Sunday, November 8, 2009

48 benda yang saya idamkan dari si dia..

Huhu..cam geliks kan tajok tu..saya saje je nk wat ngengade kat blog sendiri..tak kan nk post kat blog owang lain.kompem kene lempang laju2. Huuuu entri di atas adalah tiada kaitan dengan heartbroken me itu. ** kaver line Nampak**

Hoii amy! Wat entri ntahapehape ni ko ade mase..kojo ekau yg belambak tu ko tak usik pon..esok dh duedate dah yang oii..Hokey, tiap kali saya nk menaip entri ada saja suara2 sumbang yg me dengar..uhuhuh! sila abaikan saje.
Ekceli saya sangat malas untuk membuat2 keje2 yg konon2nya saya hangkut dr skolah n bawak balik umah untuk dibuat..tapi hasilnya..hari ni dah ahad, satu hape pon saya tak usik..uwa! help! Saya nk salahkan bilik saya nih.Bilik saya ni bpuaka..kalau saya lepak kat bilik ni sambil mein tenet ke hape ke..kompem x terbuat keje lain..kalau tak terbabas mein tenet saya akan terbabas tido sampai lebam..pastu mangun wat2 menyesal koz dah terlebey tido..

Ohoohoh! Hokey, tengok! Saya dh terbabas menaip citer ntahapahape kat sini..inilah penangan bilik saya.. **xde pic bilik saya kerana bilik saya ni sangat Ya Ampunnnnnn semakknye!**

Okey back to the track! 48 perkara yg saya idamkan dr bf saya:

1) Selalu wat kejutan utk saya
Tapi bukan mein kejut2 dr belakang tu.mmg free2 je kena siku ngn saya.saya adalah seorang yg sangat mudah terkejut. Kejutan yang saya maksudkan tu adalah seperti tetibe bagi hadiah yg best2 kan? Tetibe ajak kuar n bawak ke tempat yg saya tak terfikir langsung..cenggitu leee

2) Selalu meng’istmewa’kan saya depan kawan2nya
Maksudnye, bawak saya ke berjumpa kawan2nye ke..emmm sy selalu mengistimewakan kekaseh hati saya depan kawan2 saya dgn mengatakan “dia bagi haku ini..dia baru je belikan haku itu…aku tak sangke dia nk bagi haku itu..bestkan bf haku bagi haku ini..jom ar bf haku nk banjer makan..bla..bla..”muahahah! walaupun kengkadang me saje wat citer..nak je dowang jeles betape bf saya ni gile best tahap gaban..cait!

3) Meng’istimewa’kan saya depan kuarga n parentsnye
Hukhuk! Munyik macam tak bleh blah..takde la..bile lagi kamu nk promote kekaseh hati kamu kan?kan? kang kene reject hambik ko x dpt restu dr mak bapak. Tak pun kalo kamu asek diam tak citer hape2 pon..tup2 mak ayah kamu dah sedia calon lain tuk kamu..haaaa mase tu baru nk gelabah..Saya buat sumer tu..saya fedulik hape..kalo borak ngn mak ayah saya siki2t saya akan berkata “ c tuttt tu kan mak….dia pandai wat …..dia baru je……dia memang..dia ade beli..dia bagus…dia sporting tau mak…si dia belikan saya berlian makk**uhuhu yang ni melampau nih** bla..bla..” sampai tahap mak say nk hempuk 13x pala saya..mueheheheh!

4) Si dia faham hati perempuan
Yele..kan hati pompuan ni susah beno nk bacenye..selalu ape yg di kata tu kontra dengan kehendak hati dia.walaupun x sume..tapi selalunye mmg cenggitu la...kalo dier kata “sayang nk putuss ngn anje” haaa kamu jangan la nk satuju aje..padahal dia nk kamu pujuk atinye tuh.. Ambik2 la mase blaja memahami ati pompuan..kalo ngh berborak tu korang dua2 rancak aje berbual..tetibe dier diam manjang..mood tewus berubah..haa beik kamu kaji balik hape bende yg kamu dh ckp yg wat dia terase..kamu jgn wat bodo je..tersekse weiii batinku..

5) Pandai memujuk
Owh giler mengidam saya akan bende nih..bf sy mmg sgt lemah bab pujuk memujuk..kalo dier nk pujuk kan macam nk tak nak je.contoh “ eem..dahla tu” sambil muke n anggota badan yg lein2 takde reaksi..kaku je cenggitu..ohohh! sgt tak feel hokey cara memujuk seperti itu. Last2 sy okey-okey sendiri setelah puas makan ati..bermain perasaan sampai kepala jd weng2. I hate that situation ever!

itulah dia yg setakat me mampu nk tulis..giler nk taip sampai 48 bende kat sini..tak koser saya..ekceli bf saya ni sangat LELAKI okey..idak le sy kate bf kamu2 yg lain tak lelaki..maksud saya, dia tegar ngn kelakian dia sampai adakalanya dia sgt tak layan bende yg melibatkan jiwangs2 n segala mak nenek jiwangs ni..haku tersekse kengkadang..padahal lelaki2 lain hokey je takde masalah nak beromentik2 ke..memanje2kan gf dier..kalo gf penat, sanggup aje tak suh masak or sanggup aje nk menolong ke (utk bf yg datang bertandang kat umah le..bukan yg duk serumah ek..harap maklum yg itu)..


Tapi hape pun saya tetap sayang bf saya yg satu itu..walau kadang2 tersekse jiwa raga..hanya dia yg saya mahu..eh tapi kalau si dia take notes ngn apa yg saya katakana di atas laaaagggi baguss.. ngeeee! Nanti saya kurangkan hantarannye ek..muahahah! gile keji nye statement.



Cheers,
Amysue


4 comments:

Erina Asmawani said...

ingatkan betul amy nak buat sampai 48 tadi..haha..biasalah amy, lelaki mmg gitu..bab2 memujuk ni mmg keras cam kayu je..takpe, yg penting dia syg kita & kita pun syggggg dia..tol x?? ;)

P/s: kawen nanti jgn lupa invite tau ;)

dk-mie said...

huuu tau tak ape..merana jiwa raga!..opkos dear,nnti me invite..tp ena kene dtg raub la..nk dtg kk pon boley..huhuhuh.tp cam lmbt lg nih nk kawen :(

Loyer Lelaki said...

48!!!jin aladin pun bleh VSS macm ni

dk-mie said...

ngeh! sebenarnye nk leatk 48 kuase 2..tp tetinggal kuasa 2 nye tu..mueheheh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...