Thursday, November 4, 2010

Open House

Amboiiii dia punya lama saya peram cerita ni bukan takat bleh buat pekasam. Dah bleh jadik fosil dah ni. Huhuhuh.. susah sangat saya nak bahagi masa utk update belog. Dia bukan pe..kengkadang bila kau bz sangat, ha masa tu la hati memberontak nak update belog tapi tetap x kesampaian sebab takde masa langsung nak update. Bila kita free dan mengajak diri ini untuk update belog, tetibe kepala jem tak gerak-gerak..jem macam lagi 2 ari nak raya. Abis cemane??

Ni nak citer pasal open house untuk studio animasi kolej yayasan sabah. Berapa ari bulan ek? jap...jap nak cek sat. haaa, ingat sudah..pada 7hb seploh yang lepas. Siiiiiiiipi lagi nak abis raya. Memula nak buat pada 30hb semilan, tapi sebab bz sangat so terpaksa la tunda.

Menu-menu yang ada adalah hasil masakan kami sendiri. Meaning takde la main tempah-tempah ke..katering ke..Cuma sate je kut oder. Antara menu yang ada ialah rendang daging (melaka version..omakaihhhh mantop. Aku yang tak reti makan daging ni tetibe je pandai. Hoohoho), sambal ikan bilis, sambal udang, ayam, sate, kuah kacang, lemang, nasik impit, macaroni...ape lagi ek..owh ade puding roti..ada blueberry cheesecake (opkos aku yg bawak..heheh) dan lain2 kuih muih..tapi biskut-biskut kitowang suh giant je buat. hohohoh!

Open house start pada waktu lunch hour saaampai abis opis hour..Malah kami amat bertuah kerana Datuk Masidi pun sudi bertandang ke studio..dan sempat juga merasa juadah kami. Actuallynya, Datuk adalah tetamu kepada majlis open house jabatan pendidikan yang kebetulan ada buat open house di dewan PPS, so dia juga amik peluang untuk ke tempat kami..

Datuk bersama CEO


Kakitangan dari campus C juga turut berkunjung.

Hohoho..agak membizikan diri ye daku pada saat itu. Macam kenduri kawin plak..paling best kitorang tak kira kau lelaki ke pompuan, messstii gilir-gilir basoh pinggan. Kalau idak, kang yang pompuan sorang-sorang akan bertukar menjadi ibu tiri terjerit2 suh basuh. Huhuhuhu!

Selain membizikan diri kat dapo..ku juga harus membizikan diri berkaraoke. Huhuhu..antara kitorang semua..aku ngan diana je konker karok..Dah yang lain takmo. Korang takmo biar kaaami pulun nyanyi.Perghhh!!!! release tensen betol dapat nyanyi. Walaupun semua lagu yang ada hanyalah lagu raya. huhuhu!

Last touch up..menambah bilangan ketupat..dalam empat-empat orang ni, sorang pn tak pandai buat ketupat. Korang jangan tetipu. Owh ye..yang baju kuning tu la Amirul..huhuhu yang nyanyi kacang tua kacang muda tu. Muahahah!..kengkonon nak buat ketupat.Haku tengok reben tu bebelit kat tangan dia dah jadi macam menganyam bola sepak takraw je. Kekekek

Owh! cumil sungguh pic mereka berdua ni. Adegan mencuri biskut dan takut dimarahi mak tiri. Mereka adalah Shayne n pizi

Bersama opismet: Diana, Shayne, Suparmin dan cik amy..

Bersama mirul n pizi..masa ni kengkonon ala2 skendel di situ.Doiiihhh!...kene sebatan haku kalau berskandel ngan bebudak ni. Semua bawah umur tu. Mirul br umo 22, pizi 25..semua main 'dayang-dayang' je ngan saya. Koser daku nak suh mereka berkakak dengan ku.

Ini Cik Amy @ Cik Dayang

Bersama Wiwie..budak praktikal kat tempat kitowang.

Peace!!!

Bersama budak praktikal lagi sorang..c Jack!

P/s: Credit utk Nizam untuk semua pics ye.

Cheers,
Amysue

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...