Tuesday, November 16, 2010

Bengkel Industri Kreatif

Baru-baru ni masa pembentangan bajet 2011..ada bajet disediakan untuk industri kreatif dan itu menunjukkan kerajaan prihatin terhadap perkembangan dan keperluan industri kreatif di Malaysia..

So..apa macam? ada di antara anda yang berminat dengan bidang animasi? online games? dan yang seangkatan dengannya. Huhu opkos ada kan?

Untuk penduduk Sabah..especially yang duduk sekitar KK dan yang berhampiran dengannya, sesiapa yang berminat untuk join Bengkel Industri Kreatif yang merupakan salah satu MSC Malaysia Sabah Creative Programmes, boleh la joinkan diri ye.

Maklumat bengkel tu adalah seperti berikut:

Peserta:
1) Pelajar sekolah menengah/ pelajar kolej/ Pelajar Universiti
2) Bukan pelajar

Yuran:
1) Pelajar : FREE!..makan minum di tanggung
2) Bukan pelajar: RM30..makan minum disediakan..sijil dr MDeC(Multimedia Developement Corporation) pun disediakan.

Tarikh/Masa:
1) Pelajar: 24 November 2010 / 8.30pg - 5.30 ptg
2) Orang bekerja: 23 November 2010 / 8.30 pg - 5.30 ptg

Tempat:
KYS Digital New Media Centre (Dewan Seri PPS)-Belakang San Zac

Sedikit info mengenai bengkel:
-Pendedahan terhadap perkembangan industri kreatif di Malaysia
-Presentation/workshop berkaitan Games, 2D Flash, Mobile Business Development
-Presentation berkaitan Video Fx (VFX), Online Games, 2D & 3D Animation Development dan Animation Development.


Jadinya..sesiapa yang masih ragu-ragu dengan masa depan industri kreatif ni tapi mempunyai minat yang mendalam, boleh la join bengkel ni. Kita kasi clear mana yang x clear. Heheh

Kalau mau join boleh la call KYS Animation Centre 088-239832 dan bercakap dengan Cik Marlinda atau En Amirul. huhuhu kalau kasi tinggal komen d sini pun boleh. Siapa cepat dia dapat (hehhe esp. tempat yang free tu)

P/S: psstt..dengar-dengar Les Copaque Production pun datang..dan byk lagi production yang akan datang.


Cheers,
Amysue

2 comments:

kreatifbuzz said...

Adoh..adoh..kalau la aku ada masa tu...

ruginyaaa....!!erkk..

Dayangku Army said...

Adeh..ya ka...hemm rugi owh..ko patut pegi tu sbb ko kan kretip.Heheheh bengkel ni khas untuk insan kretip mcm ko.heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...