Thursday, October 29, 2009

today vs yesterday

Ngee..atas tu sekadar gambar hiasan jek..takdenye me nk citer pasal kekaseh hati me kat sini..tak jumpe maknenye takdela citer best nk citer..

Tadi kat skool tak ngajar pon..skool de wat majlis konvokesyen tingkatan 6..so kitowang2 yg tak terlibat ni asek relief je dr pagi smpi ke tengahari...Nak cek ketas students macam malas..ari2 kat skool keje me asek siapkan bende2 yg patot disiapkan sblm cuti skool bermula..Ya ampunnn sgt banyak okey keje me..Update kad 001, update markah merit pelajar, isi kad kokum students, wat surat amaran, tande ketas, isi markah dlm sistem, isi markah dlm buku rekod kemajuan, bla..bla...nak nangesss...

Ekceli owang lein bahagi 2 keje2 di atas..guru kelas 1 skit,guru kelas 2 skit..tp me macam tamak haloba kan sapu sume keje tu..Sebab musababnye ialah guru kelas 1 dh berpindah.jadi secara rasmi me la memangku segala tugas2 tersebut..

Tadi mase kat kelas me..ngah borak2 ar ngn budak2 ni..tekekeh2 cam lupa diri yg me ni cekgu.Borak tak ingat..me lau borak bukan mulut aje ye yg kecoh..tangan saya juga turut bergerak kiri,atas,kanan,bawah..huuu meriah! ngah syok2 borak de 2 owang dak pompuan asek perati me..terdengar dowang berkata begini "naaa...kan? cuba ko tgk...hihhihihihi comellll"
Okey, me pelik..ni apesaaaallll lak kan perati me..me pegi tmpt dowang..nk tanye..yele! curious juga apeeeenye la yg dowang duk usha tu..kekekekek! nak tau pe

Rupenye dowang perati yg tangan me ni kecik..comel..**opkoss okey!** Ngee banding ngn dowang, tapak tangan dowang punye laaaa besar.Iyeee sy mengaku tangan sy memang kecik..memang nmpk comel tapiiiiiii....sgt sedey bila sy menguli doh biskut raya..lau owang lein sisa2 doh tu hanye la melekat kat area2 jari..tp lau me memang sampai ke pergelangan tangan..tp saya tabah! mueheheheh!

Mase kat skolah, time mein batu seremban pon menjadi part yg agak kurang me suke.me memang terer mein..tp masalah org yg bertangan kecik ini ialah tidak dapat mengenggam abis batu2 tu lau dh sampai ke tahap 6 biji sekali gus.slalu fail! sedey..tp sy tak mengaku kalah..taktik me ialah kalau owang ajak me mein batu seremban,me pasti akan bawak batu me sendiri..hehehehe lau dah batu sendiri tu memang haruss la kan yg kecik2 n comel..tp x sume yg bleh terime me pakai batu sendiri..tak aci kata mereka..abis tu mein ngn amy yg bertangan kecil VS mereka yg bertangan besar tu aci laaaa konon? haaaa..pikirrrrr sendiriii laa


Okey pic atas ni pic semalam..baru balik dr interiew..interview pe? adeeee laaaaa..resia VVIP..huhuhuh..smlm sy sangat tensen okeh..me tensen ngn sowang interviewee nih..patotnye pas me br turn dia..n pastu rest utk tghari..sambong balik kul 2..me pun okeyla...me dpt sesi paginye..so malas la nk makan...tggu pnye tunggu..tiba la giliran me..baru nk bangun dr tmpt duduk, minah sengal ni tetibe dh tunggu dpn bilik interview ni.dgr je munyik loceng tewus dia masok..terpinga2 me..eh!..emm owkey, amy ingat maybe gak me salah kire..yele me bukannye kenal sgt dowang2 tu sume..interview tu plak berjalan ikut senarai nama yg di tampal depan pintu..sekali me gi tanye kawan dia nama yg masok tadi tu sapa?.ek eleh! mangkuk jamban betol! bole2 dier potong turn me..DAH LA AKU TUNGGU LAMEEEE..LAPARRRR LAK TU! tak lame pastu dier kuar..pastu me ready la konon nk masuk..dgn selamba badak dier ckp "eh, dowang dh nk benti tu..benti rehat..kul 2 baru sambung.." me ngn muke kontrol manis ckp " eh..kenapa kamu amik turn sy? kan sepatutnye sy baru kamu" dengan muke cipan dier jawab "kamu kan takde tadi" ah macam S*** okeh...bile mase me takde..klu mase tu bunyik loceng dh 4,5 kali me masih tak muncul barula KO masuk bodo..tu baru namanya aku takde **panasss gile**

Me dh macam....owh! sgt tensen..macam nk sepak terajang minah tu..then minah tu ckp "alah..bukannye lama lg nk kul 2, kamu tunggu je la" owh sangat selamba ye dier..langsung tak say sorry ke ape ke...tunggu?? kepala hotak!..BABA blackship! urgghh! kawan me kat sebelah mcam dh nk sabarkan me bile dh wat muke cam nk ganyang minah tu..huh! okey, takpe sabar..sabar..me ngn member lepak jauh skit..menunggu lagi...dalam ati masih panas..

Ohooooo..sgt tak boleh tahan panas di hati..mulut ni kontrol je nk mencarut..yele still tak puas ati kan lau tak diluah..me kan mmg cenggitu owangnye...tak kan nk nanges..owh tidak! jgn harap nk nanges sbb budak bengong tu.me bangun n tewos gi toilet..masok je toilet tgk xde owang..sh&%, S**l, B%$i, a*&@#g...bla..bla..bla huh! legaaa...memang kuar la segala perkataan mencarut me..lagi puas ati lau tumit kasot ni dpt hempok kat pala minah tu...

Dalam keadaan yg dh penat menunggu dr pagi dgn segala debaran campo lak ngn lapar yg tahap macam dh boleh geget2 meja tu memang sgt emo la bile owang selamba wat hal kan????

Cheers (smlm tak!)

Amysue

Amy VS Mil

Huh! gile lame me pendam cerita sebuah duka.Wops! bukanlaaa...citer pasal kekasih hati me punye trip ke sabah. Next month trip me pulak ke KL..After that trip dia lak ke sini..cenggitu le seterusnye..**sib beik de AirAsia**..Almaklum le long distance relationship, cenggitu je le pattern deting kitowang..tak ko ke sini,aku ke sana..Huhuh

Incik Jamil **nama kekaseh hati sy mcm citer P Ramlee kan?hehe** tu dtg pada 16 Okt yg lepas..pas jemput dier dr epot tewus deting.huhu! takde de nk buang mase lg.Patot balik umah.woh ye! dier stay umah me. Ekceli dier dtg c ni semata2 nk deting jek..huhuh! me takdela nk bawak dier ke zoo ke,muzium ke ** memang harusskan nk bawak dier ke tmpt2 cenggini????** Ekceli kedatangan dier ke sini tu semata2 nk jumpa me n family je..errr lebih kepada nk deting sebenarnye.Huhuhuh..ajak dier gi pusing2 KK je..Kat bawah ni me de upload pics kitowang..Huuu! posing sumer tak bleh blah! gelak guling2 me mase upload pics ni.Posing cam poyossss!..bajet cam wat potosut majalah jek..Takpe jadik model utk sendiri2 pe salahnye..mueheheheh! layann...



@ 1 Borneo..Ntah nape kekaseh hati me posing senget cenggitu

@ pintu depan Jesselton Point


Berlatar belakangkan Laut China Selatan @ Jesselton Point

Huuu! sumpah sy x reti posing walau bebuih mulut incik jamil suh sy wat itu ini..


Ngee..tgk dier posing..sy yg amik pics ni.Cam terer kan?


Saya dan Dia


Saya dan Dia lagii


Boley la ni ek..huuuuu tak retii


Ngah syok2 deting, datang lak menteri ni..ngah wat lawatan pe ntah..sempat amik pic dier..sy minat ngn beliau.sungguh!


Pepagi sebelum kuar deting


Lagi dan lagii, saya dan Dia

err okay, sy suda bosan,asek pattern cenggitu jek bergambar..


Sebelum Kota KInabalu, ianya dikenali sebagai Jesselton
wokey, cenggitula ceritanya..takde best sangat pon.yang bestnye gi deting jek.Huuu lame kan tak jumpa..so windu tu wajib de.Alhamdulillah deting kali ni xde la pulak kitowang gadoh2...lau tak adeeeeee jek yg x kene..Niway can't hardly wait to see him on this coming raya haji..Will fly to Kl! Yey!!!
Cheers
Amysue













Tuesday, October 27, 2009

Menangis

Me tahu kenapa me masih tensen.
Walhal bende tu dh berlalu 7 jam yg lepas.
Marah me tak terluah..
Perasaan tak puas ati masih terbuku di hati.

Me mmg macam tu,
Takkan reda selagi perasaan x puas ati tak di luah.
Biar sejuta taun pun, masih boleh diingati.

Ampunkan hambaMU ni Ya Allah.
Sesungguhnya perasaan MARAH tu tak layak ada di hati me.
Tak berkat hidup me nanti..

Hasilnya, hanya airmata yg boleh redakan perasaan,
Airmata untuk sesuatu perasaan yg x boleh n tak harus di luahkan.
Ampunkan dosaku untuk segala perasaan marah yg hadir di hati me hari ni..



Amysue

Thursday, October 22, 2009

Macam longkang!

Amy memang nk menaip.
Ada banyak citer nk kongsi.
Ah! tapi malas convert idea tu dlm bentuk penulisan.
Kalau la tepi kepala me ni ada USB port kan bagus.
Boleh transfer je ke laptop..huuu
Amy mahu citer pasal my last weekend.
Weekend yg hepi n kopak bersama kekaseh hati.
Kami ada capture baaaanyak gambar2.
Tapi bukan hari ni nk citer.
Sebab takde mood hepi.
Nak citer pasal weekend tu kene ada mood hepi
Baru best!
Yang amy nk kongsi adalah cerita hari ini.
Sangat tensen dengan guru2 veteran d skool amy
Mereka slumber umpat me kt belakang
wah!!! memang nk carik gadoh kan?
Potpetpotpet.."kelas c Army yang bising tu.."
"Dia x masok kelas..tu lepak kantin"
"EEeee..suka hati x masok kelas"..bla..bla..
OOOOOOOOOiiiiiiiiiiiiii $#%@!
jangan mein ckp belakang je eh kalau x tau crita sebenar
Berani sgt ckp depan maaa!
Seniority doesnt mean u're always right!
Macam %$#@* mulut tu..
Lagi %$#@* dr longkang!
Dah tukar jadual me..
pastu dah confirm jadual waktu baru berkuatkuasa ari rabu (21.10.09)
boley pulak kan x inform ngn guru lein pasal perubahan tu.
Hasilnye kelas itu sgt bising okey!
me tak masok
guru yg dh amik masa tu pn x masok
bila tanya ketua kelas
kompem cakap masa tu masa me
Free2 kene sound time meeting smlm
huuu tp sowie i x terasa
wat muke bodo
dorang tambah sakit ati
Pagi ni br tau
rupenye semalam kat meeting tu
di tujukan khas utk SAYA
Tahu melalui umpatan owang
sangat mulia dan terpuji bukan perangai pendidik di sekolah ini?
Ini adalah kali kedua saya di "sound" dan di"cakap2" belakang
Kalau profesional mari dtg dan bersemuka dgn saya.
Bengang Tahap Cipan!
Amysue

Thursday, October 15, 2009

saya sayang kucen saya

Owhhh! sunguh ngeri tadi bila siiiipiii je lagi anak meow tu nk kene langgar ngn kete.Depan mate me je.Ekceli anak meow ni asik ikut me je dr belakang..tp x imagine lak tetibe anak meow ni meluru nk menyeberang jalan..owh tidak meow..jangann!..ewww ngeri bila kaki anak meow tu dh kene skit ngn tayar kete..me bertindak pantas dan tewus angkat meow tu bawak masuk balik ke kawasan skool..sib beik anak meow tu xde ape2..anak meow tu cumel..memang nk kidnap masok beg dh tadi..tp meow2 me dh 11 ekor dh kat umah..huuuuu x larat nk bela banyak2..

owh tiada gambar anak meow tadi..huuuu mmg harus kan nk menyempat2kan diri amik pic..pics meow me ader laaa


ini meow me generasi ke2...nama dia lantiq..huuu me sgt windu kat dia..dia dah takde..banyak2 meow..yg ni paling me windu..koz xde teman nak begadoh dh..meow ni sengal skit..suke wat me bengang ngn dia..mulot busuk!..tp suke nguap depan muke me..eiii! selekeh meow nih..me terima kematian lantiq mase me baru 3 bulan kat kelana jaya..menjejeh2 airmata me bile mak kol bgtau lantiq dh mati..sampai ati x tunggu me balik beraye yg mase tu hanya tggl sebulan je lg..

yang ni pic lantiq and adik bradik dier yg lein..dr kiri: mumuk, bengkok, lantiq, itam n cumel (sumer dah takde..)


k, enuf citer pasal meow..owh! sungguh tak sabar nk tunggu sok..ngeee kali yg ke18 me bagitau yg kekaseh me akan dtg dr kl..winduwwww..ngeee x sabar nak paw dier cukup2!


Cheers,
Amysue

Tuesday, October 13, 2009

Hanya tinggal pusara..

Masa me sekolah rendah pecaya atau tak me di minati ramai kaum adam di skool me.Kebish! kebish! Haaa amik ko kan dh kene petumbuk.perasan!!!.AAAaaaaa iyeeee la x tipu..time tu me comel okeh..dah la tu bijak bistari..cerdik..maunye ramai yg menaruh minat.

Tapi sebenarnye tetekan tau idup di minati ramai (nk kene penampo lak ke?!)..Tengahari je misti me nanges2 lam bilik..takmo pi skolah agama..tau sebab pe? Sebab me sangat tak suka bila sang lelaki2 itu menunggu me di jambatan. Wohye, dulu skolah agama me atas sungai..so memang kene lalu jambatan.Kalau sowang takpe..ni satu geng tau duk tunggu me kat jambatan.dlm geng2 tu ade 2 owang suke kat me..Ahh! menci sgt dengan mereka..Kadang2 me sanggup lalu jalan jauh utk gi sekolah..takmo lalu jambatan

Tu halangan nk sampai ke skolah agama..dah sampai kelas lein pulak..me duk dkt ngn dinding..sebelah dinding kelas me tu adalah kelas darjah 6..sang2 lelaki itu darjah 6..n me darjah 5..nak tau dowang wat pe lak nk usik me? Dinding skolah me tu hanya la sekeping plywood yg sgt nipis..boley2 dowang tebuk lubang betul2 dekat ngn muka me..lubang itu sebesar duit 5 sen yang kemudiannya pandai membesar menjadi sebesar duit 20posen..owh! sangat menganggu perhatian me okey..suke cucuk2 ngn pensel tau..nyampah!

Mase balik dr skolah melayu me selalu ikut tabasan (huh! Maknenye lalu bendang laa)..skolah melayu me time tu kat tengah2 bendang..so bukak kasot..takot basah..hanya sekelip mata je kasot me yg bersaiz Cinderella itu di kidnap..meraung2 me menanges..dh la tu tak reti nk pulangkan kan?? Tekanan sgt2!

Tapi paling me x leh lupe bile me asek kene bahan je ngan sang2 lelaki tu setelah mereka telah menyaksikan adegan 18sx me mase time rehat kat skolah agama..huhuhuhu JANGAN la imagine yg lebeh2..18sx tu maksudnye mase tu kan kanak2 pompuan tgh gile mein lompat getah sayur yg kene sambung panjang2 tu..tak tau lah anda2 sume panggil pe permainan tu..tp kitowang panggil mein getah je..Me dulu terer tau mein getah ni…bukan takat pala je me leh lompat bagilah merdeka sekali pon..me boley je lompat..

Nak di jadikan crita..ari yg malang tu me tak pakai suar pendek kat dalam kein skolah tuh..slalu memang pakai koz tau nk mein getah time rehat…sang2 lelaki ketika itu ada di tepi tangga menyaksikan me tekinja2 mein getah tu (sopan kan me doulu2 ;P )…satu..dua..tiga (yeah! Haku mmg terer!) emmpatt.. Muahahah!kahkahkah! ejejejejje! Uhuk!..kedengaran sang2 lelaki di tepi tangga tu ketawa bagai nk mampossss…aaahhh!!! Me malu siottt!...mase ngah lompat, kain skool me betul2 terangkat yg memang kompem memperlihatkan spender polkadot kaler biru me time tu..MAkkkkkk! malunye yaaa ampunnn…me tewos berenti n lari masok kelas..uwaaa!!!! me nangesss la…malu x hengat!..pas kejadian tersebut mereka selalu panggil2 me ngn nama polkadot..Menciiiii!!!!..mase tuh mmg menciii tahap gaban dkt mereka semua!

Tapii..Kenangan tau sumer tu..walaupun dulu me sangat mencii tahap gaban kat dowang..sekarang tiap2 tahun me hanya mampu melawat pusara mereka dan sedekahkan al-fatihah utk dowang..hmmm kedua2 dak laki yg suke kat me dulu n selalu usik2 me dah pergi menghadap Illahi..Rosman telah pergi mase dia tingkatan 1 sebab demam panas..dan Asrul telah pergi semasa beliau berumur dlm lingkungan 20 tahun kerana kemalangan..Kedua2 berita sedeh tu memang sgt2 mengejutkan me..

Al-fatihah…moga2 roh mereka di tempatkan di kalangan orang2 yg beriman..Aminn


Cheers (terkenang semula...)
Amysue

Apa lagi yg perlu saya buat?

Hoyeee!!..exam PMR da abis..huuu apesal lak me hepi..oowhh tidak, sesungguhnya me sgt tidak hepi kerana dh xde dh jage exam..n maknenye sok dh ngajar cam bese..pastu esok dh start gi awl ke sekolah..n maksudnye juga malam ni me kene betungkus lumus siapkan lesson plan yg ...huuuuhu.. dr last week x update..DAN esoknye gak me akan di observe oleh PK HEM..alah ilek je..malas nk gabra2..

Petang n malam ni banyak nk kene settle..jap lg nk mule operasi membuat cupcakes..dpt tempahan about 160 cuppies dr pejabat daerah..ekceli not decorated cuppies..cuppies plain sahaja..owh! sap-sap sui aja! pastu kene completekan claim jaga PMR tu..sok nk submit kat ketua pengawas..n opkos nk ready for my ABM..huhuu slalu malas nk prepare ABM..tp dh nk kene observe...so wat la..

lalalala...em owkeyy..sok rabu..bla2..lusa dh khamis..khamis byk free time..then tulat dh jumaat..owh tidak! lupe satu lagi..me kene prepare soklan exam la pulak..adeihh!
tp saya sangat tidak sabar menunggu hari jumaat..Huuuuu >.< color="#ffff00">


Cheers,
Amysue



Sunday, October 11, 2009

Setelah sekian lama x kuar...

Semalam (sabtu) seawal jam 6.30 me ngn guru2 smkmp yg lein dg gerak ke Mini Putrajaya Kota Kinabalu koz de Seminar Sekolah Impian..huuuu...me budget seminar sampai kul 5 ke..rupe2nye sampai kul 2 je.Huh! lega.Leh balik awal n berehat..Ngeee.berehat la sangat amy!...kul 1 kitowang dah 'fly' dr dewan tu..huuu dh member ajak bertanduk,me pe lagi join la betanduk gak..
Sebeleh mini Putrajaya ni UMS..n time tu UMS ngah wat tamu gadang..tamu gadang ni maknenye emmm..ala yg de karnival2 sempena universiti nak konvo..haaa..itu la dier tamu gadang..so memang harusla kan kitowang meronggeng ke sane..lg pun sebelah je!
and...sebelah UMS ni lak 1 Borneo..huhuhuh! nak ke lepaskan peluang meronggeng ke 1 Borneo? ooohooo! tidak, memang wajibla meroyan ke sana..
Release tensen dapat sopping n jenjalan..iyelaaa...imagine je le dh berape lame x kuar???naik gile me..sekali lagi me mcm owang ilang akal semalam..keraaaana ada SALE!...ah! saya sungguh suka perkataan itu...kalau ikut napsu napsi me semalam memang nk memborong beg, baju, mekap..bla..bla...tp tak nakla...nk simpan dulu..next week kekaseh hati saya datang sini..so nk sopping ngn kekaseh hati je..semalam me cuma beli kasot n selendang aje..
wohye..kat tamu gadang tu xde pon beli ape2..beli makanan je..
Pas balik dr meronggeng me penat gile..tuisyen pon tepakse me batalkan kerana me sangat2 penat...boley2 me tetido pas mandi (gile punye penat la konon)...

Seminar Sekolah Impian 2009

Gerai kristal n pearl aje yg banyaaaakkk..x kose nk beli konsang kristal dah..bak kate kekaseh hati me "u kan tokey keronsang."




Cheers,
Amysue

Tuesday, October 6, 2009

Cuuuukup rase!~sila pakai utk menggoreng ye pelajar2!


Huuu..nmpak x pics di atas?motip pics di atas terupload adalah kerana nk meng'appreciate' usaha murni pelajar2 me mengiktiraf me sbg GTA (susah2 je korang..tiada unsur paksaan okey..juga bukan lakonan semata2) army? sape tu..well sesungguhnya army itu adalah saya ye dan langsung tiada kaitan dgn mana2 tentera yg ada...Dayang itu juga nama saya..begitu jga dgn amy, dk-mie, amy sue..
jadi sebenarnya nama kamu ni siapa?!!
ngeee..pandai2la ye nk gabungkan nama2 yg ada menjadi satu nama yg agak weird tapi sbnrnya adalah saya..
kekekek ni bdk2 form 3 ni ngengade nk tarik perhatian me la ni..yele pas abis PMR nanti dh xde dh masok kelas..tomorrow PMR..hopefully dowang success menggoreng,memerah,membelasah apa sahaja utk di jadikan jawapan..
and sok gak me jadik pengawas PMR kat skool st mary..suke2! x payah tensen2 masok kelas..pagi2 pn leh lmbt gi skool koz x payah nk punch card sblm kul 7am...yg penteng dtg awal sblm exam start kul 8..

~lalalalala...juga ada 2 pengawas lein yg kacak!~
Cheers,
Amysue

Sunday, October 4, 2009

Ape ntah?!

"ko pi pupul lada2 tu suma..lau ko pupul aku kasik ko lima ringgit."

Huuu..itu la dia dialog me untuk suh adik bongsu me pi "tuai" or kutip cili2 yg dah merah ranum masak kat pokok..wohye perkataan "pupul" itu adalah perkataan brunei yg mana munyiknye same la cam "tuai" "cabut" "kutip" em mana2 la yg sesuwei..

Gile banyak cili padi yg dh masak kat pokok tp xde sape nk amik..sume MALAS..huhuhu apeee la entry kali nk citer pasal cili padi (weihh! ko dah xde aidea lain ke?) em tu la pasal..xde ape la nk citer utk entry kali ni..bese laaaaa idop me kan sentiase busan..ujung2 minggu cenggini laaagila duk umah manjang..xde la nk meronggeng ke..deting ke..mane de kawan nk ajak lepak..bf ?sungguh jauh koordiniat beliau dgn me..so hanya spent mase kat umah je le..

Motip gambar di bawah???
huhuhu adek me bersama anak buah me perati aktiviti me'mupul' cili padi..Weiihh! pompuan x elok duk cemggitu kang montot besau!

Manyak2 cili padi yg ade kat umah..yg ni paling me suke tengok.Smart siot kaler..cili padi kaler itam..gile punye black metal!

Ngee..adek bongsu me bersama mak me
Em kekeke ntah pape ntah entri pasal cili padi...
ssuuuukeee dgr lagu kat playlist me skang...nining kazenku! sesungguhnya anda patot berbangge n beterima kaseh pada ku kerana mempromote dan juga menyukai lagu anda merangkap lagu band anda iaitu MOJJA (siap aku mention lgi nama band ko)..record la bagus2 babe! pe ni siap de background ayam bekokok, munyik gajah berlari2 anak (wah! sungguh aku memang suke menokok tambah..miahahahah!)
Cheers ,
Amysue
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...