Thursday, December 31, 2009

Tabahkan hati menghadapinya..

Masa saya taip entry ni lagi lebih kurang 3 jam lebih je nak new year. Dah 2010.Gile punye cepat ek masa berlalu. Seploh taun lepas kau kat mana? cube putar balik. Ohoh! seploh taun yang lepas saya tengah excited menjalani hidup baru nak bebas dari family dan belajar berdikari iaitu terdampar jauh nuuuuuun di Ampangan, Seremban.

I wish I could turn back time. Many things need to be corrected. Huhuhuh terus feeling2 mengembara ke masa silam. Eh saya nampak kamu..kamu..kamu.. dan kamu wahai sahabat2 saya di Kolej Negeri.

Sok dah taun 2010. Serius, saya tak excited menyambut tahun baru. Rasa tak seronok. I mean, perasaan susah hati dan bimbang lak saya nak menghadapi tahun baru. Takut nak menghadapi berita2 buruk, sedih dan perit. Walaupun ironinya, benda tu kemungkinan kita akan hadapi setiap hari. Tak payah tunggu taun baru pun. Aduhai, macam2 perasaan.

Mungkin sahabat sekalian tengah sibuk dengan azam baru.Saya? huhuhu sedih untuk menyatakan saya belum dpt memikirkan apa2 azam untuk tahun baru. Sebab saya seorang yang tak perlu ada tahun baru untuk buat azam baru. Anytime kesedaran itu datang, maka saya akan berazam.

Apapun tahun 2010 maka umur saya akan meningkat lah ke 28 taun.**mak aiii!!! veteren dh aku ni..akhir 20-an dah tsk! tsk!** Lagi 2 taun insyaAllah kalau umo panjang akan mencecah 30 taun. Wisau!, saya belum memilih nak pakai krim anti penuaan mana yang bagus **huhuhu! siot..itu yang ko wisaukan** hahahahah! tak sangka saya dah sepatutnya try mana krim anti-wrinkle untuk muka saya.

Tahun 2010 juga belum ada perancangan mahu mendirikan rumah tangga. Hak!hak!hak!, buat masa ni tiang2 je ade..rumah and tangga blum ready. Mungkin 2,3 taun lagi.Or maybe 4 taun lagi. or maybe lagi tak sempat merasa mendirikan rumah tangga ** yelaaaa..kut2 umur tak panjang.Muda bukan tiket untuk hidup lama** apapun semua tu ketentuan Tuhan. Kalau ada jodoh..umur yang panjang..rezeki yang mencurah2..insyaAllah dapat la korang suma kad kawin saya.

Selamat Tahun Baru 2010 buat semua sahabat2 handai saya juga sahabat2 di alam maya ni.


Cheers,
Amysue

4 comments:

Erina Asmawani said...

Wuiks..Amy dah nak masuk 28?? ingatkan kite sama umur..sbb amy nampak muda ar..hehe..moga tahun 2010 beri banyak kebahagiaan & kegembiraan kat Amy.Moga cepat2 kawen ;) tapi amy, umur is just a number kan, u no need any antiwrinkle cream pun sbb mmg nampak muda jelita. Happy new year Amy~

dk-mie said...

huhuhu..ena,sesungguhnya diriku bakal mencecah 28 taun ena.Sob!Sob!

Apapun hati masih lega koz di luar sana ada ramai yg x pacaya umur amy dh lewat 20-an.hahahahha! sib baik..lau idak sedey hati.Tengkiu2 doakan amy cepat2 kawin.

Niway! wish u happy new year too!

kupaslaroren said...

warghhhh kite pun sama...xsuka dgn tahun baru sesak nak mikir perancangan masa depan tu...

28 still single ape nak jadi?? lagi 2 tahun jek 30 warghhhh lagi takot....redah jek lah ngeh2

dk-mie said...

kuang! kuang! apa nak jadi..sampai sekarang tak kawin lagi.apa nak jadi....la~la~la~ hahhaha!

Nak buat camne kupas..belum sampai jodoh. Tunggu je la. Haa! tau takpe..lg 2 taun lg nak 30..pergh! mimpi ngeri siot!

Apapun,tetap bersyukur diberi peluang merasa hidup sampai ke umur ini..alhamdulillah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...