Sunday, August 15, 2010

Bermarathon

Sejak minggu lepas lagi weekend asik saket pinggang. Uhuhuhh! well..itu tanda-tanda kau dah veteren okey. Sila sedar.

Isk! takdelah.. Bukan sebab dah tua ke ape. Ape ingat umo 28 dah season sangat ke? comel lagi ye. harap maklum. Kekekeke.

Sejak last week, asal weekend je gigih betul saya membuat biskut raya. Alhamdulillah, tahun ni dah ambil order secara banyak. Sebelum-sebelum ni ambil gak order tapi just sikit-sikit je. Tapi memandangkan banyak sangat permintaan terhadap biskut-biskut dan kek, maka tahun ni secara rasminya saya mengambil tempahan yang agak banyak.

Jadi saya risau kalau tak dapat siapkan tempahan orang maka sabtu ahad memang saya pulun abis la buat biskut. Buat semampu yang boleh koz hari biasa memang saya tak larat nak buat dengan balik keje pun dah petang. Malam memang kompem saya flat gile. Dah la timing nak gi keje pun dah awal. Kul 6 pagi dah gerak. Harus saya tido awal.

Tat gulung..kuih makmur...dan almond london yang belum disalut coklat

Hari-hari biasa mak saya la yang buat. Dia buat part dia je la. Maksud saya dalam banyak-banyak biskut, dia buat 3,4 jenis. Saya lak gigih dengan almond london, tat gulung, choc chip dan biskut kacang.

Hasil bertungkus lumus pada weekend

Semalam (sabtu) saya bermarathon buat biskut choc chip, almond london dan tat gulung. Phew! pukul 8mlm baru selesai. Mau tak krem pinggang aku ni. Tadi saya just buat tat gulung je. Banyak weh tak gulung orang nak. Alhamdulillah...rezeki di bulan ramadhan..syukur, rezeki tak putus-putus. Wuuwwuwu, kamu aje yang on-off ingat kat Dia yang satu. Insaf...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...