Thursday, November 11, 2010

Aisehhhh..memang takde jual ek kat sabah..

Hoho! biar la ku letak muka ku di permulaan bicara. Eceh! bicara la sangat. Ni pic tadi pagi sebelum pegi opis. Haku kalau pepagi buta dah ber cam whore di bilik, maknanya diriki bangun dengan penuh senyuman serta senang hati. Iye memangla senang hati dah kau tidur SEPULUH jam.Hahahahah!

Morning all...dah sarapan kah belum?? Kalau saya memang dah. Tetiap pagi memang tak miss sarapan..Hohoho! dah kau makan free 3 kali sehari memang takdelah nak skip2 kan?? huhhu!

Lepas sarapan pagi dalam pukul 8.30..kul seploh ke seblas membacuh milo atau nestum lagi..sambil makan biskut. Tapi ari ni spesel skit. Ku bancuh milo makan dengan roti gardenia squiggles.

Hemmm sedap betul kombinasi minum milo, makan roti yang takde pasarannya di Sabah sambil menanda paper final exam students. Hooooiiihh! tekanan betul cek paper budak-budak ni. Rasa nak ku hempuk kepala sorang-sorang dekat dinding. Memang sah-sah x belajar untuk final. Masih tak kenal lagi kut final tu apa. Nanti kau, keluar result exam, kau tengok pointer kau cemana..then tengok biasiswa kena tarik balik ke tak..masa tu baru la kau kenal apa itu final exam kut.T_T..haku yang nak nangis tengok markah dorang nih.



Oklah..bukan itu agenda utamaku di pagi2 kamis ni. Sebenarnya nak cerita pasal roti gardenia tu. Rasanya baru juga la ku tahu rupa-rupanya roti seperti pic d atas dan seangkatan dengannya memang takde d jual di sabah. Ek??..patutlah aku pelik tengok opismet haku bila ada kengkawan outstation ke kl, memasing pesan roti tu dengan kadar baaaapakkk punya banyak.

Memula haku pandang slack jek..'ceh! roti cenggitu pn nak pesan jejauh dr kl ke?'..cisss! rupanya takde jual kat sini. Pelik wohhhhh...kenapa ya? kilang gardenia kemain lagi besar d putatan tu. keeee gardenia yang d putatan tu lain dengan gardenia kl??? PHELIKK..

Masa keje kl dulu, memang roti-roti cenggini je la memenuhi laci meja saya. Kalau tak roti sambal ikan bilis, ku beli inti sardin..tak pun vanilla...bla..bla..

Hehehehe..pasni kalau gi kl, ku belikan roti aje la untuk kengkawan. Huhuhhuh..takyah beli segala keychain ke hapa..beli roti je dah cukup. :P


Cheers,
Amysue

8 comments:

Del Glamiva said...

Thank you! Suda follow kamu yesterday. =D

Nurul Aima Hj Kaim said...

ya mie betul tu..p KL aku bawa kuih cincin by REQUEST..skali balik bawa sgl twiggies benda mcm tu la..termasuklah kek pisang..huuuu ketaralah diri, kawan-kawan & Keluarga fokusnya MAKAN huuu

Erina Asmawani said...

tul la mie..mmg xde kat sabah n sarawak..ena dulu mase study kat sawak..tiap kali balik cuti sem mesti bawak balik sawak 1 beg roti2 gardenia.Member pesan n bekalan tuk diri sendiri gak..hehe

Dayangku Army said...

Del: iya sia pn suda folo kamu. Ba rajin2 la kita masuk belog masing2 ah.

Emma: Iya ba ma.Kek pisang ma kek kur,a tu mimang dr dulu2 lg bawa dr kl..tp x pula aku tau segala twiggies tu teda d sabah. hahahah! br ja pasan

Ena: a'ah la ena..memang takde kan rupenye..dah 28 taon idup br perasan. Hahahah

sekamar rindu said...

salam..

bangun dengan senang hati..baru semangat gi opis..:)

Nurul Aima Hj Kaim said...

ketara hidup makin bz..perlu makanan segera huuu....

nadia said...

dulu dpt plkn kat sarawak..
member2 kat sana mmg ckp xde gardenia..

so, mmg pesan kat sape2 yg duduk semenanjung & pos..:)

Dayangku Army said...

s.rindu: a'ah..klu senang ati..lancar je bersiap..lalu jari pun lancar je bercamwhore. hohoh

emma: bz dengan kelaparan perut itu seiring..jadi memang perlu makanan begitu jadi stok d opis. :P

Nadia: tu la pasal.. hari ni baru tahu gak rupe2nye sarawak pun takde ek roti2 cenggini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...