Tuesday, July 20, 2010

Sabar anak-anakku..ibumu pergi mencarik rejeki.

Semalam saya dah start buat dua kerja. Meaning selepas balik dari sekolah ku terus bergegas pula ke kk untuk another job. Hahahahah! tak boley blah langsung perasaan masa bergegas ke KK semalam.

Ntah kenapa ntah tetiba masa drive sedih gila. Macam nak nanges. Saya rasa macam saya adalah seorang ibu yang beranak 8 terpaksa bergegas buat satu lagi kerja untuk mencari sesuap nasik. Then anak haku just tinggal kat umah di jaga oleh anak yang sulong.Wakakakaka! punye touching haku punye perasaan time tu. Padahal haku kena buat dua kerja ni untuk 2 minggu je.

Masuk je bulan ogos kang saya dah full time mengajar kat tempat baru. Yang ni pun tak bleh berenti terus sebab kena notis 1 month. Jadi merasa la kau menjadi ibu yang bekerja keras
untuk sesuap nasik. Sebutir beras umpama setitik peluh petani. Ahahahah! macam tak berkait rapat langsung.

Aduh!..sungguh halus perasaan kamu amy.ngeh! ngeh!


Cheers,
Amysue

3 comments:

Nurul Aima Hj Kaim said...

tangisan ngalih ka teruja tu?

Mizzy said...

contoh guru gigih :)

Dayangku Army said...

hahahha! antah aima perasaan yang sukar digambarkan. Huhuhuh terharu kali ah.

Mizzy,harus tu jadik contoh walau menangis dalam hati. Eceh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...