Sunday, January 24, 2010

Kenangan Terindah + Terpahit

Heee...ujung2 minggu cenggini mule la macam nak feeling2 kembali ke zaman silam. Bukan pe, oleh kerana weekend saya sekarang ni amatlah bosan.Hanya duduk di rumah sepanjang masa, jadi sudah tentu saya macam nak rindu2 ngan kengkawan lama saya dulu. Almaklum le, itew zaman2 saya gile meronggeng. Mereka, kengkawan saya masa study d Kolej Negeri, Seremban dulu.

Rindu giler ngan dorang sumer. Kengkawan dari Astel Mambau, rumah sewa kat Jalan Jelebu hingga la kengkawan kat Central Park Apartment.

Banyak gile kenangan pahit manis mase duk mengharung hidup yang baru nak dewasa kat seremban. kalau nak citer satu persatu macam berzaman baru abis kut. Hehehe.

Heheheh..muka2 zaman doulu kala.

Baju grad yang kaler merah mase konvo kat Royal Adelphi..and jubah kaler itam tu kat UTM Skudai.

Terus tetiba teringat kisah sedih dan tragik pada malam sebelum konvo di UTM Skudai. Saya suh ex-bf saya c lolipop tu pegi tulung ambilkan jubah koz kebetulan dia mmg study kat utm time tuh.Saya lak kan kat sabah, jadi macam susah nk amik.Tu yang mintak tulung dia amikkan.

Masa hantar jubah tu kat lobi hotel boleh2 dia bawa aweks baru dier kan?Siap salam2 lagi okeh ngan aweks dia. Homaigod! rasa macam ditusuk2 bertubi2 84 kali hati saya ngan pisau rembo. Cover muka yang dah senget2 menahan tangis. Pastu masa airmata macam dah tak boleh di tampung, time tu lak lif dah terbuka. So kire boleh la by the time airmata i nak jatuh, cepat2 masuk lif, dan lif tertutup..jadi dia tak akan tahu saya nangis.

heheheh, ok plan dah baik punya. Saya pun cakap " okey, la thanks tulung ambilkan jubah..bla..bla..saya naik dulu" terus berpaling dan kunun2 terus nak masuk lif. Masa berpaling tu airmata dah jatuh. Hahahah! sangat siut okeh bila dah nak dekat ngan lif, lif dah tertutup and bye! bye!.. tak sempat masok lif!.

Alamak! terus berusaha nak bagi airmata yang gile2 mengalir laju tu stop!..tapi taknak stop. Dalam ati sempat menyumpah ngan lif tu. Jadi i hide kat belakang tiang besar yang berdekatan. Kekekek dengan harapan c lolipop itu tak pasan saya belom masuk lif. Ngah layan tangis tiba2 dengar suara dari belakang " Amy ok ke? " Ah! siut..dia tahu haku belom naik..dan yang paling tak best dia tahu saya nangis. Maluuu!..malu sebab saya menangis hanya kerana dia ada aweks lain. hehehe..tp memang takleh terima kenyataan pun..untuk selama lebih kurang 5 taon gitu. Ye camtu laaa.Hokeh..stop2.Takmo citer tu lagi.

Teringat lagi masa tahun 2007 dulu. Dek kerana terlalu rindukan kenangan silam, saya ajak tunag saya ketika tu bawa saya ronda2 kat seremban 2. Banyak dah berubah. Senang cakap macam totally dah berubah. Restoran Siang Malam yang selalu tempat kitowang lepak dah jadi Jusco. Lalu kat Central Park Apartment boleh2 haku menangis. Uuuuuu..sedih hokey melihat apartment tempat tinggal dulu. Bannnnnyak sgt peristiwa manis dan sedih berlaku. Terus teringat pada Lolipop. Ssssssedih. Haip!!!..haku kata sudah.jangan diingat lagi.

Tapi tula, bila belek2 album gambar, asik gambar2 itu je la. Baru saya perasan..tak berapa nak banyak gambar yang saya amik time tu. yele..masa tu kan mane la ade lagi henset kamera. Kamera digital pon baru2 je nak muncul. Nak camwhore pon tak dapat.

Saya enjoy dan hidup bersama ngan kengkawan saya..Miss them so much!


Cheers,
Amysue

2 comments:

Maia said...

biasalah amy..setiap org pasti ada citer pahit dan manis.. what a life kannnn

Dayangku Army said...

tula...sangat2 teringin balik ke zaman silam..betulkan mana yang pahit dan bagi dia jadi manissss je.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...