Monday, December 7, 2009

Cerita Aku da Dia - Episode 1

Haaaa!dah mari dah.Dah mari dah.Ketiadaan idea untuk membelog sudah mari.Jadi sila maklum sekiranya idea untuk membelog sudah tiada, maka bersedialah untuk menghadapi kisah cinta lama haku seperti yang saya janjikan suatu mase dahulu.Siot! ayat cam lirik lagu..geliks!

Kalau saya nak mulakan kisah dengan kekaseh hati saya sekarang kena start ngan kisah saya di ambang putus tunaang..Huuuu sesungguhnya kisah nye amat berkait rapat antara satu sama lain.

Bulan 6 tahun 2007, saya adalah telah transfer ke Kampus Induk Unitar di Kelana Jaya. Mase tu saya ada lagi 4 sem untuk habis..short sem 2007, 2nd sem 2007, 1st sem 2008 (teaching practicum) and short sem 2008..jadi saya tamat study pada 20 July 2008..dan saya mula bekerja pada 29 July 2008..OOpps! okey, bukan nak citer pasal saya dapat keje dengan begitu cepat ye.

Reason untuk berpindah??? main reason sebenarnye nak duduk dekat ngn U (nama sebenar..huhhu merangkap tunang saya ketika itu)..dah asik duk jauh.Meroyan haku! Wohye mase ni baru beberapa bulan tunang.Saya tunang pada bulan 12 2006..tapi reason bagi kat makpak saya kunun2 nak cepat habis..muahahahah! ntah mane kaitannya dengan semua itu..

Hokeh, sangat berbunga2 hatiku ketika mula2 dapat duk dekat..best ah! Ko hengat tak best? dapat deting selalu..Hari2 saya paksa dia yang duduk kat Jalan Ipoh untuk datang ke Kelana Jaya.

Baru seminggu duk Kelana Jaya, satu hari tu saya ngan member gi online le.Macam biasa masuk YM.Dahulu saya adalah seorang yang sangat kaki chating.Ngah sibuk2 chat..salah seorang kawan chat saya yang memang dah lama kenal pun online.Saya wat dunno jek nampak dia online.Koz secara jujur saya bagitau, saya teramatla tidak suka layan dia chatting sebenarnye.Sangat boring chatting ngan beliau. Saya kenal dia dah lama dalam taun 2005 cenggitu laa..Baru nak warming up ngan 4,5 line dah nak offline.Pe kejadahnye chatting cenggitu.Tak rock langsung!

Tapi nak tak nak layan gak ah koz dah asik buzz aje.Dia tanya me katne.Saya bagitau la yang saya baru beberapa ari dah transfer ke Kelana Jaya. Dia sedikit terkejut di situ koz saya tak inform dia..Uittttt! kamoooo sapa nak saya inform segala???? saya cakap dalam ati je la..Pastu dia ajak jumpa.Huuuuu memang harus ke untuk seorang yang baru kenal tempat baru ni nak gi jumpe2 stranger? Oh! sangat tidak harus. Saya bagitau dia yang mebi next time la bila saya dah familiar ngan tempat baru saya sekarang ni.Mase tu ko kencing aku camne pon haku dah tau.Walaupun kamu kata sekarang kita dah kat area Shah Alam..padahal kamu cuma bawak saya pusing2 kat SS3..saya tau kamu tipu!

Okey2..pastu apa ntah kejadian yang wat kami nak tukar2 no tepon.Actually, kitowang dah tukar2 no tepon dah lama.Siap penah mein msg2 lagi.Tapi saya pun tak ingat saya ada save ke tak no phone beliau.Yela untuk sesuatu yang tak berapa meninggalkan kesan dalam hidup saya memang mintak ampun la saya nak ingat kan? kan? Dahla dia msg2 saya pun sama bosan macam dia chat ngan saya.Sumer ayat bosan.

"Hai..awk pe kabar?"

"Dah makan?"

"wat pe je?"

"Em okay la saya dah ngantok..lain kali kita msg lagi"

motip bersms?? tak tau.

Sapa chatter yang saya maksudkan tu?? pe reaksi tunang saya? ngeee...next episode kite citer lagi k!



Cheers,
Amysue

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...