Sunday, September 13, 2009

Jumaat Yang Tensen!

Ekcelikan entry ni me taip 2 ari yg lepas (a'ah me mmg slalu taip dulu kt word then pastu mein copy jek)..tp memandangkan line tenet (both strimiks n brotben selkom) wat hal, langsong xleh nk online..tp me ttp nk post jugak kan..ngeeee.. let's see what i wrote bout my friday..

Huh! What an emotional day la ri ni..dr pg tadi adeeee je bende yg wat me PANAS…memang tekanan me sengurang tadi. Me rase macam nk blasah jek sume owang.huhuhu..cenggitu skali ek ari me ri ni…

Pagi2 sampai kat skool dh tade api..duk lam bilik guru tu rase macam duk lam microvawe..ha tu intro kepada kePANASan me..duk bekipas laaaaa kt lam bilik guru tu sambil perati aktiviti2 kat lam bilik guru yg mane pepagi bute dh riuh rendah macam buka jualan gudang.pokpekpokpek ngn jual tudungnye..ngn sibuk membahagi2 biskut tempahan yg dh siap..mane yg sibuk duk tagih duit kutu..de lagi yg duk membahagi2 gula (mmg dasat cekgu2 nih siap dh jd pembekal gula..perghh!)..tu tak lagi pokpepokpek citer pasal mecun mancis la..telur naga la. (pembekal munge api n mecun pon adee!!)…masing2 ngn port sendiri..adoiyaii..me x involve ngn sume2 tu..xde ati nk join..

Kul seploh br de api..ngam2 kelas me..de kelas ngn dak form 1..memule bg nota..wohye time ni me ajar subjek pendidikan moral (aaa iye..tetibe kan kene suh ajar moral..memang OUT dr opsyen me..mmg harus ar me x reti nk tackle students’ attention). Pedagogically mmg lemah ar utk subjek ni. Dh bagi2 notes sume dak2 ni bley pulak ade yg x nk salin nota..xmo wat latihan..ok fine! Me ok je,amik name bg demerit seploh..amik ko!..dh explain bla..bla..bla.. kt dowang n me suh ar wat latihan tp dak2 ni bising x ingat..me suh diam tp dowang pandang me ni cam pe je..tak makan saman tul…bising tahap maksima…hah! Me hempuk sowang2 suh duduk..tepakse jerit cam ilang akal jap..ok dowang diam..tp de la sowang student yg memang jd musuh negare kebanyakkan cekgu kat skool nih stil pokpekpokpek kat blkg..me ckp dia duk menjaaaawab je.
Musuh negara: ala mane leh diam cekgu, x syok ar
Me: eh ko diam! Kang cikgu x bagi balik sume biar padan muke duk sini smpi kul 1
Musuh negara: biarla cikgu sama2 mati duk lam bilik ni…ngengongengong…ntah pe lg yg dia membebel
Me: weh! Ko diam boleh tak ? pang!!! (amik ko me baling pensel case me yg sarat ngn marker pen..kene sipi kat pala dia)..dia bley sengih cam owang sengal..
Ingatkan dier cuak..taaaaaaakkkdeeee maknenye…
Musuh Negara: Cikgu, balik la cikgu..sini wat pe..xde ape nk wat (kengkawan dier yg lein sume dh bg signal mata suh dak sowang ni diam..tp dak ni mmg x leh nk kate ape la..mmg kuangjaq tol..dah 18 kali gantung skolah pun x insap2..x tau laa..time munyik loceng.c musuh negara ni dh meluru dpn pintu nk kuar.
Me: hah! Kowang jangan kuar.duduk c ni smpi cigu bagi kuar
Students lein diam ..patuh pd arahan..
Musuh negara: aaaa..cikgu x bagi balik saya kacau sume bende kt lam kelas ni (sambil tangan dier duk mein suis lampu n kipas..dier bg on off on off,,huh! Mmg lau x ikut sabar ni dh kene tampo lelaju ngn me..sabar2..lau di layan tensen me ni,me yg sakit jiwa..drpd de yg koma kene baling kusi ngn me beik me suh dowang kuar…

Start tu mood mmg rosak ar…bad mood sepanjang ari..pas balik skool me gi kk..nk gi opis dealer utk modem prolink..x leh nk connect intenet sejak me beli last week..
Dgn perasaan masih panas..ianya bertambah panas dengan keadaan tengahari yg mmg kompem panas..tmbah2 lak smpi kk jalan jammed maaaanjang…bile x dpt lepas lampu ijau me rase cam nk geget2 lampu trapik light tu..pastu yg sengalnye me ni dgn konpiden terus ke kompleks karamunsing..n p tingkat 7..nngk2 xde pun nama kompeni tu..pelik me..me kol..tanye opis dowang kat ne..nak nangess!!!..boleh plak me ke tempat yg salah..mukan kat karamunsing la yang oiii..nuuuuu kat wisma merdeka..ekceli me slalu konpius both of these places..x tau la celah mane yg me duk konpius sgt…nk kate sebutan same xdenye..jauh beza sebutannya..kedudukannya shopping kompleks ni pun sgt la jauh antara satu sama lain..huh! me panassssss pada diri sendiri..dh la panas mentari..jalan jammed..salah lak gi tempat nk dituju..makk!! rase cam nk tejun bangunan je.

Pastu gi la wisma merdeka..bg laptop n modem kt dowang..suh nengok pe masalah..c pompuan yg ala-ala technician company ni duk godek2 la my laptop ngn modem ni..a’ah mmg xleh connect..cek sane..cek sini..duk tukar jap pakai modem me..jap pakai modem dowang..jap pakai sim me..jap pakai sim dowang.jap pki brand modem lein..cenggitu je ulang2..kire2 de juga la 4,5 kali duk wat bende yg same..still xleh connect..pastu dowang tukar plug-in kat laptop kompeni..hah! bley connect..so masalahnye tu pd laptop me..tp c pompuan yg ala technician tu x puas ati..masih mengulangi perbuatannya yg duk tukar tu tukar ni kat laptop me..me dh weng-weng dh duk depan dier nengok kelakuan dia tu..dekat sejam lebey gak la cenggitu…last kopek dia kata..
“ u balik anta serbis la laptop u ni..masalah laptop ni..tgk anti virus dia..tp x sure la sbnrnye pasal anti virus atau mende lein..try tanye la kedai serbis tu pe masalah “

Me rase mcm nk guling2 atas kapet opis dowang..adoiiyaaaiiiii..penat2 me dtg c ni ngn cuaca panasnye..ngn mood x berape nk centre..ngn siap salah pegi tempat lagi..last2 problem still xleh solved..me tau sbnrnye mmg dr td dier nk kate cenggitu..koz dier dh x tau nk solve camne.,,tp semangat dier nk mencuba tu amatla tinggi..me hargai itu..TAPI dh memakan mase me duk menunggu dia wat mende yg same kt laptop me..me dh la ngejar mase..lau bleh x nk balik sblm kul 4.30..kang jammed..

Airmate dh begenang2 dh..kekekke..me ni lein skit lau dh marah sgt or x puas ati sgt..mudah je nk nanges..me blah dr opis tu lam keadaan mcm nk tendang2 je lif time nk tuwun bawah (huhu! Macam kuatkan nk tendang2 lif..)

Lam me ngah tensen2 tu me call bf me nk tanye pasal laptop me..koz dulu dier yg reformat laptop me nih..OS asal dh removed..ntah ape ntah dia masukkan lam laptop me nih..tanye2 sume..mcm xde problem…me kate connect kt laptop owang tu leh kat tmpt me x leh..laptop me mmg problem ni..last2 dier suh me anto kedai suh nengok per lg hardware yg x install..aduiii la syg oiii…manyak keje tul la cenggini….bile dh mood marah cenggini ngn c dia skali me rase nk fire…rase cam nk marah koz dier dh removed original OS laptop ni..dulu dh kate dh x yah la removed…serbis je..tp nak juga kan gatal removed itu removed ini..sampai ri tu dia install hardware yg tak padan2 ngn laptop me ni..sound xde la..wireless xde la..bluetooth pn dh xde…itu xde..huh! nak marah sgt2 nih..sib beik jauh..

Dalam pejalanan balik umah jalan dh start jammed…aaaaa! Menguji tahap kesabaran tul..rase2 macam nk tuwun dr kete nk nak sapu sumer kete kat jalan raye (lagak macam kete tu sume kete mainan) tu supaya bg me jalan…segala2 nye wat me bengang…duh!..sakit jiwaaaaa..

Oleh kerana hari yg me lalui ri ni x berape nk beik, kad raye utk bf me pon lupe beli..tp I slow down my anger ngn membeli alat solek kat watson..uhuks! terbang RM 90.62…tp hati senang..kekekeke! shopping is the best therapy. It really suits me..ngeee ; p



(pecuci muke garnier, loose powder maybelline, lipstick silky girl n eye liner ZA)
Cheers (i wish!)
Amysue

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...