Tuesday, October 26, 2010

Hemmm inilah dia kalau dah citer pasal bestfriend

Korang ada bestfriend tak? Mesti semua ada kan..Haku??? emm saya memilih untuk tidak ada specific bestfriend.Semua saya layan sama je. It's hard for me to have bestfriend. Terpulang pada diri sendiri. Saya tahu ramai sahabat saya disana punyai raaaamai bestfriend. Tak salah pun.

Tapi saya ntah..susah nak ada bestfriend.Lagipn saya sendiri yang macam taknak ada bestfriend..cukuplah saya ada sahabat-sahabat yang sekepala..boleh join gelak-gelak sampai lebam..boleh hang out together..then kire ok dah tu. Tapi ada juga some of my friend sudi menganggap saya bestfriend mereka..i really appreciate it dear..saya sedia mendengar apa sahaja luahan hati mereka dan saya berlapang dada untuk lakukan sesuatu untuk mereka kalau itu yang happykan mereka. Tapi saya ni haaaa yang susah sangat nak share masalah dengan orang.

Kalau la saya mudah untuk sharekan rasa sakit saya..rasa happy saya..dan rasa sedih saya dekat orang tanpa rasa malu-malu atau rasa sangsi..kompem saya betul-betul hargai dia sebagai sahabat baik saya atau bestfriend saya.

Mungkin setiap orang lain persepsi mereka tentang maksud sahabat baik atau bestfriend itu. Terpulang kepada individu masing-masing. Bukan nak kata saya demand tinggi untuk jadikan seseorang tu bestfriend saya. Tapi bagi saya status bestfriend tu sangat tinggi nilainya. Rapat bukan semestinya bestfriend..

Saya rasa saya lebih selesa untuk berkawan dengan semua orang tanpa perlu ada status dia special sikit..dia biasa2 je..isk! better kawan je dengan semua orang. Haku masuk je semua citer. Muhahahahha! aku pi sini dia umpat yang itu..tetibe bila aku ke situ, yang situ pula umpat yang sini. Tet!!!!!...ku zip mulut sahaja. Hoohoho! that's why aku tak suka ada bestfriend. Mudah nau berhurtfeeling. No..no dont like it.


But sometimes sgt annoying bila orang suke-suke claim saya sebagai bestfriend mereka.In terms of what???? huh!! bile mase plak haku jd bestfriend kau??? owh bile gelak sesame..ngumpat sesame..tetibe dah jadi bestfriend??? u shud upgrade just a lil' bit of your understanding on that term dear. Biar exclusive sikit.

Kang tak pasal-pasal macik peah yang selalu jadi teman kau ngumpat depan umah, ane' kat tempat kau selalu lepak minum sambil borak-borak 'eh ane untung berapa hari ini? ada banyak laku ka ane punya roti canai ini hari' pun boleh jadik bestfriend kau. *geleng-geleng kepala*


Cheers,
Amysue

5 comments:

Nurul Aima Hj Kaim said...

another shrt form utk BFF..KSL..kawan baik selama-lamanya..!wow..ha ha ha..skarang ni susah bah mo kasi define: kawan biasa, kawan baik, kawan rapat dll..sebab kawan ni datang dan pergi kan...tiap kali upgrade fasa kawan pun bertukar..ada kawan yg CLAIM diri besfren, tp skrg sudah pergi menjauh bz ma life..and then org yg pernah sakitkan hati dulu tu pula yg banyak menolong kita..hmm..actually lantak si besfren la mo bz ma life dia kan..but yg menyakitkan hati tu bila si besfren yg hilang menjauh bz dengan life yg langsung nda perna bertanya khabar kita ni tup tup muncul dengan masalah then merajuk-rajuk then persoalkan kita kawan dngn siapa..haih..lagi peliklah bgtu

Dayangku Army said...

That's y aku x penah guna term BFF tu. and that's y juga i choose not to have bestfriend..so klu ada yg menjauhkan diri dan rasa dia suda sibuk dgn life dia teda la ko berhurt feeling sana..that's normal 4 me.

Tp mcm yg aku mentioned la..stp org ada pengertian tentang term bestfriend tu..so that's is my point of view..bukan aku menulis atas pemahaman orang lain.Kalau aku menulis atas pemahaman org lain then aku mungkin baaaaaanyak silap di situ.

Nurul Aima Hj Kaim said...

kah kah mengikut kamus google "besfren = the one friend who is closest to you"...

jngn ja tekena sama org yg OBSESSED sama ko..suda la claim BEST FRIEND yg ko nda tau ni..then semua pergerakan ko mo d atur..ada atur strategi pula tu huu itu mmg nightmare

Dayangku Army said...

huhuhuh sori i wrote that entry based on my POV not based on any dictionary or pak google itu.huhuh

klu mengikut pak google buat apa la aku taip itu entry..aku bulih copy seja masuk dlm blog aku.

btw..org yg claim aku bestfriend seseorang..pastu semua org sibuk mo inform aku org tu buat apa..org tu buat apa..ya sbb kunun aku bestfriend dia. uh! tulunglaaa.

Nurul Aima Hj Kaim said...

wah!! rajinnya drg updated ko psl 'dia'..motifnya apa kah? besfren kena tau semua itu kah..tu pun kalu besfren ha ha ha..nda ko ckp ja 'ada aku kisah?'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...