Wednesday, November 25, 2009

Saya belajar ngan mak

Huuuu akhirnya saya pandai juga wat bendealah ni..Alah kelupis yang saya ceritakan sebelum ni..yang mak saya beriya2 nak bawakan untuk abang saya..Sebelum2 ni saya pandang sebelah mata je kalo mak saya sibuk wat kelupis ni..Langsong saya tak sentuh or kacau2 mak saya wat kelupis.

Bukan tak minat..errr tapi tak pandai..sudahlah tak pandai..saya malas pula nak blajar..Abis dah selalu sangat mak cakap cenggini "ni kalo owang yang tak pandai balut, cepat basi kelupis ni" huuuuu saya bertambah2 la malas nk blaja..saya cuma rajin wat kira2 persamaan kuadratik sahaja..tetiba.
Yele bende ngengade ni kalo tak padat bungkus mudahle basi..sayeeee juga yang akan rasa bersalah. Tapi bila dengar dialog mak tadi "bila lagi kamu mau blajar..kang mama suda tiada, sapa la yang mau buat?" huuu sile baca dalam slang sabah ye rakan2.
Aduhaiii..kata2mu menusuk daaaalam ke hati..Tewos saya patuh untuk mencuba..terketar2 tangan saya nak starting..huahuah! nebes siot...langsong takde skill..mak ajar pelan2..ngeee..banyak juga daun palas tu saya jahanamkan..dah asik terkoyak je..pastu salahkan daun tu koz konon2 mak beli daun yang dah tua tu yang cepat koyak...muahahahah!
Lerrrr...sonang yo mak!..saya ingat susah bebenor la nak bagi padat n balut mendealah ni..Punyela senang..Tapi kelupis pertama saya nampak senget benget la juga..takpe practice makes perfect..perfect made by pratices..huahuahuah! soooookaa ati haku aje!
Letakkan nasi pult kat atas daun..tenyeh2..pastu..padat2kan (itu tangan mak saya..bukan saya ek)

Ulang lagi proses tenyeh2..ker tonyoh2 ke..ikut suke la nak camne janji padat..(juga tangan mak saya..)


Tada!!!!! dah siap..yang ni saya wat ek..tapi tak dapek la nak amik pic mase saya berusaha membalut bende nih..yele saya juga photographer dan saya jugala watak utama...


Kelupis2 yang dah siap..pasni buleh la kukus..sampai dah masak...


Sambil2 wat bende ni saya bersms ngan kekaseh hati saya..huuu dia tanya ape bendenye kelupis ni..Rasenye lebih kurang cam lemang le..cuma yang ni di bungkus ala2 lepat dan di kukus..cara makan pun lebih kurang je..Kat sabah ni lemang tak berapa nak fofulerr..

P/s: Nanti saya simpan skit untuk kamu ek abang..



Cheers,
Amysue

Gelang dan rantai kristal

Sebelum saya nak fly ke kl **tak sudah2 asik cakap nak fly ke kl..nak fly ke kl..fly ajer laaa** sempat amik pic gelang/rantai mutiara ni..

Rantai mutiara...kaler dalam pic tu adalah kaler pink yer adik2..maklum le saya kan penggemar kamere enset cap ayam betina..

Kepanjang rantai yang dalam pic itu adalah sesuai untuk orang2 yang bertudung..kerana ianya panjang ye..ngeee ntah lupe lak nak ukur..tapi selalu kalo pelanggan nak oder dorang sendiri bagitau berapa panjang yang dowang nak.takot saya sesuke hati lak nak bagi panjang sampai ke lutut..huuuuu




Gelang di atas adalah gelang kristal..mostly saya pakai kristal gred 2..ada gak kristal gred 1 (swarovski). Kristal gred 2 untuk gelang harganya RM 15..dan kalau pakai gred 1 boleh mencecah hingga ke RM45 seutas.


PT005 -kristal campo mutiara

PT006- kristal campo cat eye stone


Gelang di atas ni juga menggunakan kristal gred 2..ada 2 pattern yer dalam pic tu.Harga RM 30..tapi kalo pakai krital gred satu harga mencecah RM100++



p/s: untuk semua produk di atas, anda boleh request yer nak kaler ape campo kaler ape..begitu juga saiznye..info lebih lanjut bleh kontek saya. Psst!..ada owang tanye..kenapa kistel yang i jual macam murah..ekceli saya jual mengikut harga kristal di sabah..harga kristal di sabah memang agak murah dan sangat senang di dapati..begitu juga dengan mutiara.Sekian

Cara nak order:
1) Pilih item yang anda nak..amik code keronsang tersebut.
2) Email saya
amysueraya@hotmail.com dan sertakan butiran seperti:
- Nama dan alamat
- No telefon
- Code item yang anda nak beserta kuantitinya
3) Tunggu confirmation email dari saya.
4) Buat pembayaran (acc. no akan saya nyatakan dalam confirmation email)
5) Tunggu barang sampai!
Kalo macam malas nak leceh2 oder pakai email..bley la sms saya..sms saje..takyah susah2 call..0198302058

Cheers,
Amysue


Tuesday, November 24, 2009

Blur + dilemma = belom excited lagi!

Pagi tadi..

"uitt! mak tak gi kojo ko?" tanya saya pada mak..huuuu tipuuuu la slang noghori..mau kena hempuk ngn mak saya bila berslang sedemikian rupa.Dah tentula saya cakap sabah.

"nda'..mama cuti..." wah! sangat seronok kan mak saya..nak gi kl nye luse tp setat ari ni dah cotiii..mak saya kan dah nak pencen..jadinye cuti untuk taun ni kene abiskan..em cenggitu le kirenye..

Lagipun mak saya kata tadi dia gi membeli belah nak memasak bende2 yang nak di hangkut ke kl

"Mama mau buat sambal sate goreng...."

"Mama mau mengelupis la..berapa kilo bagus ah?..ntah cukup ka nda'" huuuuu mengelupis itu adalah satu proses wat kelupis..n kelupis itu adalah sejenis nasik pulut yang di balut ngan daun palas.

"em nda' jadik lah..mama mau buat daging masak kismis la"

"Dayang, ko buat la kek coklat moist tu dalam 2 bijik..n kek marble 2 bijik"

Uwaaaa..gile banyak mak saya nak hangkut ke kl..segala kelupis n lauk pauk tu mak saya nak bawakan abang saya..yele dah setaun ko tak jumpe.memang harus abang saya meroyan nak makan masakan mak saya..yang segala kek2 tu utk majlis cukur jambul anak abang saya nanti..

Saya masih blur nak susun rancangan kat kl nanti..padat sungguh aktiviti..ngan nak lepak kelana jayanya lagi.ngan berbagi mase nak tido umah abang saya lagi..mane nak jumpe kengkawan lagi..nak deting lagi...ayyo! saya harus berada di kl selama 40 ari kut baru cukup..huuuu



Cheers,
Amysue

Monday, November 23, 2009

Tinggal Kenangan





Huuuu asal2nye..saya nak wat entry luahan perasaan pasal tak sokaaaaanya saya bila c saleem nyanyi lagu 'Tinggal kenangan' tu.Yela sebab saya dah terlebih dahulu dengar lagu versi yang di nyanyikan oleh Caramel..

Pastukan saya godek2 la youtube nak tengok video klip lagu ni by caramel..huuuuuu baru la saya tahu rupanya..ni pon bukan lagu asal kumpulan caramel..ni lagu c Geby.. saya pun tak puas hati sapa la pulak c Geby ni..try search punya search dapat lah sedikit info yang lagu ni dicipta oleh Geby sebelum dia meninggal..hanya sempat di rakam di handphonenya sahaja..ekceli ada banyak versi pasal geby ni..entah leeee kalo rajin..sile la google sendiri ye..yang penting katenye penyanyi asal ni dah meninggal...huuuuu sangat scary di situ!**sorry info pasal Geby terputus d situ..saya malass nak terangkan satu2..**

penah dengar ke lagu tu..kalo tak penah dengar sile la layan video klip di atas itu..Sebelum saleem nyanyi lagu ni saya dah memang gile ngn lagu ni..tak silap saya 1st time download lagu ni bulan april lepas..sangat sedey..dan sangat sesuwei di dengar biler teringat kekaseh2 lama kamu..huhuhuhu saya kan sangat suke mengimbas kenangan2 lama..nak 2 lagi bilik saya ni memang menyimpan segala khazanah alam..**saya masih simpan yer surat2 kekaseh lama saya** tak taula bile nak buang..konon2 ader sentimental value..puii! geliks anak tekak saya.

Tapi lagu ni memang saya akan dengar bila saya terkenang c 'lolipop' **bekas kekaseh hati saya yang ke 18**..huhuhu tak tau..ramai2 ex-bf saya**huuuu ramai kooo jgn memain!** c lolipop ni je yang meninggalkan kesan luka yang paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalinggggg dalam. Sangat susah nak hilangkan kesannya..even selepas saya bertunang **harap maklum dulu saya pernah bertunang yee..tapi suda overrrr** pon saya masih teringat kat dia..Tapi alhamdulillah sekarang saya suda boleh lupakan dia..kerana saya sekarang memakai Daia..uhuk! tetiba kan? ceh takdelah sekarang saya sudah bahagia bersama incik jamil saya yang comel itu..

ngeee entri tamat secara mengejut di situ.


Cheers,
Amysue

Tuesday, November 17, 2009

Keronsang Kristal

hokeh..memandangkan dah ada request drpd kengkawan saya kat semenanjung thru email n sms..so saya dengan sedaya upaya la menyiapkan sampel yg ada untuk di pamerkan kat blog..huuuu bertungkus lumus saya membuat dan mengambil gambar..harap mahap kualiti gambar cam hampeh..saya tak pakai kamera bapak punye hi tech,,pakai kamera enset cap ayam jek.

himpunan keronsang yang berjaya saya siapkan semalam

Yang ni saya jual by set..sebijik keronsang besar dan sebijik keronsang kecik
Harga: RM8
(ST206, ST207, ST209, ST210 adalah mix dengan cat eye stone)


Saiz keronsang kecik


Keronsang kecik RM 2.50



Saiz keronsang besar



Keronsang besar RM 6 sebijik
Beli dua saya kasik RM 10
Cara nak order:
1) Pilih item yang anda nak..amik code keronsang tersebut.
2) Email saya amysueraya@hotmail.com dan sertakan butiran seperti:
- Nama dan alamat
- No telefon
- Code item yang anda nak beserta kuantitinya
3) Tunggu confirmation email dari saya.
4) Buat pembayaran (acc. no akan saya nyatakan dalam confirmation email)
5) Tunggu barang sampai!
Kalo macam malas nak leceh2 oder pakai email..bley la sms saya..sms saje..takyah susah2 call..0198302058
P/s: hhuhuhu sowie le kalo entry macam berterabur...maklum le tadak pengalaman business online nih..


Cheers,
Amysue


Sunday, November 15, 2009

Jom shopping!

Ari ni me n my family kuar gi sopping..huuuu bukan sopping yang suke2 punye **lambat lagi nk gajiiii** tapi membeli belah material utk wat gelang, rantai dan keronsang..selain tu beli bahan2 nk wat biskut..jom layan pic aje ye..gua tadak idea!

Sesi memilih kristal ngan mak saya


Seyes..bile part membeli kristal2 ni la saya feningggsss sikit..bukan pe..rase cam nak kaaautt je sumer..

Kristal, cat eye stone, mutiara..bla..bla..sumer di jual dalam bentuk string..part paling best, mein guuuunting je string mane yg kite nak..huuuhuhu rase cam "mak, mak nak yang mane? owh yang ni ek..ketakkk!!" saya pun potong string tersebut..syok woh! macam petik2 buah kat dusun lak.



Mutiara ada baaaaanyak gred..yang macam mahal nak mamposs tu memang la gred yang terrbaikkk dari ladang..lau yg murah tu ekceli mutiara asli gak cume kengkadang rupe mutiara tu takde cutting, or takde la molek je bulatnye atau pun mutiara tersebut tidak dilengkapi ciri2 keselamatan..muahahahah! ntah tak tau le saya..tanye pemborong,dowang taula nak explain camne..**tapi saya suke yang shape mutiara yang tak berapa nk bulat..rasa cam "haaa! ni baru real cam mutiara"**

Cat Eye Stone


Ngeee...wajib letak muke saya kat sini :p
p/s: akan menyusul pics aksesori2 yang dah siap!
Cheers,
Amysue







Saturday, November 14, 2009

Kristal dan Mutiara

Emm nengok kalender..owh! ade seminggu lebih je lagi sebelum me n my mom nk fly ke kl..iye taun ni me n mak raye aji kat umah abg me kat sungai buloh..wohohoh! dalam seminggu lebih tu ade pelbagai bende nk kene settle..
1) keje2 kat skolah sebelum cuti..dak2 skolah saya dah cuti..tp cekgu2 ade seminggu lagi nk kene gi skolah..so kene settle pe yg patot sebelum go for holiday!!

2) Tempahan biskut almond london and biskut kacang..huuuu bukan untuk raye aji..ade owang tempah untuk majlis kawen anak dier..sok dah nk start wat operasi..

3) Siapkan stok gelang kristal/mutiara, rantai krital/mutiara dan keronsang kristal/mutiara untuk di hangkut ke kl..stok2 tersebut akan di agih2kan kepada agen2 saya dan mak iaitu kekaseh hati i **huuuu dia kaver pelanggan dr area shah alam dan juga staff2 LHDN yg berkaitan..ngeeee** abang n kakak ipar i ** yang ni ikut suke la dowang nk jual kat sape**

Hokeh..since saya tengah menyiapkan stok2 gelang, rantai dan keronsang..so saya saje je le post kat sini beberapa contoh yg ade..tak start wat lagi sebenarnye..yg ni je belen2 yg ade..
Nanti dah banyak skit saya akan post kan gambar2 nye kat sini bersama details nye skali k..Me saje je la letak kat sini..kut2 ade sesape yg berminat..leh la kontek2 hokeh..dont worry i'll cover from sabah up to perlis..heeee..segala kos penghantaran adalah percuma!!!


Rantai Mutiara..selain tu ade gak rantai kristal sahaja..campo2 kristal ngn mutiara pon ade..panjang rantai terpulang nk camne..saya ikut permintaan customer..Harga depends pada material dan juga panjang rantai..Range harge dalam RM25 - RM 60

Ni keronsang kristal..ader gak campo2 kristal n mutiara..ader 2 saiz..yg kecik (about half dr pin yg de kat lam pic tu) harganya RM2.50 satu..yg kat lam pic ni RM 5 - RM8 (depends on material)

Gelang kristal/mutiara..warna gelang boleh depends on kehendak pelanggan..begitu juga saiz kepanjangan gelang..Harga RM 10 - RM 15 (depends pada material dan panjang gelang)

Huuuu..sowie..kualiti gambar mcm tak berape nk best!..takpe..nanti i akan wat special entry untuk aksesori2 ni k..ni just untuk introducing je..
Cheers,
Amysue



Tuesday, November 10, 2009

Meleleh!

Huarrrgghh! **kasi streching badan sikit..menggeliat lebih sampai badan terbelit2 x leh normal balik**.huh! giler best tido petang. Saya baru bangun. tapi rasa malas nk bangkit.Nak tido lagi!

Mantap rupenye rase tido petang nih.Nak nak bile saya tido tadi diiringi suasana hujan lebat. Perghh! meleleh!
Pasni ni saya nekad..nak tido petang aje pas balik skolah **huhuh! kalo saya tak terbabas mein tenet**


**owang kate tido petang nanti muke tembam..iye??? bia la.muke tembam, badan slim..mueheheh!**


Cheers,
Amysue

Monday, November 9, 2009

gelap itu itam??

huwa!! kan saya dh kate..misti muke saya akan gelap n muke bertopeng!...saya balik je dr skolah tadi,bukak tudung tewus belek muke kat cemin..aaa,nanessss!! muke dh bertopeng..isk! misti sunblock yg sy pakai tu x berape kuat..kene pakai sunblock yg de SPF 480 ni kut! ** takmo letak pic saya bertopeng gaban kat sini..ngerii**

Haaa..nak tau??! ni nak share citer pasal mimpi me semalam..ngeri+geliks+jijiks mimpi saya semalam..saya mimpi ular.siyes..ular kaler itam lak tu...kekek tapi takde la mimpi yg ala2 mcm petande nk dipinang tu kan?kan?..ngeee memang le sy mimpi ular kaler itam..tp anak ular jek..tapi saya ni aaaape saje yg berkaitan ngn ular saya paling tak berape nk suke sgt..saya GELI + TAKOT ularr...**skali lagi sy tak letak hape2 pic ular..giler geliiiiiiiiiiiiii+takooottttt**

Ngeee dlm mimpi tu ntah haaapekejadahnye ade 2 org member saya (tp tak kenal sape) ngah takot2kan saya ngn ular tersebut..idop lak ular tu..saya dah la beriye2 menjerit.. **sangat beiye2 sampai pas mangun tidur saya rasa tekak saya cam perit..ala2 cam owang baru pas menjerit**..tp member2 saya tu tetap nk takot2kan ular tersebut kt saya..ohohoh! giler nightmare mimpi itu..**kalau mimpi petanda nak dipinang hokey la jugak..saya sokaaaa!!!**

ntah-ntahhhhh...er ntah-ntah saya memang betul2 menjerit kut???? ayooo!!! takde sape lak tempat nk dirujuk..


Cheer tp muke itam,
Amysue

Sunday, November 8, 2009

48 benda yang saya idamkan dari si dia..

Huhu..cam geliks kan tajok tu..saya saje je nk wat ngengade kat blog sendiri..tak kan nk post kat blog owang lain.kompem kene lempang laju2. Huuuu entri di atas adalah tiada kaitan dengan heartbroken me itu. ** kaver line Nampak**

Hoii amy! Wat entri ntahapehape ni ko ade mase..kojo ekau yg belambak tu ko tak usik pon..esok dh duedate dah yang oii..Hokey, tiap kali saya nk menaip entri ada saja suara2 sumbang yg me dengar..uhuhuh! sila abaikan saje.
Ekceli saya sangat malas untuk membuat2 keje2 yg konon2nya saya hangkut dr skolah n bawak balik umah untuk dibuat..tapi hasilnya..hari ni dah ahad, satu hape pon saya tak usik..uwa! help! Saya nk salahkan bilik saya nih.Bilik saya ni bpuaka..kalau saya lepak kat bilik ni sambil mein tenet ke hape ke..kompem x terbuat keje lain..kalau tak terbabas mein tenet saya akan terbabas tido sampai lebam..pastu mangun wat2 menyesal koz dah terlebey tido..

Ohoohoh! Hokey, tengok! Saya dh terbabas menaip citer ntahapahape kat sini..inilah penangan bilik saya.. **xde pic bilik saya kerana bilik saya ni sangat Ya Ampunnnnnn semakknye!**

Okey back to the track! 48 perkara yg saya idamkan dr bf saya:

1) Selalu wat kejutan utk saya
Tapi bukan mein kejut2 dr belakang tu.mmg free2 je kena siku ngn saya.saya adalah seorang yg sangat mudah terkejut. Kejutan yang saya maksudkan tu adalah seperti tetibe bagi hadiah yg best2 kan? Tetibe ajak kuar n bawak ke tempat yg saya tak terfikir langsung..cenggitu leee

2) Selalu meng’istmewa’kan saya depan kawan2nya
Maksudnye, bawak saya ke berjumpa kawan2nye ke..emmm sy selalu mengistimewakan kekaseh hati saya depan kawan2 saya dgn mengatakan “dia bagi haku ini..dia baru je belikan haku itu…aku tak sangke dia nk bagi haku itu..bestkan bf haku bagi haku ini..jom ar bf haku nk banjer makan..bla..bla..”muahahah! walaupun kengkadang me saje wat citer..nak je dowang jeles betape bf saya ni gile best tahap gaban..cait!

3) Meng’istimewa’kan saya depan kuarga n parentsnye
Hukhuk! Munyik macam tak bleh blah..takde la..bile lagi kamu nk promote kekaseh hati kamu kan?kan? kang kene reject hambik ko x dpt restu dr mak bapak. Tak pun kalo kamu asek diam tak citer hape2 pon..tup2 mak ayah kamu dah sedia calon lain tuk kamu..haaaa mase tu baru nk gelabah..Saya buat sumer tu..saya fedulik hape..kalo borak ngn mak ayah saya siki2t saya akan berkata “ c tuttt tu kan mak….dia pandai wat …..dia baru je……dia memang..dia ade beli..dia bagus…dia sporting tau mak…si dia belikan saya berlian makk**uhuhu yang ni melampau nih** bla..bla..” sampai tahap mak say nk hempuk 13x pala saya..mueheheheh!

4) Si dia faham hati perempuan
Yele..kan hati pompuan ni susah beno nk bacenye..selalu ape yg di kata tu kontra dengan kehendak hati dia.walaupun x sume..tapi selalunye mmg cenggitu la...kalo dier kata “sayang nk putuss ngn anje” haaa kamu jangan la nk satuju aje..padahal dia nk kamu pujuk atinye tuh.. Ambik2 la mase blaja memahami ati pompuan..kalo ngh berborak tu korang dua2 rancak aje berbual..tetibe dier diam manjang..mood tewus berubah..haa beik kamu kaji balik hape bende yg kamu dh ckp yg wat dia terase..kamu jgn wat bodo je..tersekse weiii batinku..

5) Pandai memujuk
Owh giler mengidam saya akan bende nih..bf sy mmg sgt lemah bab pujuk memujuk..kalo dier nk pujuk kan macam nk tak nak je.contoh “ eem..dahla tu” sambil muke n anggota badan yg lein2 takde reaksi..kaku je cenggitu..ohohh! sgt tak feel hokey cara memujuk seperti itu. Last2 sy okey-okey sendiri setelah puas makan ati..bermain perasaan sampai kepala jd weng2. I hate that situation ever!

itulah dia yg setakat me mampu nk tulis..giler nk taip sampai 48 bende kat sini..tak koser saya..ekceli bf saya ni sangat LELAKI okey..idak le sy kate bf kamu2 yg lain tak lelaki..maksud saya, dia tegar ngn kelakian dia sampai adakalanya dia sgt tak layan bende yg melibatkan jiwangs2 n segala mak nenek jiwangs ni..haku tersekse kengkadang..padahal lelaki2 lain hokey je takde masalah nak beromentik2 ke..memanje2kan gf dier..kalo gf penat, sanggup aje tak suh masak or sanggup aje nk menolong ke (utk bf yg datang bertandang kat umah le..bukan yg duk serumah ek..harap maklum yg itu)..


Tapi hape pun saya tetap sayang bf saya yg satu itu..walau kadang2 tersekse jiwa raga..hanya dia yg saya mahu..eh tapi kalau si dia take notes ngn apa yg saya katakana di atas laaaagggi baguss.. ngeeee! Nanti saya kurangkan hantarannye ek..muahahah! gile keji nye statement.



Cheers,
Amysue


Saturday, November 7, 2009

Broken heart part 2: Self-evaluation

..Bitter heart, my bitter heart is gettin' just a little fragile..
Huh! entry untuk beberape ari/minggu **tertakluk kepada keadaan hati saya** kemungkinan berbaur ala2 broken heart gitu..takde serious bebenor..kamu2 sumer just think positive okay. Ngee sy tidak memaksa anda2 semua untuk layan sekali ke'brokenheart'an saya ni..tp kalo nk join rase skali pe salahnye..muehahahaha! **gelak memakse diri hepi**

Haaaape yg buatkan ko emo2 sgt 2,3 menjak ni amy oooiii..haaaaaku bosan tau tak bace entri ko yg ala2 ni .Huuuuu sile abaikan dialog yang mane ntah datangnye tu..Saya berhalusinasi kut??? ** okey tu tande2nye ko macam dh krek darling**

Siyes saya taktau nk share ngn sape ke'brokenheart'an saya nih..mana mungkin saya publish di sini cerita dalaman itu..n sebenarnye adalah tindakan yg macam bodoh kalau sy sendiri meluahkan rasa sy ni pada yang berkenaan itu.sgt tidak rasional tindakan itu..**err okay saya perasan terlalu bnyk perkataan 'itu' saya gunakan..huhuh**

Harapan saya, saya mencarik ape punce kesewelan saya di fasa pertapaan ini..n yang berkenaan juga harap turut sama mencari punca yg menyumbang kepada kesewelan saya ni..Tolonglaaa...tolongla..tolongla..kamu yang berkenaan bantu sekali..kalau idak, akan ia pasti akan memberi kesan negatif pada blog saya **ceh! tetibe kan??**

p/s: walaupun saya mcm nk bg entri ni tak terlalu emo..sbnrnye saya serius mtk yang berkenaan menilai diri sendiri sama seperti saya menilai diri saya..plsss..tolong (utk kamu yang berkenaan sekiranya kamu baca entri ini)


Amysue




Friday, November 6, 2009

Broken heart part 1:Saya perlukan kamu!

Saya sgt sedey skrg ni..need someone to talk to..
sgt tertekan di sini tanpa kawan utk meluah
saya perlukan kamu Dauz..
Selalu kalau sy dlm keadaan begini saya akan kol kamu
ajak kamu lepak restoran darul ehsan ss3..
saya meluah dgn kamu..
sy kongsi segalanya dgn kamu..
tanpa sedar saya sudah order bergelas2 teh O ais..

Sgt2 perlu bercakap ngn kamu..
Ade owang buat saya sedih..
Hanya kamu saja yg tahu kenapa owang lain tak patut buat saya menangis dan sedih begini..

Kamu sengal..
Kamu selekeh..
Kamu tak amik port sgt..
Kamu macam setan..
Tapi kamu tahu buat saya rasa istimewa n senang jadi sahabat kamu..

** Dauz-Sahabat baik saya di kelana jaya**

p/s: bukan semua cerita kita boleh kongsikan pada yg tersayang..


Sgt sedihhh,
Amysue

Thursday, November 5, 2009

laaaaa..ingatkan same!

Next week de mini sukan skool..em boleyla..xdela excited sgt..sy buat muke x interested jek.Saya ni memang salah seorang ahli kelab kaki bangku semalaysia**eh! bukan ke kaki bangku maksudnye tak reti mein bola??** yg tegar..muahaha!

Tingat mase saringan sukan mase darjah 4..saringan untuk acara lari ntah brape ratus meter ntah..lupe! pas munyik tembakan di lepaskan saya beriya2 berlari.. wah!..sy memang lari laju laaa..mcm x caye!..giler! saya yg paling depan okey! Hns..hns..saya bangge..bley riak pas ni..mueheheh!

Ati tak sedap..takkan dowang lari lembab giler cam sipot??imposible..saya tgk kiri kanan..xde sape yg dpt saingi sy langsong..giler terer sy lari..ati makin x sedap...sy teruskan lari smbil pandang belakang..gilo ko! owang sume lari ikut belah sane..saya sowang sahaja yg berlari berlawanan arah!! muahahah! lawak siot!..takkan nak patah balik..no..no..no..saya terus kuar trek and teruskan larian kuar dr pagar skolah n tewus balik umah!..MALU!!!!!!! smpi bile2 sy ingat mende memalukan sy ni..pastu saya tewos pencen dr mane2 acara lari2 segala nih..

Sukan memang mcm x berape nk menarik perhatian sy..hari ni me macam nk tegelak bile tgk pembahagian tugas utk sukan mini nanti..kamu tahu tugas me ape?? tp xde kene mengene la ngn acara larian..sila rujuk di bawah..

huh! amik ko..jadik hakim lompat jauh n lompat kijang...sile gelakkan sy kerana br ari ni ni me tau pekejadahnye lompat kijang tu..selama ni me ingat lompat kijang tu same ngn lari yg lompat pagar tu..muhahahaha! sgt buta sukan okey! **adus! abis itam la me mase sukan nanti**

Pics me ari ni!..pakai spek lak gi skool kerana contact lens sy kering.tak pasan bekas lens tejatoh n tumpah.sy belagak pintar try rendam kontek lens yg dh keras semacam ngn solution..huhuh! kontek lens itu tewus bertukar wajah cam karipap.huduh! **students sy suke giler tgk sy pakai spek..ntah tang mane yg best..tapi sy x suke tgk..x best!**


Cheers,

Amysue

Wednesday, November 4, 2009

Ngintam ta' iyo..




Aaaaaaaaa(sound kasi sengauu skit )..saya nk merengek boley??? tajok entry macam x berape paham kan?? tajuk tu maksudnye "rindu kat dier" dlm bahasa bajau **iye saya adalah mix bajau+brunei+kadazan**huuuu windu la ngn kekaseh hati saya..di malam yg maseh mude cenggini terwindu tahap gaban lak ngn beliau..

sy mesej beliau..


sms me: mwah! Abg watpe? Syg tetibe windu giler ngn abg..

sms dier: Mwah! abg mein manager je ni.Alala..ciannye my sayang.abg pn la syg.terase sunyi la takde u.windu sgt2 jgk kat u..


ngah mein manager rupenye..duh! malas ar nk kaco dier ngh feelng mein manager..baru nk meluah2 manje ngn dier..takpe ar..ces! saya memang sensitip 2,3 ari ni..bulan tgh mengambang okey..tu yg mood tak berape nk centre..owh! semalam bulan memang tgh mengambang penoh..lawa! terang! tp cam takot kan??? cam seram2 puloks..huhuhuh



**nanesss...saya sakit pewot**


entri yg mcm x berape nk centre mcm tuan punya blog skang ni,

Amysue

Tuesday, November 3, 2009

Sabtu Lepas..


Bz bebenor sejak 2 menjak nih..pic d atass? aha! itu la dier..nk hapdet citer ni dr sabtu lepas lg tapi xde mase..kejadian dalam pic tu berlaku pada sabtu lepas mase attended jamuan akhir taun skool n majlis perpisahan pengetua.. wat kat Palace Hotel, Karamunsing..

Takde best sgt ar nk citer..saje je nk selit2kan kt lam blog yg cam buhsan ini..huhuh..wohye! time tu me jd ajk munge semat? tau tak mende tu..alah munge yg nk kene lekat kt baju VIP..huh! munge semat pon ader ajk..muehehe..1st time tu merase menyematkan munge kat baju para VIP yg dtg..sumpah me nebes okay..takot tecocok lak dada mereka..mau kene tampo laju2 ngn mereka..huuuu..mase majlis ni me dapat hadiah cabotan nama betuah.. dowang tak pakai nombor..mein cabot nama jek..ceh! betuah la sgt ek..cam best jek kan? padahal hadiah cabotan nama bertuah tu mmg cukup2 utk sumer guru..muehehehe! maknanya memang sume dpt pon..

Majlis tamat kul 2ptg..hermmmm! hari masih muda lagi..aaapa lagi teruskan la acara dengan bersopping!..me n kawan me pi la menyerbu PC Fair..cocok duit dulu yg penting..koz kitowang memang dh aim nk memborong..ngee!

Saya memang tergoda giler ngn notebook Dell yg comel..lagi2 yg kelar pink..mak aihhh! memanggil2 i tau..tak suke! sib beik mampu menahan napsu napsi..last me cume beli printer yg bley scan n potostet..lama dh ngidam mende nih..selain tu beli external hardisk..sbnrnye yg hardisk ni xde pon dlm senarai..tp saya terguda ngn kawan sy..dia hasut me suh beli yg kaler pink...huuu gua apa lagiii...rembat ar..tp memang me suke gak ar! yg kaler pink kat lam pic tu la external hardisk yg me beli tu..kerana comel punye pasal boleh2 me tak tau brand pe yg me beli..blaaaasah jek...cek2 balik..owh! hitachi rupenye..ngeee..owang bute brg2 teknologi bile bersopping cenggini le..


Pastu kitowang pon pi la melantak makanan jepon...ngee! 1st time me masok restoren jepon..slalu ma sushi yg beli kat giant or carre four je..huhu siyes! sedap gilerrrrrr meal yg me oder tu..sile rujuk pic d atas..tp me tak ingat lak pe namanye meal kt atas tu..

Sampai umah dh kul seploh lebih mlm...sgt2 letih..ZZZZZzzzzzzzzz


Cheers
Amysue
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...