Tuesday, November 9, 2010

Animation Team di Karnival Jalur Lebar

Kami..Animation Team @ Karnival Jalur Lebar 1 Malaysia

Doiiihhh!...dah berapa ari tak update blog. Bz berdeepavali kata kau..huahuahua!..tak ah..ku bz dengan Karnival Jalur Lebar 1 Malaysia. Kolej Yayasan Sabah especially Team Animation join karnival ni yang berlangsung pada 6-7 Nov yang lepas.

Jumaat: Mengangkut barang pameran ke booth.

Sebelum mereka-mereka angkut masuk segala mak nenek kelengkapan itu, harus ye kita bergambar dulu.

Di hadapan booth

Jadinya ari Jemaat tu, datang kolej gi prepare untuk final exam UniKL..then kul 5 petang berangkut ke Padang Merdeka, Kota Kinabalu. Selain activity untuk marketing, juga untuk promote program animasi dan filem & dokumentari.


Antara aktiviti-aktiviti yang kitorang sediakan untuk para pengunjung ialah casting untuk pengacara..heheh jadi kalau ada adik-adik lepasan SPM yang berminat dengan filem &dokumentari punye course buleh la try-try casting kat booth. Ramai gak adik-adik yang cuba. Baguss..kalau haku le...memang tak berani. Ketaq lutut..mana nak kontrol ayu..mane nak kontrol tone suara..eihhhh susah tu.Huhuhu!

Akak-akak pun ramai gak nak merasa menjadi pengacara. Cool ah!

Pastu bebudak animation ni demo la skit nak lukis pakai lightbox dan pakai flash...Lightbox la ramai yang mencuba. Yang flash tu susah le sikit dorang nak try sebab nak kene blaja gak cemana nak pakai tools dalam tu.


Emm..selain demo, ada gak dipamerkan artwork bebudak ni. Semua pakai clay. Dan ni rasanya tarikan utama pengunjung nak datang ke booth kami. Semua macam kagum je tengok artwork ni. Huhuhuh mase memula saya join animation team ni pun sebenarnya haku kagumm gak tengok. Kekekek cam jakun pun ada.

Antara artwork yang di display

Haip!!! totop mata kamu sayang..18sx nih. Huhuhu..haku paling suke tengok patung ni. Sexy. Ada budak kata ni patung yang ada sayur-sayur. Huhuh...amboiiiihhh mantappp betul ye dia punye itu. Huahuahuha!

Lagi artwork yang ada

Actually clay yang digunakan untuk buat figure tu adalah jumping clay. Memang khas untuk buat benda camtu. Lagipun dia ringan je. Idak le macam kau pakai plastisin biasa..dah la berat..baling kat orang bley lebam bijik mata..pastu susah nak melekat.

Walaupun diriku adalah sebahagian daripada animation team, tapi kan saya ni adalah lecturer maths.. memang idakle ku sentuh bab-bab clay semua ni. Nak try gak main jumping clay ni..tapi kang rosak je jadinya. Biarla ku bermain dengan plastisin biase dengan kanak-kanak yang lain.

Owh ye..untuk kanak-kanak, kitorang ada sediakan satu section untuk dorang pamerkan bakat drang dalam buat figure guna clay. Macam-macam dorang buat.. bagus..bagus..kretip sungguh adik-adik ni.

Adik-adik yang bz bermain plastisin/clay

Errrr...ada sapa buleh teka, apa sebenarnya yang cuba disampaikan oleh adik yang buat figure di atas ni??...hahahah! sile jangan gelak ye (kekek padahal keje kau gelakkan benda yang pelik2 je kan???)

Takpe...itukan hasil imaginasi mereka. Kalau kau tak dapat detect apa yang dorang buat tu, anggap aje dorang cuba nak buat satu character makhluk asing. Kata makhluk asing..memang harus la pelik-pelik kan??? huhuh

Kekekek..otromen berkacuk dengan Avatar..huhuhu...

Gelak-gelakkan hasil artwork bebudak ni..bila haku try nak buat, macam parkinson je rasanye. Tak reti haku nak buat apa. Last-last ku buat mee bandung. Hahahahahha! amacam ada rupa mee bandung tak pic kat atas tu??? Fail kau dayang!!!..T_T

Bila takde budak datang booth..staff pun try juga nak mengekspresikan bakat mereka...keluar segala macam karakter..pinguin pegang scroll lah..tp paling banyak alien la. Hahahahha! semua pelik je haku tengok.

Adik-adik yang tengah tengok abang-abang animasi lukis katun kat lightbox



Hemmmm..boleh tahan gak ah ramai orang datang ke booth. Walaupun sepatutnya dapat cuti direct 3 hari ujung minggu tu..tapi enjoy gak ah 2 ari berturut2 datang padang..best!



Cheers,
amysue

4 comments:

nadia said...

comel la clay tu..
kreatif :)

Dayangku Army said...

yang mane nadia? yang mee bandung tu ke? hahahahha!..eh saya memang kretip. :P

Erina Asmawani said...

mee bandung? ena ingat pizza tadi..hahaa..

Dayangku Army said...

Hahahahah!..jahat owh...terima la kenyataan bahawasanya itu adalah mee bandung. hoho..mee bandung makhluk asing memang cenggitu. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...