakes)

::Hari Raya Ketiga dan Raya Keempat::
Raye ketiga ni family kitowang lepak umah jek tunggu tetamu dtg…ri ni pon tetamu x putus2 dtg…students me pon ramai gak dtg..dak2 kampong sebelah pon ramai..yg dh 2,3 kali dtg pon de juga..time ni balang kuih raye me banyak dh kusung..huhuhu,memang xde harapanla nk bawak gi skool nnti..Apapun hati puas nengok balang banyak kusung koz x sia2 la me banyak wat biskut raye koz laku..ngeee me suke! Me suke!



Cheers n salam aidilfitri,
Amysue


Friday, September 18, 2009

Ahaks! silap aribulan laaaaa...

12:57am - 18 Sept o9
Me: Selamat Hari ulangtahun yang ke setahun 8 bulan..i syg u sgt2..hope u juga syg I mcm I syg u..mwah! luv n mis u sgt2 (dengan penuh syahdu)

SMS dia: Em.eh syg bkn esok ke 19 hb kite punya anniversary? Pepun hepi anniversary to u jgk syg. I luv u sgt2 jgk.syg I pd u masih mcm dulu.mwah mis n luv u sgt2..

…apekaa?????.. (tewos tgk kalender….ahakahakahaka! rase cam nk masuk lam dinding jek!)

SMS me:eh? Kekekeke konpiden jek I rini dh 19hb..huhuh rupenye rini br 18 ek..ahahahaha malu lak..xpelahh I wish awal.. (cover malu)

SMS dia:huhuhu..keke tu yg abg pelik tu..abg de set dah 19hb..ptt kol 12 td dh bunyi..ngeee..takpe..i accept u wish awal..

SMS me: Ngee…takpe tu menunjukkan I smgt nk wish (cover malu lg!)..xpe sok syg wish lg k..k la nk titon dulu..

Huhhu! Even ngn bf sendiri tp me still malu gak..! semangat siot wish dengan penuh kesyahduan d tgh2 mlm..ahahahah!
Cheers,
Amysue

Thursday, September 17, 2009

Me dapat kad raya! (excited semacam kan?)

"Ku hidup dengan siapa..ku tak kenal ko siapa…ko kekasihku taaaaapiii ooorang lain bagikuu..lalalalala"
Mak aii bersemangat me nyanyi lagu ni..rase cam same lak sore me ngn c agnes bila time tarik korus lagu nih..hahahahha! perasan la ko amy!

Cuti ri nix de la bz sgt..juz gi nyebok ikut mak gi pasar (comel kan ikot mak gi pasar? :P )..pastu sampai umah, bukak tudung , tukar baju sumer tewos operasi siapkan tempahan biskut raye kawan mak..dah deal ngn mak, me adun, me terap n mak bakar..ngeee me malas lau bab bakar membakar nih..tp mase me ngan bz mengadun mak boley plak escape gi opis dia..mak dh cuti ri ni tp ntah nape nk kene p opis gak..nk kene amik kueh katenye..me pesan kat mak jangan lame sgt..me malas nk membakar biskut neh..mak me tu bukannye boley..kate sekejap tp hasilnye amatla memberangsangkan..sampai berejam2 la jawabnye..huhuhu n memang betol kan..dekat sejam gak la mak pi opis...tp mak kate jalan jammed..Pergh! mantap la pekan Papar siap jammed segala kan?? Tp mmg betol, mase ikot mak gi pasar pon jalan dh jammed..selagi tak raye selagi tu jalan akan sentiase jammed.

Dkt tengahari ngian (ngian adalah panggilan ‘ayah’ atau ‘bapak’ utk kaum brunei) me gi check post box..me dpt kad raye dr c dia..maaaaakkkk aiiiii! Bapak kad raye me dpt..besar betol kad raye yg syg me bagi..siap dh komot2 dh tepi2 kad raye tuh koz x muat masuk lam post box tu..tp xdela munyik2 segala tu…me bukan kesah tang saiznye..me kesah pasal tulisan di dalam kad tu..so sweet my dear..tp x dpt la nk kongsi pe dia tulis utk me..tersentuh jap..ye le, 2..3 menjak ni kan hubungan kitowang x berape nk baik..mudah2an ye Allah dekatkan jodoh kita..amin..


(sedey...kitowang berjauhan..)

Pas dpt kad raye on the spot me called dia..nk kabo le dh dpt kad raye resakse dr dia..tekekekeh kitowang berdua citer pasal kad raye resakse tu..tau lak malu mase nk ngepos kad tu..koz dia br pasan betapa besarnye laaaa kad raye tuh..hahahah!mmg x agak2 betol beli kad utk me..katenye lawa tu la sbbnye dia beli..huhuhuhu niways thnx abg…n sepantas itu me mohon ampun banyak2 koz lupe beli kad raye tuk dia..n rasenye mcm x dpt la nk balas kad raye dia tahun ni..me saje2 la kate “xpe..nnti abg dtg c ni bulan seploh nnti, abg ckp je abg nk pe..nnti syg belikan” huhuhu budget abg akan kate “eh takyah la syg..x kesahla pasal kad raye tu” huhuhu tp sangkaanku amatla meleset..macam2 abg mintak..siap nk mtk belikan jam…takpela..nnti abg dtg me akan belikan…ri tu pun mase kt kl kitowang tukar2 hadiah..me kasik kemeja soda kt dia..n dia bg me high heel n munge ros kt me…(aduhaiii windula pulak kt dia..)

Cheers

(but miss him so much!),

Amysue



Wednesday, September 16, 2009

Nothing much happened...

Pe ek nk taip utk entri kali ni??..xde pe la berlaku td..juz gi sopping ngn family..heheheh sekali sekala pamper my family esp. my mom n dad pe salahnye...mak aiiiii punyela ramai owang gi sopping tadi..me sempat pitam2 lg..huhuhu koz terlampau panas...wohye..start ri ni me dh cuti..cuti saaaaaaampai minggu depan..seronok!

utk kali yg ke 18 me lupe lagi gi beli kad raye utk my sayang..huhuhu nampak gayenye memang x bagi la taun ni..nnti la mintak maaf manyak2 kat c dia..tgkla lau boleh sogok ngn duit raye..hahahha!..xdelah guwau je..

di saat2 kritikal nk raye ni mak bagitau ader lagi kengkawan dier nk tempah biskut kacang!..adoiiyaii, lau ikut ati memang me xde dh nk wat..kite nye kek n biskut pn de lg x siap..tp memandangkan kengkawan mak ni pernah menjadi pelanggan me mase me aktif amik tempahan raye beberapa taun dudlu, so terpakse la accept..xdelah terpakse sangat..tp wokey laa...

n di saat2 akhir nk raye ni misti dh ramai kan perantau2 balik ke kampung..me taun ni xde dh jd perantau..taun lepas n beberapa taun yg lepas jadik la perantau..siap xcukup cuti..ha taun ni ko cuti la sampai lebam yek amy..huhuh..n me rase sbb taun ni me tak jadi perantau la me beriya2 n begitu bersemangat waja membuat persiapan raya...n taun ni me jd anak sulung jap..kebanyakkan persiapan raya family taun ni mmg d handle oleh amy..x kesahla..me senang hati tgk mak ayah senang hati...

Cheers

Amysue

Sunday, September 13, 2009

Raya preparation (pembersihan umah besar2an) - Part 2

Woops! mase entry ni di taip dh kul 5.47pm..uhuhu lg stgh jam nk bukak pose!..so nk taip sumthing la kt blog neh...

Semalam ngn ri ni aktiviti me n adik2 ialah membersihkan umah..cam yg me katakan la lam entri lepas..me nye kontrak tingkat bawah..lengkap satu pakej (lap tingkap,lap habuk, mop.bukak langsir,bukak sarungkusyen,ilangkan habuk kat celah kelopak munge mak n yg so on)

(fasa pembersihan)

(bersihkan habuk kat celah kelopak munge..keje paling mencabar!)

pics selepas pembersihan tidak dapat di upload atas sebab2 ianya belum complete..nnti dh pasang langsir..dah letak kueh raye sumer br me upload..huhuhu misti nk lengkap gak!

Apepun..penat tu xyah ckp arr...mlm semalam mmg me flat gile2..hrp mlm2 ni x flat lg..mau x tejage sok pagi neh..plan nk wat biskut almond london tergendala..but mebi bole di realisasikan ari rabu neh..koz rabu neh cuti! (cuti besday TYT n oso sabah join mesia)

Cheers (but v.tired!),

Amysue



Jumaat Yang Tensen!

Ekcelikan entry ni me taip 2 ari yg lepas (a'ah me mmg slalu taip dulu kt word then pastu mein copy jek)..tp memandangkan line tenet (both strimiks n brotben selkom) wat hal, langsong xleh nk online..tp me ttp nk post jugak kan..ngeeee.. let's see what i wrote bout my friday..

Huh! What an emotional day la ri ni..dr pg tadi adeeee je bende yg wat me PANAS…memang tekanan me sengurang tadi. Me rase macam nk blasah jek sume owang.huhuhu..cenggitu skali ek ari me ri ni…

Pagi2 sampai kat skool dh tade api..duk lam bilik guru tu rase macam duk lam microvawe..ha tu intro kepada kePANASan me..duk bekipas laaaaa kt lam bilik guru tu sambil perati aktiviti2 kat lam bilik guru yg mane pepagi bute dh riuh rendah macam buka jualan gudang.pokpekpokpek ngn jual tudungnye..ngn sibuk membahagi2 biskut tempahan yg dh siap..mane yg sibuk duk tagih duit kutu..de lagi yg duk membahagi2 gula (mmg dasat cekgu2 nih siap dh jd pembekal gula..perghh!)..tu tak lagi pokpepokpek citer pasal mecun mancis la..telur naga la. (pembekal munge api n mecun pon adee!!)…masing2 ngn port sendiri..adoiyaii..me x involve ngn sume2 tu..xde ati nk join..

Kul seploh br de api..ngam2 kelas me..de kelas ngn dak form 1..memule bg nota..wohye time ni me ajar subjek pendidikan moral (aaa iye..tetibe kan kene suh ajar moral..memang OUT dr opsyen me..mmg harus ar me x reti nk tackle students’ attention). Pedagogically mmg lemah ar utk subjek ni. Dh bagi2 notes sume dak2 ni bley pulak ade yg x nk salin nota..xmo wat latihan..ok fine! Me ok je,amik name bg demerit seploh..amik ko!..dh explain bla..bla..bla.. kt dowang n me suh ar wat latihan tp dak2 ni bising x ingat..me suh diam tp dowang pandang me ni cam pe je..tak makan saman tul…bising tahap maksima…hah! Me hempuk sowang2 suh duduk..tepakse jerit cam ilang akal jap..ok dowang diam..tp de la sowang student yg memang jd musuh negare kebanyakkan cekgu kat skool nih stil pokpekpokpek kat blkg..me ckp dia duk menjaaaawab je.
Musuh negara: ala mane leh diam cekgu, x syok ar
Me: eh ko diam! Kang cikgu x bagi balik sume biar padan muke duk sini smpi kul 1
Musuh negara: biarla cikgu sama2 mati duk lam bilik ni…ngengongengong…ntah pe lg yg dia membebel
Me: weh! Ko diam boleh tak ? pang!!! (amik ko me baling pensel case me yg sarat ngn marker pen..kene sipi kat pala dia)..dia bley sengih cam owang sengal..
Ingatkan dier cuak..taaaaaaakkkdeeee maknenye…
Musuh Negara: Cikgu, balik la cikgu..sini wat pe..xde ape nk wat (kengkawan dier yg lein sume dh bg signal mata suh dak sowang ni diam..tp dak ni mmg x leh nk kate ape la..mmg kuangjaq tol..dah 18 kali gantung skolah pun x insap2..x tau laa..time munyik loceng.c musuh negara ni dh meluru dpn pintu nk kuar.
Me: hah! Kowang jangan kuar.duduk c ni smpi cigu bagi kuar
Students lein diam ..patuh pd arahan..
Musuh negara: aaaa..cikgu x bagi balik saya kacau sume bende kt lam kelas ni (sambil tangan dier duk mein suis lampu n kipas..dier bg on off on off,,huh! Mmg lau x ikut sabar ni dh kene tampo lelaju ngn me..sabar2..lau di layan tensen me ni,me yg sakit jiwa..drpd de yg koma kene baling kusi ngn me beik me suh dowang kuar…

Start tu mood mmg rosak ar…bad mood sepanjang ari..pas balik skool me gi kk..nk gi opis dealer utk modem prolink..x leh nk connect intenet sejak me beli last week..
Dgn perasaan masih panas..ianya bertambah panas dengan keadaan tengahari yg mmg kompem panas..tmbah2 lak smpi kk jalan jammed maaaanjang…bile x dpt lepas lampu ijau me rase cam nk geget2 lampu trapik light tu..pastu yg sengalnye me ni dgn konpiden terus ke kompleks karamunsing..n p tingkat 7..nngk2 xde pun nama kompeni tu..pelik me..me kol..tanye opis dowang kat ne..nak nangess!!!..boleh plak me ke tempat yg salah..mukan kat karamunsing la yang oiii..nuuuuu kat wisma merdeka..ekceli me slalu konpius both of these places..x tau la celah mane yg me duk konpius sgt…nk kate sebutan same xdenye..jauh beza sebutannya..kedudukannya shopping kompleks ni pun sgt la jauh antara satu sama lain..huh! me panassssss pada diri sendiri..dh la panas mentari..jalan jammed..salah lak gi tempat nk dituju..makk!! rase cam nk tejun bangunan je.

Pastu gi la wisma merdeka..bg laptop n modem kt dowang..suh nengok pe masalah..c pompuan yg ala-ala technician company ni duk godek2 la my laptop ngn modem ni..a’ah mmg xleh connect..cek sane..cek sini..duk tukar jap pakai modem me..jap pakai modem dowang..jap pakai sim me..jap pakai sim dowang.jap pki brand modem lein..cenggitu je ulang2..kire2 de juga la 4,5 kali duk wat bende yg same..still xleh connect..pastu dowang tukar plug-in kat laptop kompeni..hah! bley connect..so masalahnye tu pd laptop me..tp c pompuan yg ala technician tu x puas ati..masih mengulangi perbuatannya yg duk tukar tu tukar ni kat laptop me..me dh weng-weng dh duk depan dier nengok kelakuan dia tu..dekat sejam lebey gak la cenggitu…last kopek dia kata..
“ u balik anta serbis la laptop u ni..masalah laptop ni..tgk anti virus dia..tp x sure la sbnrnye pasal anti virus atau mende lein..try tanye la kedai serbis tu pe masalah “

Me rase mcm nk guling2 atas kapet opis dowang..adoiiyaaaiiiii..penat2 me dtg c ni ngn cuaca panasnye..ngn mood x berape nk centre..ngn siap salah pegi tempat lagi..last2 problem still xleh solved..me tau sbnrnye mmg dr td dier nk kate cenggitu..koz dier dh x tau nk solve camne.,,tp semangat dier nk mencuba tu amatla tinggi..me hargai itu..TAPI dh memakan mase me duk menunggu dia wat mende yg same kt laptop me..me dh la ngejar mase..lau bleh x nk balik sblm kul 4.30..kang jammed..

Airmate dh begenang2 dh..kekekke..me ni lein skit lau dh marah sgt or x puas ati sgt..mudah je nk nanges..me blah dr opis tu lam keadaan mcm nk tendang2 je lif time nk tuwun bawah (huhu! Macam kuatkan nk tendang2 lif..)

Lam me ngah tensen2 tu me call bf me nk tanye pasal laptop me..koz dulu dier yg reformat laptop me nih..OS asal dh removed..ntah ape ntah dia masukkan lam laptop me nih..tanye2 sume..mcm xde problem…me kate connect kt laptop owang tu leh kat tmpt me x leh..laptop me mmg problem ni..last2 dier suh me anto kedai suh nengok per lg hardware yg x install..aduiii la syg oiii…manyak keje tul la cenggini….bile dh mood marah cenggini ngn c dia skali me rase nk fire…rase cam nk marah koz dier dh removed original OS laptop ni..dulu dh kate dh x yah la removed…serbis je..tp nak juga kan gatal removed itu removed ini..sampai ri tu dia install hardware yg tak padan2 ngn laptop me ni..sound xde la..wireless xde la..bluetooth pn dh xde…itu xde..huh! nak marah sgt2 nih..sib beik jauh..

Dalam pejalanan balik umah jalan dh start jammed…aaaaa! Menguji tahap kesabaran tul..rase2 macam nk tuwun dr kete nk nak sapu sumer kete kat jalan raye (lagak macam kete tu sume kete mainan) tu supaya bg me jalan…segala2 nye wat me bengang…duh!..sakit jiwaaaaa..

Oleh kerana hari yg me lalui ri ni x berape nk beik, kad raye utk bf me pon lupe beli..tp I slow down my anger ngn membeli alat solek kat watson..uhuks! terbang RM 90.62…tp hati senang..kekekeke! shopping is the best therapy. It really suits me..ngeee ; p



(pecuci muke garnier, loose powder maybelline, lipstick silky girl n eye liner ZA)
Cheers (i wish!)
Amysue

Wednesday, September 9, 2009

Raya preparations part 1

Hemm..lagi seminggu lebey je lg nk beraye..korang nye persiapan raye camne..as 4 me n my family kire dh warming up dh wat persiapan raya..last weekend me marathon wat biskut raya..ari sabtu dapat wat 3 jenis biskut n ari ahad tu pulun lg 3 jenis..hasilnye dpt 6 jenis biskut raye (huhuhu macamla korang x reti nk ngire kan..apa daaaa me ni)..plus ngn biskut yg my mom wat summer skang de 7..next week biskut yg me tempah de 3 jenis..so sume de 10 jenis..lau de mase me nk wat almond London lak..tp tgk la lau sempat..koz nk dkt2 raye me nk wat chocolate moist cake versi cup cakes lak..

(ni biskut kacang rangup..biskut wajib tetiap taun)

(biskut chocolate chip)

(biskut sarang semot manik urai)

(biskut kundur)

(tat nenas)
This coming weekend me dh set nk wat operasi pembersihan umah besar2an..dh bahagi2 tugas..tingkat atas adik2 me nye kontrak..kat bawah tugas me n ruang dapo tugas my mom..yg kat luar2 tu tugas my dad…sib beik time ni me x pose..(huhhu bocor resia me :P)
Wohye..me berduka cita lagi..uwaa!!!! cuti peristiwa pd 18/09 x jd..br nk besuke ria melompat2 koz dpt cuti..bley plak x jadi..next week memang dgn mood raye..ni kompem dtg ngajar muke lemau koz duk piker nk raaaaaye je.
Ari jumaat ni nk mencarik kad raye..nk ngepos kt c dia..ri tu mase kt kl dh nk beli dh..so x yahlakan nk pos2 segala nih..tp c dia x nk lak..nk gak kad versi pos..adoiii..me ckp kt c dia bg je le kat rege 50sen kt me nnti..x yah ar nk munyik2 segala or kad yg sebesar2 alam tu kann..zaman me mude2 dulu bleyla.tak nak tu lau kad tak sebesar saiz suwat khabar..blum plus yg nk munyik2…kekekke…siap de cd melekat bagai la..
Aaaa..x sabarnye nk cuti raye..ekceli excited raye lein citer..excited nk cuti x yah ngajar lein citer..huhuh..best! seminggu tuuu cuti..x yah pikir wat lesson plan utk seminggu..pas neik cuti de lg 3 minggu lebih sblm dak2 final exam..ceeepat leeee abis penggal persekolahan taun ni..
Cheers,
Amysue




Tuesday, September 8, 2009

Pengembaraan cik dayang ke KL..

Huhu..dah lebih 2 minggu me balik dr KL..tapi tak terhapdet2 blog ku yg baru nk tumbuh ni kan..(me new to blogspot but a lil’ bit older to friendster blog..) ..ke’delay’an menghapdet blog ni adalah atas sebab2 malas + bz..em my trip to KL takdelah gempak sangat pon..overall,hmmmmmmm booooleyylaaa drpd takde kann?..mehla me citer skit my 5 days @ KL

22.08.09 (Sabtu)
Semalam pas c dia amik d epot, before he went home I asked him to come early tomorrow..dalam kul 9 am kene pick me up la koz nk pi umah abg me kat Paya Jaras..Me nak melawat anak sedare baru (anak abang me).umo br 2 bulan..namenye Pengiran Ariff Azhari..perghh! name tak agak2 tu..munyik cam nama pengarah syarikat yg besar2..tambah lak ngn nama keturunan kitowang ‘pengiran’..gerun siot me dengar nama anak dier..pepun ariff comeyy..sebijik potostet muke abg me mase kecik..

(me nyelit kat tepi katil c ariff)

(Ariff with aunty dayang)
Pas dari umah abg me, me and c dia jalan2 kat Sunway Pyramid..me yg ngajak gi sane..Almaklumlerrrr dah lame x pi..Mase duk Kelana Jaya dulu, tetiap minggu pi. Dah jadik tempat dating rasmi kitowang dah (kes malas nk pi jejauh sbnrnyee ;p) kitowang bukak our very 1st day fasting kat sunway..
(citt!..abg curik2 snap muke ku yg cam apentah!)


(Yes! me sempat pose utk 2nd snap)

23.08.09 (Ahad)
Arrrghhh..hari tensen n hari airmata me..Gadoh ngn c dia..sehari suntuk tu..me majuk!!..napa??..cenggini citernye..kisahnye kan me gi kl untuk 5 hari.2 hari kene time weekend..lagi 3 hari tu kene lak time weekdays..so opkos me expect that he wud spend his precious 2 days with me kan? Ye le..yg lg 3 ari tu hanya dpt jumpa slps dia balik keje..tu pn tak lame…kul 10 lebih dia kene balik (iyeee..my syg ni bukanla jenis yg reti lepak..dh tu x biase lepak malam..tanyela dia berapa kali dia penah lepak uptown or downtown??adoiyyaiii) ok..sambung citer..so ari ni kul 3 ptg pun dia x dtg2 gak jumpe me..me dh puas berjalan n bersopping sowang2..batang idong dia pun x nmpk!..last2 me sms dia:
Me: Mekom, tak payahla dtg, I dh sopping n jalan2 dah.
Dia: uiks,bistu xnk buka pose sesame?
Me: Tak payah. I leh buka pose sengsurang.xpun I call la member2 I ajak buka pose.
Dia: U ni napa? Tiba2 je ri ni.Jap lg abg besiap.abg dtg laa
(?????....wah! boley tanye nape kan?? Mcm x sedar kann skang dh kul berape?)
Me: Tak payah!..serius I ckp tak payah.lau dh ptg cenggini baru nk dtg beik x payah!..nyesal I dtg jauh2..buang duit je..x berbaloi langsong!
(wah!! Me mmg betul2 bengang dh time ni..)
Abg: Abg mtk maaf syg, bkn abg sengaja tido. Tp x tjage.Syg tggu,jap lg abg dtg.
Me: I xnk jumpe u lg..
(huhuhu..mase ni mg nekad nk tukar tiket airasia dh..nk balik esok!..)

Me tewos off hp..kekek ekceli dia dtg gak..tp dtg saje je la..x becakap pon..adoiyyaii membazir mase sunggoh!

24.08.09 (Isnin)
After balik keje, c dia tewos dtg jumpe me..memule jumpe, me mmg la wat muke setan (pasal kejadian majuk smlm) je..Ngeee…tetiba dia hulur sekuntum munge ros..wah!!! hhoho..otometik nak senyom..uuupsss!! tp kene control..kahkahkah! jadik senyom kambeng la tewos..hehehe pandai lak nk pujuk me..mudahnye me cair..hanya berbekalkan sekuntum munge ros yg uncle muniandy (bukan nama sebenar) jual tepi jln tu ati me dh sejuk..

After buka pose..dia ajak nengok wayang kt Capsquare..huhuh tmpt baru bukak..1st time pegi..kedai pn manyak x bukak lagi..kitowang tgk citer Alien in the Attic..n guesss what??!!..dalam cinema yg sebesar2 alam tu, penontonnye hanya me dan dia..muahahah! mmg harusla kan nk mein kejar2 lam cinema tu.kekekke best! Cinema tu bagai mak bapak kami yg punya..ape lagi gelak sakan cam owang ilang akal la kitowang lyn movie tu..

(pose sblm mein kejar2 lam cinema :p )

25.08.09 (Selasa)
Bukak pose kt KLCC..koz nk layan movie UP pastu..kali ni tgk UP yg 3D nye..hahah jakun siot me n c dia (alah..penonton2 lein pn same gak jakun..siap amik2 pic same cam kitowang..kekek)..bile time pki spek 3D tu masing2 gelak mengong..vogue woh kitowang pakai spek itam kat lam cinema..muahaha…

(topeng tu yg mahal!)

(Me yg semangat amik pic ngn topeng)

(Gaye owang bangge pakai spek itam lam cinema!)


26.08.09 (Rabu…balik sudaaaa)
My last day @KL..sib bek ri ni c dia just punch card..after tu gi teman me sopping last round kat MidValley..huuhuh..beg sumer dh peking..lagi nk sopping kan???..mata me mmg la xleh nngk SALE (ya perkataan yg slalu menarik perhatian kaum hawa)..sudahnye me mengangkut sepasang kasut,sepasang selipar n 2 helai baju..”abg..tulun la bw syg kuar dr kedai ni..kang 1 kedai ni syg borong..”hehehe…lam kul 5pm kitowang dh gerak ke LCCT..takut jammed..wlupun I amik last flight kul 9.25..so kitowang juz bukak pose kat epot..

Mase nk boarding, salam dia..dia syiom pp me..x nanges pon..slalu2 lau dia antar me kat epot mist ink nanges…tp kali nix de..huhuh jauh d sudut ati masi majuk ngn kisah c dia tak spent manyak mase ngn me…ape daaaaaa..


(bye2 darlinggg..)


Wokeh..gitu leeee citer my 5 days @ KL.. now am counting the days for his visit to my hometown on this coming 16th Sept…x mo gado2 dah..hopefully…


Cheers,
Amysue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...