Tuesday, January 26, 2010

Amarah

Ahhhhh!..airr...airr.. sampai2 je kat bilik guru terus teguk air macam yang dah lapan taon tak jumpa air.huuu sorga..

Gile kering dah menyengat2 tekak haku nih. Argggh!! rasa cam nak menangis okeh bila lapan puloh minit berjalan dan lebih separuh daripada masa tersebut saya asyik kena jerit je dekat budak2 dalam kelas. Sumpah gile babeng punye degil bin degul punya students. Saya bercakap dalam kelas kan dorang macam pandang saya ni cam papan hijau/papan putih je.Tak pun dorang anggap saya ni cam dinding je.

Sakit hati tahu bila bagi arahan tak pun tengah menerangkan sesuatu dekat mereka, mereka sibuk lapik meja la, main kejar kat belakang la..main panjat2. Ya Allah kuatkan la hati...ringan betul mulut nak maki satu2. Huh, sabar jela. Tu tak masuk lagi yang kau kena kejar dorang dari kelas ke hujung bangunan dan heret satu2 masuk ke kelas dan kemudian mereka buat lagi sebanyak 13 kali berturut2. So di dalam lesson plan boleh la letak reflection: sibuk mengejar pelajar jadi tidak sempat laksanakan P&P **naness**

Frank, ya that is the name of student yang ya ampuuunnnnnnnnn degil dan nakal. Kalau degil dan nakal yang nampak macam comel2 loteh tu takpela. Ni kau tengok pun rasa macam nak bagi smack down peringkat 8 kat dia.

Kau cakap sepatah, dia balas 48 patah yang menyakitkan hati.Kau marah pun dia still nak bercakap.Haku cubit sekali dia masih ngengngengengeng menjawab, cubit lagi kali kedua sepuas hati sampai terasa taknak berenti selagi isi kulit dia tercabut pun masih ngengngengeng... Aduihai..las2t tangan saya yang sakit. huuuu..mereka bukannya budak sekolah rendah lagii..dah form 2..tak comel dah pun kalau kau main lari2 keliling kelas.


Cheers,
Amysue

4 comments:

Maia said...

ajar budak sekolah menengah teruk gak kan.. aku nih ajar budak lepasan sekolah lagi fenin.. nak marah, dah besar..dan masih ada yg berperangai mcm budak2 kecill..tapi, dah keja kan.. sabar jelah ek..

Dayangku Army said...

haisssshhhh..sabar ja maia.Nak kasar berlebih dorang lg berani bertindak d luar kawalan. Cikgu kene maki 'sial' tu macam dah biasa sgt..

Huhuhu lain level..lain tensenya kan??

kinoe-garden said...

ko bebaik army.....keharusan kena high blood pressure nnti ~~
cool army! cool!

Dayangku Army said...

haha intan, tau takpe. Kalau nak diikut emo tu sampai terbawak2 ke rumah memang harus kena high blood presure. Nasib baik aku tak layan sampai ke rumah. Setakat dalam kelas je la.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...