Sunday, April 18, 2010

Best..best..best..

Uuuuuuu..semalam memang best!. Lama tak keluar berjimba-jimba. Asek la terperap kat rumah. So last week, dah plan bersama kasen-kazenku yang lain nak keluar berseronok. Alih-alih, saya cuma keluar berdua dengan kazen saya yang bernama 'Dayang Britney'.hehehe!

Awal gila, cik Dyg Britney sampai ke rumah. Jam 7.12 am dia dah hantar sms bagitau yang dia dah otw. Mak Aih! awalnye.Saya masaih lagi terbongkang kat atas katil tak sedarkan diri. Dapat je sms, kelam kabut mandi dan bersiap.

So, hasilnye pukul 9.30 dah tercongok dah kat KK. Kami pergi sarapan dulu. Pok pek pok pek berborak saaampai lah pukul 11 pagi. Terus pergi ke 1 Borneo. Hajat di hati nak mencari booth Hot & Roll. Hahahah ni terpengaruh dengan entry Cik Ann la ni. Tabah men'gugel' tengok ada ke tak Hot & Roll Kat Sabah. Uuuu..suka! suka! ianya ada di 1 Borneo. Mwah! mwah! mwah! kat 1B. Eceh! tetiba.


Serious! sedap gila. Macam nak pengsan je. Saya dan sepupu order savoury Paratha Chicken & Cheese. Sampai ke hari ni haku teringat-ingat bendealah tu. Nasib baik 1B tu jauh. Kalau dekat memang dah pegi lagi sekali hari ni. Takpe..takpe..nanti-nanti nak pegi lagi. Tapi yang chicken & cheese ni memang marvelessss la.

Live depan mata..

Keluar dari 1B je dah pukul 2 lebih. Pastu terus pergi ke Harbour City koz nak tengok 'Dream Team Auto Show 2010'. Hajat nak ke sana pada awalnya cuma nak jenguk-jenguk booth member saya si Aima. Beliau juga seorang blogger. Beliau buka booth jual tudung .

Saya dan Aima


Huuu..teruja bila dapat tengok baaaaanyak kereta yang cantik-cantik, vogue dan elegant.Kereta pertama yang menangkap perhatian saya. Hehehe cumel giler..Kalau la cik Siti K saya warna pink misti comel. Tapi Saya nak just kaler pink aje lah. Taknak pulak tulisan-tulisan lain kat body kete tu.

Satu lagi kereta kaler pink. So sweet!

Hehehe, terus feeling-feeling comel bila dapat bergambar dengan kereta pink Hello Kitty ni. Suka sangat la!

Betul-betul obses pink dan Hello Kitty nih.

Hemmmm apa jadik kalau Siti K saya pintunya macam ni? Eheheh! tak sesuwei..tak sesuweii


Kereta yang elegant, mewah..wah!


Tengah layan para aksi drifters, nampak lak kete garang, hensem dan macho ni. Apa lagi menyelit la ambil gambar.

Motor pun ada. Tapi sempat ambil pic ni je. Koz pelik dan seram dan juga ngeri tengok motor ni.

Ya..inilah dia ratu racing Sabah. Err..sapo namo eh? lupa la pulak. Asal dari Sandakan. Pergh!! hot and mantap kan?? Kamu sayang, takleh tengok lelama. tengok 13 saat je. Ha dah! stop. teruskan scroll ke bawah.

So after dari tengok kete tu semua. Terus pergi Kompleks Karamunsing. Nak cari baju kurung yang dah siap dan juga nak shopping baju. Keluar dari situ dah pukul 6.30petang. Then terus balik la ke rumah.

Waaa! semalam saya telah mengalami satu pengalaman yang mencuakkan di mana dalam perjalanan kereta saya pancit. Dah la sepanjang perjalanan tu takde lampu jalan. Sunyi pula tu. Huuu takot nak berenti. Nasib baik dah nak dekat rumah. Tapi oleh kerana memang dah flat gila-gila tayar tu, terpaksa juga saya berhenti. Nasib baik juga time tu saya bersama kazen. Kalau seorang mau menjejeh-jejeh airmata tengok tayar pancit.

Tepon ayah. Gagagag! haruslah nak tepon ayah. Saya dengan sepupu memang very the first timer punya perempuan yang mengalami kereta pancit ni. Dua-dua tak tahu tukar tayar. Hahha!

Kasihan kamu Siti K. Dah la badan comot sebulan tak mandi, semalam ku redah saja masuk tempat parking tanah merah yang becak, pastu kaki kamu pulak terseliuh. Nantu-nanti saya bawa kamu pergi spa ye. Heheh

Cheers!
Amysue

5 comments:

Erina Asmawani said...

weeehuuuu.Pink Pink! sukaaa! kete 1st sgt comey pink nya..dulu ena slalu ikot bf ena g autoshow sbb dia suka join contest2 auto show ni..gila ubahsuai kete dia tu..huu..bnyk kete2 helo kitty tiap kali autoshow.Comel sgt kan! Nak buak cik Lisa jadik kete hello kitty gak lah.Agaga ;p

Nurul Aima Hj Kaim said...

hahahahahahhaahha sabar ja mie aku imgne keretamu ada pintu gtu..nda bleh parking d public eh...tesibai2 kereta orang d sblh

annfrendly said...

Aaaa...
Hot & Roll (tetiba meroyan...)
memang sedapp.. nyum2...
terliur tengok...
dah lame tak makan... huhuhu sedey...
kalau boleh tiap-tiap hari nak makan hot & roll

wah...
cun2 kereta kat autoshow tu..
paling minat kereta yang pintu ternaik atas tu..
kete hello kitty tu pun tak kurang hebatnye.. cute....

Dayangku Army said...

Ena: Comey gila kan kalau dah pink-pink nih. Asik nak buat org tergoda aje. Aww..

Emma: aggagagag! tu la pasal. Mem ku pun taubat mo bawa pigi pasar. Hahah!

Ann: Uuuuuu...memang sedap la Ann. Tapi kan, macam kecik je saiznye dari yang ann makan tu. Harga pun mahal sikit kat sini.

Hunny Kitty said...

blogwalking...hehhehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...