Tuesday, September 8, 2009

Pengembaraan cik dayang ke KL..

Huhu..dah lebih 2 minggu me balik dr KL..tapi tak terhapdet2 blog ku yg baru nk tumbuh ni kan..(me new to blogspot but a lil’ bit older to friendster blog..) ..ke’delay’an menghapdet blog ni adalah atas sebab2 malas + bz..em my trip to KL takdelah gempak sangat pon..overall,hmmmmmmm booooleyylaaa drpd takde kann?..mehla me citer skit my 5 days @ KL

22.08.09 (Sabtu)
Semalam pas c dia amik d epot, before he went home I asked him to come early tomorrow..dalam kul 9 am kene pick me up la koz nk pi umah abg me kat Paya Jaras..Me nak melawat anak sedare baru (anak abang me).umo br 2 bulan..namenye Pengiran Ariff Azhari..perghh! name tak agak2 tu..munyik cam nama pengarah syarikat yg besar2..tambah lak ngn nama keturunan kitowang ‘pengiran’..gerun siot me dengar nama anak dier..pepun ariff comeyy..sebijik potostet muke abg me mase kecik..

(me nyelit kat tepi katil c ariff)

(Ariff with aunty dayang)
Pas dari umah abg me, me and c dia jalan2 kat Sunway Pyramid..me yg ngajak gi sane..Almaklumlerrrr dah lame x pi..Mase duk Kelana Jaya dulu, tetiap minggu pi. Dah jadik tempat dating rasmi kitowang dah (kes malas nk pi jejauh sbnrnyee ;p) kitowang bukak our very 1st day fasting kat sunway..
(citt!..abg curik2 snap muke ku yg cam apentah!)


(Yes! me sempat pose utk 2nd snap)

23.08.09 (Ahad)
Arrrghhh..hari tensen n hari airmata me..Gadoh ngn c dia..sehari suntuk tu..me majuk!!..napa??..cenggini citernye..kisahnye kan me gi kl untuk 5 hari.2 hari kene time weekend..lagi 3 hari tu kene lak time weekdays..so opkos me expect that he wud spend his precious 2 days with me kan? Ye le..yg lg 3 ari tu hanya dpt jumpa slps dia balik keje..tu pn tak lame…kul 10 lebih dia kene balik (iyeee..my syg ni bukanla jenis yg reti lepak..dh tu x biase lepak malam..tanyela dia berapa kali dia penah lepak uptown or downtown??adoiyyaiii) ok..sambung citer..so ari ni kul 3 ptg pun dia x dtg2 gak jumpe me..me dh puas berjalan n bersopping sowang2..batang idong dia pun x nmpk!..last2 me sms dia:
Me: Mekom, tak payahla dtg, I dh sopping n jalan2 dah.
Dia: uiks,bistu xnk buka pose sesame?
Me: Tak payah. I leh buka pose sengsurang.xpun I call la member2 I ajak buka pose.
Dia: U ni napa? Tiba2 je ri ni.Jap lg abg besiap.abg dtg laa
(?????....wah! boley tanye nape kan?? Mcm x sedar kann skang dh kul berape?)
Me: Tak payah!..serius I ckp tak payah.lau dh ptg cenggini baru nk dtg beik x payah!..nyesal I dtg jauh2..buang duit je..x berbaloi langsong!
(wah!! Me mmg betul2 bengang dh time ni..)
Abg: Abg mtk maaf syg, bkn abg sengaja tido. Tp x tjage.Syg tggu,jap lg abg dtg.
Me: I xnk jumpe u lg..
(huhuhu..mase ni mg nekad nk tukar tiket airasia dh..nk balik esok!..)

Me tewos off hp..kekek ekceli dia dtg gak..tp dtg saje je la..x becakap pon..adoiyyaii membazir mase sunggoh!

24.08.09 (Isnin)
After balik keje, c dia tewos dtg jumpe me..memule jumpe, me mmg la wat muke setan (pasal kejadian majuk smlm) je..Ngeee…tetiba dia hulur sekuntum munge ros..wah!!! hhoho..otometik nak senyom..uuupsss!! tp kene control..kahkahkah! jadik senyom kambeng la tewos..hehehe pandai lak nk pujuk me..mudahnye me cair..hanya berbekalkan sekuntum munge ros yg uncle muniandy (bukan nama sebenar) jual tepi jln tu ati me dh sejuk..

After buka pose..dia ajak nengok wayang kt Capsquare..huhuh tmpt baru bukak..1st time pegi..kedai pn manyak x bukak lagi..kitowang tgk citer Alien in the Attic..n guesss what??!!..dalam cinema yg sebesar2 alam tu, penontonnye hanya me dan dia..muahahah! mmg harusla kan nk mein kejar2 lam cinema tu.kekekke best! Cinema tu bagai mak bapak kami yg punya..ape lagi gelak sakan cam owang ilang akal la kitowang lyn movie tu..

(pose sblm mein kejar2 lam cinema :p )

25.08.09 (Selasa)
Bukak pose kt KLCC..koz nk layan movie UP pastu..kali ni tgk UP yg 3D nye..hahah jakun siot me n c dia (alah..penonton2 lein pn same gak jakun..siap amik2 pic same cam kitowang..kekek)..bile time pki spek 3D tu masing2 gelak mengong..vogue woh kitowang pakai spek itam kat lam cinema..muahaha…

(topeng tu yg mahal!)

(Me yg semangat amik pic ngn topeng)

(Gaye owang bangge pakai spek itam lam cinema!)


26.08.09 (Rabu…balik sudaaaa)
My last day @KL..sib bek ri ni c dia just punch card..after tu gi teman me sopping last round kat MidValley..huuhuh..beg sumer dh peking..lagi nk sopping kan???..mata me mmg la xleh nngk SALE (ya perkataan yg slalu menarik perhatian kaum hawa)..sudahnye me mengangkut sepasang kasut,sepasang selipar n 2 helai baju..”abg..tulun la bw syg kuar dr kedai ni..kang 1 kedai ni syg borong..”hehehe…lam kul 5pm kitowang dh gerak ke LCCT..takut jammed..wlupun I amik last flight kul 9.25..so kitowang juz bukak pose kat epot..

Mase nk boarding, salam dia..dia syiom pp me..x nanges pon..slalu2 lau dia antar me kat epot mist ink nanges…tp kali nix de..huhuh jauh d sudut ati masi majuk ngn kisah c dia tak spent manyak mase ngn me…ape daaaaaa..


(bye2 darlinggg..)


Wokeh..gitu leeee citer my 5 days @ KL.. now am counting the days for his visit to my hometown on this coming 16th Sept…x mo gado2 dah..hopefully…


Cheers,
Amysue

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...