Sunday, December 6, 2009

Hoh! KLIA Transit ke LCCT??

Sejak2 dah memilih Airasia untuk penerbangan rasmi saya dan family (huuuu..macam kerap sangat la kunun ko travel..caitt) maknenye dah takdo la kitowang nak pi ke KLIA tu.Asik ke LCCT je ler. Jadi memang takdela kitowang nak naik KLIA Express tu. Ye le dah takde laluan ke LCCT.

Hoh! tapi sejak 2,3 ari ni naik iklan KLIA Transit kat blog2 baru saya tau rupenye ader la juga ERL ke LCCT.Hip! Hip! Hooreyy! Sebelum ni saya asik bermonolog sendirian **ayat tak bley blah!** "ntah bile la boleh naik ERL yang laju tapi smooth nih"

Walaupun bukan naik KLIA Express..tapi kena naik KLIA Transit.Kire adik badik KLIA Express juga la..Laju dan smooth sama macam KLIA EXpress.Cuma KLIA Transit akan stop di beberapa stesen seperti Bandar Tasik Selatan, Putrajaya & Cyberjaya dan Salak Tinggi.

Iye..iye..saya tahu saya kuno skit.Baru tau ari nih..ngeeee..ape pon saya excited hokey! kire adela juga alternative lain ke LCCT selain naik skybus dan beberapa lagi bas yang lain. Saya Sooooka!!

Hoye! boleh la saya menggedik lagi naik train nih.Rase tak feel nak gedik kat lam bus..huahuahuha! Sebelum2 ni saya tau la juga ader stop kat salak tinggi tu sumer tapi tak tau lak dah ader ke LCCT. Juga ke Putrajaya! Patot le member2 sabah saya masa konvo kat PICC dulu sibuk2 tanya pasal train nih.Mane la saya tau yang oiii. Cetek pengetahuan.Sorry guys takleh tolong nak explain time tuh.Sebab tak tahu!

Tambang ke/dari LCCT - KL Central pun cuma RM 12.50 sehala..takde la mahal sangat untuk perkhidmatan yang tangkas dan effisien. Saya nak suh la kekaseh hati saya try koz dier pun nak datang Sabah 17hb ni..Huuu tapi dier ni bukannye boleh kalau saya takde skali nak try..kene gak saya ada. Ngengade tau kamu sayang.Awww! kamu mesti cuba jugak!! tak kire..


Cheers,
Amysue

2 comments:

kupaslaroren said...

lar sy pun selalu gak guna kemudahan ni..tp siyes tak penah terperasan pun ade transit ke LCCT...selalunya kalo kene gi LCCT selalu xtau nk naik ape...last2 suh org hantar hihihi kalo gi KLIA dah biasa naik ERL xpress.

bila naik transit dari ptrjaya ke KL centrel selalu kene rushing kejar train...hahahah mmg xkan perasan.

thanx 4 the info

dk-mie said...

Ngeee..same ah kite.Transit putrajaya katne ek?

Ekceli ERL tu sampai ke salak tinggi jek.Pastu aderla shuttle bas beserta porter sedang menunggu untuk assist para penumpang.Takdela nak tekedek2 hangkut luggage yang macam-nak-angkut-sekawan-lembu naik ke shuttle bas tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...