Saturday, June 12, 2010

Kenapa dorang suka tengok?

@ Syed Bistro SS6 Kelana Jaya: tempat pertemuan kali kedua dengan Encik Jamil dan seterusnya menjadi port deting-detingan kami berdua.

Tahu tak encik Jamil terpikat dengan saya melalui cara saya makan roti telur? Hua! hua! hua! yo yo la kau amy. Takde, saya tipu je. Takde maknanya dia nak jatuh cinta sebab tengok cara saya makan roti telur.

Tapi beliau selalu perhati cara saya makan roti telur masa kami mula-mula nak menyemai benih cinta dulu. Uwekk! nak muntah jap bila tulis ayat-ayat cinta nih. Hahahah! weh!! apasal asik cakap kau makan roti telur je. Apa time deting itu je korang makan? Ngeh! ngeh! takde lah. Ada la juga makan benda lain. Tapi masa mula-mula kapel dulu kitorang selalu jumpa lepas dia abis keje. So selalu jumpa around 6pm camtu la. Haku kan time tu masih study.

Jam-jam macam tu memang haku tak lapar lagi. Jarang la nak makan berat-berat. Dah tu lak HARI-HARI deting, so haku yang baik hati lagi budiman ni takde lah hari-hari nak ngajak makan yang best-best jek. Maka, selalu aje la kitowang makan roti telur sambil borak-borak bermadu kaseh. Tempat yang menjadi port deting adalah syed bistro. Sampai mamak tu dah macam nampak aje muka kitowang dah tau dah nak oder ape.

Okey berbalik pada cerita asal. Bila dah agak lama dia perati last-last dia cakap kat saya yang dia suka tengok cara saya makan roti . Cait!!! penat haku buat-buat muka comel, rupa-rupanya duk perati cara makan. Hua!hua! takde lain ke yang kamu suka tengok sayang? Camne cara saya makan tu? saya tak perasan pun pasal cara saya makan roti ni. Cara saya ialah roti tu akan saya potong dua..pastu satu bahagian tu saya akan kerat 4..pastu setiap 4 bahagian tu saya akan kerat lagi dua..then bubuh kari atas bahagian-bahagian kecik tu, pastu letak kuah dal sikit kemudian bubuh siiikit sambal..then baru Ngap!!

Nampak teratur la konon. Takdelah main koyak-koyak ikut suka pastu celup dalam kuah pastu ngap!. Huhuhuh dah memang cenggitu cara saya makan. Lambat dan sikit-sikit. Pastu memang dah imune dah kalau dia asik tenggggokk je cara saya makan. Heheheh..sampai tersipu-sipu malu saya dibuatnye. Awww

Haku ingat incik kekasih je perhati cara saya makan..baru-baru ni ada lagi orang tegur. Tapi ni cara saya makan mee pulak. Huhuhu ni pun dorang suke tengok. Adoiii la..rasa macam biasa aje. Saya, kalau makan mee ke, mee hoon ke..spagetti ke..bla..bla.. asal aje bentuk muka buminya macam mee tak kira kau masak ape pun memang cara saya makan macam makan spageti. Ala yang kau gulung-gulung spagetti tu kat garpu pastu baru ngap!

Ni member tempat keje la tegur. Kata dah lama tengok saya makan. Best je..nampak teratur..duk belit-belit mee kat garpu kemudian baru makan. Huhuhu! tak sedar pula saya orang duk memerhati cara saya makan selama ni.

Hemmm..terus tetiba terasa nak gugel apa kaitan cara kita makan dengan personaliti. Tak banyak yang saya dapat carik. Memang ada jugaklah..tapi tak berapa nak specific. Tapi saya percaya setiap apa yang kita tonjolkan dalam kehidupan kita seharian ada berkait rapat dengan personaliti kita kan??

So cover sikit cara makan jangan kau ngong! ngong! ngong! pastu pinggan dah licin. Pastu gelak-gelak tanpa rasa segan dan silu ade cili kat celah gigi. Hahahha!


Cheers,
Amysue

2 comments:

Erina Asmawani said...

ok..sgt lawat ayat last..ena smpai ketawa besa pulak..ngong! ngong! ngong! pastu de cili celah gigi..wahahhaha..dasar pelahap camtu..

Boleh buat pepatah baru ni.."Dari kunyahan jatuh ke hati" :p

Dayangku Army said...

kekekek..memang bleh wat pepatah..mostly pompuan memang akan tengok cara lelaki makan..especially kalau baru nak kenal.Huhuhu, sekali lagi..sila jangan ngong! ngong! ngonga! tetibe pinggan dah licin. Harus kene reject.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...