Monday, February 15, 2010

Kalau dah wanita..

Dapat kiriman daripada Incik Jamil. Hahah, actually sudah seminggu sampai, tapi takde masa nak check kat post box. Hahah! Lagipun macam malu gitu kalau saya cek post box mesti ada sahaja barang pos yang nak di ambil. Sehinggakan baru berada depan pintu pejabat pos, kakak kat kaunter sudah bersedia dengan barang kiriman untuk diserahkan pada saya. Hem efisien!..belum sempat pun bukak mulut. Hehe


Sejak-sejak addicted dengan online shopping, ada je benda yang nak dibeli. Tapi kiriman yang saya dapat daripada Incik Jamil tadi bukanlah barang yang dibeli secara online. Ianya 5.25” External Enclosure.

Eh..bukan..bukan..dia bukan kirim bendelah tu pada saya. Tu hanya kotaknya sahaja. Hehehe! Dia kirim ni...

Azie Cosmetics. Sekarang sudah memakai Azie Cosmetics setelah lebih 3 tahun tiada produk specific untuk muka ini. Kat KK takde jual Azie Cosmetics. Dahulu pernah la pakai Reena’s Cosmetics. Uiiiiiii, haku pernah masuk majalah kau sebab menang peraduan yang dianjurkan oleh Reena's cosmetics. Terus ada testimoni dari saya. Huhu macam kelakau baca ayat testi dari saya, cam desperate nak menang je.Muahahah!


Kau tengok muka sebelum dan selepas saya tu? Gila ngeri kan??uiiii sedih siut masa mengalami fasa tu. Semua pandang kita macam nak kutuk je “uiii kau tengok jerawat dia besar gile, banyak pulak tu euwww” Huh! Sekali gua sudah pakai Reena’s Cosmetics terus bajet-bajet baru kenal la, ingat junior kolej la, mintak-mintak nombor phone la. Cheh! Baru kau tahu sebenarnya aku ni lawa.MUahahahha! riak! riak!..Aossstaghfirullah..insaf sekarang..

Eh! Tapi bukan nak cerita pasal Reena’s Cosmetics.Hehehe tapi kena cerita gak la sikit. Sebab berenti Reena’s Cosmetics ni bukan sebab tak bagus, tapi sebab bagi saya benda tu mahal la.Dah la tu susah nak dapat. Dulu masa pakai tu sebab mak saya merupakan salah salah seorang or paling tepat wakil tunggal yang mengedar (bila taip perkataan mengedar je terus rasa mengedar dadah pula.haha) Reenas’ di Sabah. Sekarang mak sudah buat bisnes lain, jadi tak jual lagi Reenas. Bila tak jual Reenas maka tak dapat harga diskaun, bila tak dapat harga diskaun maka harganya terlalu mahal..jadi tak mampu. Heeee panjang gila explanation.

Setelah puas mencari produk sesuai dan harga yang tidak terlalu mahal untuk packaging yang cenoet, maka akhirnya berjumpa dengan Azie Cosmetics. Uiiiii! Ni yang seronok nak cerita. Nak tahu sapa kenalkan Azie Cosmetics kat saya? Nuuuuu haaaa..sapa lagi Incik Jamil la. Gigih kau mencari produk untuk cinta hatinya yang tersayang ni. Heheheh, kalau setakat perkenalkan sahaja tak berapa nak seronok lagi tu. Paling seronok, satu set produk Azie Cosmetics ni yang mengandungi 9 jenis item telah dibelikan oleh beliau pada ulangbulan yang ke setahun 11 bulan dan diberikan secara FREE!..ya diulangi FREE ya!. Bergenang kau airmata haku menerima hadiah kosmetik yang bernilai 200++ hengget ni. Walaupun bukan beribu-ribu. Tapi happy gilerrr..tak penah dapat lagi sebelum nih dari bekas-bekas boyfriends i.

Tak sangka lak nak kasik free. Memang saya mintak dia tolong dia tanyakan kawan-kawan perempuan dia pasal produk yang bagus, merengek2 tetiap malam mengadu pasal muka itam la, banyak jerawat tumbuhla..bla..bla..tapi takku sangka dia bagi haku free cenggitu. Hahahah!terus nak bagi 16 kali sayang.

Pasni tak yah nak jeles kat Ezlyn bila Awal hadiahkan Syura kat dia.Huhuh dulu bila tengok iklan ni je mesti macam nak jeles.

Hehehe, tapi bila dah nak beli kali kedua memang haruslah kan kau tanggung segala perbelanjaan. Pokai Incik Jamil kalau terus-terusan mengepaw dia belikan Azie Cosmetics tu. Kalau dah beli kali kedua maknanya sesuai la dengan saya. Tu yang turun sekolah je hari tu sibuk-sibuk students nak puji kan. Awww! Malu haku.Huhuhuh. Tapi taknak bubuh gambar close up sekarang. Tak berapa nak perfect lagi ni. Lagipun kata nak kasik kejutan dekat si Jamil tu bulan 3 nanti. Hehehe berdebar-debar tak sayang??? Muahahahah!!! **gelak syaitonn**


p/s: Untuk pengetahuan, pada saya kedua-dua produk iaitu Reena's Cosmetics dan Azie Cosmetics memang bagus. Maknanya sesuai la dengan kulit saya yang over sensitive ni. Terpulang la pada anda nak cuba yang mana satu. Tak kisah la mahal ke..kalau dah sangat-sangat sesuai dengan kamu apa salahnya. kata nak cantik kan???? hehehe


Cheers,
Amysue

23 comments:

Anonymous said...

ok x pakai azie ni? ade kwn pakai.hasilnye memberansangkan(eh, btol ke eja ni)..hi3

Dayangku Army said...

halu cik anonymous..sangat memberangsangkan hasilnye.Permulaan pakai memang dia bg kuar sume jerawat..tapi kejap je.2 weeks after tu dah fasa pemulihan..

selain jerawat dah tak ada, kulit pon jadik cerah..cerah yang berseri dan bukan cerah yang pelik.huhuhuh. Apapun saaaaaaaangat berpuas hati la pakai azie ni.

Anonymous said...

:) ::happy::

Anonymous said...

btul ke ni?
nk try la klu mcm 2..
blh dpt kat mn prodk ni ye?
=)

Dayangku Army said...

So far sepupu2 sy yg join skali pakai produk ni semua makin ok kulit dorang. Ntah le kt mana nak dapat sebab sy pun beli by pos dekat shah alam.

Sy beli kat Plaza Alam Sentral, butik Anggerik.

Anonymous said...

sabun ap yg sesuai carrot or beuty..?? kulit sy agak berjerawat la..

Dayangku Army said...

cik anon...saya pakai sabun beauty..muka pn agak berjerawat gak..
tp kalau x silap sy, sabun carrot utk kulit berjerawat.

So far sy pakai sabun beauty takde masalah.

Anonymous said...

Hye...kalau nak cari azie cosmetics...kat mana ada dealer semua...boleh call terus no ni...04-7340701 atau 0134385778

Fyi,
sabun beauty untuk kulit minyak, jerawat n sensetif
sabun carrot utk kulit matang dan berminyak
sabun coco plk utk kulit kering dan normal..gudluck!! =)

Anonymous said...

Hye cik dayang n cik anonymous =)

Produk Azie Cosmetic mmg bagus!Ptt try...Sebarang pertanyaan boleh call Hq Azie Cosmetic terus...utk tanye stokis atau minta servis pos...ni no..04-7340701 atau 013-4385778

Fyi,
Sabut Beauty utk kulit berminyak, jerawat dan sensetif
Sabun Carot utk kulit matang dan berminyak
Sabun Coco pula utk kulit kering dan normal

Harap membantu...Gudluck guys!! =)

norul husna said...

banyak perubahan sist...sist pakai apa lg selain toner???

norul husna said...

sist pakai apa selain toner??

Dayang_Amy said...

hihihi tengkiu..skang sis cuma pakai beauty soap, soft toner, soft toner, day & nite cream, GE nite cream..

Alhamdulillah SANGATTTTT berbaloi..hihih

Anonymous said...

memang ok azie csmtc ni..sy dh cuba 3 bln dh..sgt2 menakjubkan! Skrg dh jd outlet azie kt arau, perlis..sapa2 berminat blh call sy 0194760097 or email raina.dface@gmail.com utk tmpahan slrh msia. Tq.

norul husna said...

thanx sis...i pon tgah pakai azie..tp jerawat ngan parut ada lg...toner n cream apa yg sesuai ek??

norul husna said...

ya ka sis...i pon tgah pakai azie..tp jerawat ngan parut ada lg...toner n cream pa yg sesuai ek???

norul husna said...

ya ka sis...i pon tgah pakai azie..tp jerawat ngan parut ada lg...toner n cream pa yg sesuai ek???

Anonymous said...

produk azie'ni bgs sngt. Sy dh pkai 3 bln dn memang puas hati! Trs jd outlet di arau perlis. So, sapa2 brminat nk cuba blh hbngi sy di no 0194910095 or emelkan ke raina.dface@gmail.com utk tempahan slrh msia..tq.

Dayang_Amy said...

husna..just pakai secara konsistan..insyaAllah parut makin lama makin hilang. Sist pn camtu gak..3,4 bulan jerawat dh xde..tp parut masih ada..pakai secara konsistan so parut makin lama makin hilang..biaselah nak2 lg muka yg cepat tggl parut mmg lmbt nk pudar parut tu.

azlina said...

sesiapa yg brminat ngan prdk azie csmtc, lyri www.aziecosmetic.blogspot.com or phone sy 0194760097 (azlina) utk mklmt lnjt..diskaun hebat menanti anda!!! Tq.

fatihah nor said...

akak, sy pon pkai azie gak tp nape dh makin lame mkin bnyk jrwt..hari2 jrwat naek..even dah msuk 3 mnggu..

Anonymous said...

Sy pakai dh lame and sungguh elok. Dulu muka sy byk jerawat skrang dah takde. Licin smpai semua cemburu dgn saye. Tapi dulu sy bli kat kedah.sekarang sy menetap kat sepang. Sy dngr ada outlet kat shah alam betul ke?sy nak beli. Kat mane yea?

Dayang_Amy said...

Kat shah alam bleh beli kt butik anggerik d kmpleks pkns.

Anonymous said...

sy dh pegi dkt pkns shah alam. diorang dh tak jual. susah nk beli direct sekarang. kna bli pos pula. tapi mmg elok.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...