Thursday, October 29, 2009

today vs yesterday

Ngee..atas tu sekadar gambar hiasan jek..takdenye me nk citer pasal kekaseh hati me kat sini..tak jumpe maknenye takdela citer best nk citer..

Tadi kat skool tak ngajar pon..skool de wat majlis konvokesyen tingkatan 6..so kitowang2 yg tak terlibat ni asek relief je dr pagi smpi ke tengahari...Nak cek ketas students macam malas..ari2 kat skool keje me asek siapkan bende2 yg patot disiapkan sblm cuti skool bermula..Ya ampunnn sgt banyak okey keje me..Update kad 001, update markah merit pelajar, isi kad kokum students, wat surat amaran, tande ketas, isi markah dlm sistem, isi markah dlm buku rekod kemajuan, bla..bla...nak nangesss...

Ekceli owang lein bahagi 2 keje2 di atas..guru kelas 1 skit,guru kelas 2 skit..tp me macam tamak haloba kan sapu sume keje tu..Sebab musababnye ialah guru kelas 1 dh berpindah.jadi secara rasmi me la memangku segala tugas2 tersebut..

Tadi mase kat kelas me..ngah borak2 ar ngn budak2 ni..tekekeh2 cam lupa diri yg me ni cekgu.Borak tak ingat..me lau borak bukan mulut aje ye yg kecoh..tangan saya juga turut bergerak kiri,atas,kanan,bawah..huuu meriah! ngah syok2 borak de 2 owang dak pompuan asek perati me..terdengar dowang berkata begini "naaa...kan? cuba ko tgk...hihhihihihi comellll"
Okey, me pelik..ni apesaaaallll lak kan perati me..me pegi tmpt dowang..nk tanye..yele! curious juga apeeeenye la yg dowang duk usha tu..kekekekek! nak tau pe

Rupenye dowang perati yg tangan me ni kecik..comel..**opkoss okey!** Ngee banding ngn dowang, tapak tangan dowang punye laaaa besar.Iyeee sy mengaku tangan sy memang kecik..memang nmpk comel tapiiiiiii....sgt sedey bila sy menguli doh biskut raya..lau owang lein sisa2 doh tu hanye la melekat kat area2 jari..tp lau me memang sampai ke pergelangan tangan..tp saya tabah! mueheheheh!

Mase kat skolah, time mein batu seremban pon menjadi part yg agak kurang me suke.me memang terer mein..tp masalah org yg bertangan kecik ini ialah tidak dapat mengenggam abis batu2 tu lau dh sampai ke tahap 6 biji sekali gus.slalu fail! sedey..tp sy tak mengaku kalah..taktik me ialah kalau owang ajak me mein batu seremban,me pasti akan bawak batu me sendiri..hehehehe lau dah batu sendiri tu memang haruss la kan yg kecik2 n comel..tp x sume yg bleh terime me pakai batu sendiri..tak aci kata mereka..abis tu mein ngn amy yg bertangan kecil VS mereka yg bertangan besar tu aci laaaa konon? haaaa..pikirrrrr sendiriii laa


Okey pic atas ni pic semalam..baru balik dr interiew..interview pe? adeeee laaaaa..resia VVIP..huhuhuh..smlm sy sangat tensen okeh..me tensen ngn sowang interviewee nih..patotnye pas me br turn dia..n pastu rest utk tghari..sambong balik kul 2..me pun okeyla...me dpt sesi paginye..so malas la nk makan...tggu pnye tunggu..tiba la giliran me..baru nk bangun dr tmpt duduk, minah sengal ni tetibe dh tunggu dpn bilik interview ni.dgr je munyik loceng tewus dia masok..terpinga2 me..eh!..emm owkey, amy ingat maybe gak me salah kire..yele me bukannye kenal sgt dowang2 tu sume..interview tu plak berjalan ikut senarai nama yg di tampal depan pintu..sekali me gi tanye kawan dia nama yg masok tadi tu sapa?.ek eleh! mangkuk jamban betol! bole2 dier potong turn me..DAH LA AKU TUNGGU LAMEEEE..LAPARRRR LAK TU! tak lame pastu dier kuar..pastu me ready la konon nk masuk..dgn selamba badak dier ckp "eh, dowang dh nk benti tu..benti rehat..kul 2 baru sambung.." me ngn muke kontrol manis ckp " eh..kenapa kamu amik turn sy? kan sepatutnye sy baru kamu" dengan muke cipan dier jawab "kamu kan takde tadi" ah macam S*** okeh...bile mase me takde..klu mase tu bunyik loceng dh 4,5 kali me masih tak muncul barula KO masuk bodo..tu baru namanya aku takde **panasss gile**

Me dh macam....owh! sgt tensen..macam nk sepak terajang minah tu..then minah tu ckp "alah..bukannye lama lg nk kul 2, kamu tunggu je la" owh sangat selamba ye dier..langsung tak say sorry ke ape ke...tunggu?? kepala hotak!..BABA blackship! urgghh! kawan me kat sebelah mcam dh nk sabarkan me bile dh wat muke cam nk ganyang minah tu..huh! okey, takpe sabar..sabar..me ngn member lepak jauh skit..menunggu lagi...dalam ati masih panas..

Ohooooo..sgt tak boleh tahan panas di hati..mulut ni kontrol je nk mencarut..yele still tak puas ati kan lau tak diluah..me kan mmg cenggitu owangnye...tak kan nk nanges..owh tidak! jgn harap nk nanges sbb budak bengong tu.me bangun n tewos gi toilet..masok je toilet tgk xde owang..sh&%, S**l, B%$i, a*&@#g...bla..bla..bla huh! legaaa...memang kuar la segala perkataan mencarut me..lagi puas ati lau tumit kasot ni dpt hempok kat pala minah tu...

Dalam keadaan yg dh penat menunggu dr pagi dgn segala debaran campo lak ngn lapar yg tahap macam dh boleh geget2 meja tu memang sgt emo la bile owang selamba wat hal kan????

Cheers (smlm tak!)

Amysue

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...