Tuesday, December 14, 2010

Harap maklum, ssya bukan berumur 21 tahun

:: Pada umur 28 tahun, kedut mula menunjukkan diri :( ::

Baiklah..baiklah..saya perlu akur sekarang bahawasanya saya memang perlu memakai krim anti-ageing dekat mata saya.

Huhuhu dulu apa ku kesah dengan krim-krim anti kedut or anti penuaan tu semua. Huhuhu..ini lah manusia, hanyut dalam omongan sekeliling. Eceh!..dah semorang kalau nak teka umur aku mesti nak cakap dalam 21-22..Over tau uols ni. Hehe..mana tak hanyut. Last2..aku duk pikir la umo aku ni dalam 21..22 manjang. Hahahha! perasan.

Tapi oleh kerana sejak kebelakangan ni, bila saya mekap je mesti nampak garis-garis halus kat bawah mata, Seriussss..dulu tak ade. Wuwuwuwu T_T.. sedih.

Maka, dengan itu...saya telah pun memulakan langkah pencegahan dengan memakai krim mata Rania Gold dan Garnier Eye Roll On tu. Mahal rupenya krim mata ni kan? ko pegi la capai mana-mana krim mata jenama lain, semua pun macam mahal gile. Padahal kecik je.

Skang ni, kejap-kejap saya pegi roll bebola besi tu kat bawah mata. Malam sebelum tido, kalau malas nak pakai krim jerawat ke apa ntah yang lain tu kat muka , krim mata tu jela aku bersemangat nak pakai. hihihi

Scary gile tengok bawah mata berkedut..lagi scary bila kedutan tu berlaku di bawah lapisan bedak. Huduh!

Adalah sikit perubahan..paling cepat nak nampak ialah lebam bawah mata. Dah kurang dah ke'panda'an mata aku. Huhuhuhu! cuma tang garis tu mebi perlu amik masa la kut. Dan kena selalu pakai la.

Uols semua, janganlah teka umur saya sebegitu muda lagi ye. Tak pasal-pasal haku lupa diri tak ingat diri dah umo pat puluh. Huhuhu



Cheers,
Amysue

2 comments:

ShaLLeyShaLina said...

aku pun baru mau guna tu sis...hehhehe....adoyaiii....T_T

Dayangku Army said...

naaaa..bagus la ko guna dr sekarang, klu suda jd mcm aku ni memang agak scary di situ. huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...