Thursday, January 6, 2011

Digital Playground- Part 3

Assalamualikum dan salam sejahtera..

Huhhu..berkurun betul nak sambung kisah digital playground part 3. Saya kira macam nak skip je. Tapi tengok byk pula pics yang nak di share. So ku gigihkan juga la mengupdate cerita playground tu. Nak baca yang part 1 and part 2 boleh try klik ah. Kut-kut macam blur ape ntah yang saya duk pok pek ni.

Kali ni nak share kat uols masa kitorang punye trip ke Pulau Mamutik. Hik! hik! seumur hidup aku, ni lah kali pertama pegi pulau kat negeri sendiri. Actually trip to Mamutik Island ni dah aktiviti terakhir bersama orang-orang korea tu sebelum diorang balik.

Mohle bace story sambil melihat pics ye. Kalau asik bercerita tanpa ada benda menarik yang perlu di lihat amatlah bosan hidup ini. Ingat! hidup memang perlu sedikit kegembiraan. Hahahah! tetibe.

Kami sebelum bertolak ke Pulau Mamutik

Jeti Sutra Harbour

Hihihi!..sebelum neik bot, sempat gossip-gossip


Wuuuhooooo! syok weih nek bot laju. Gian betul nak naik skali lagi.



Trip tu together dengan orang korea tu semua. So total semua yang pegi dalam 90 orang. Hahahha! terus macam penuh pulau tu ngan kitorang sebab pulau tak la besar mane pun. Kecik je. Kalu pulau Manukan besar skit ah.


Sampai-sampai je kat pulau terus macam jakun gile. Mak aihhh! jernih betul airnye siap kau boleh nampak semua ikan-ikan dalam air. Yang lain semua dah excited nak snorkling. Hehehhe saya plak berbelah bagi..nak snorkling ke tak. Tapi dah ready bawak baju tukar. Hoohoho! pastu bijak betul sebab tak bawak shawl spare. Uwaaa!!! Last2 takdelah haku bersnorking di situ. Tak pe ah..kang dah kawin, nak ajak somi pegi snorkling la. Hihihih! suke! suke!

Mereka bersnorkling dengan riang gembira

Kitorang just jalan-jalan tepi pantai tengok bebudak ni snorkling. Snap-snap gambar..bla...bla..Huissssh!!! tetap jeles tgk dorang bersnorkling pat lima kali. T_T

Takpelah..kami sight-seeing aje laaaa. Tsk! tsk!

piji, dyana and saya

Tiba-tiba kami menjadi kelabu

Masih tetap menjadi kelabu

Eh! tetibe dah berwarna..Hohohoho! ntahpape kau neh dayang. Dush! dush!

Okey, takpe..boleh ubat perasaan dengan makan!..perghhhh!!! mantap gilos makanannye. Tak sempat round booth sebab nak ambil semua lauk, pinggan dah penuh!. So, makan yang sempat masok pinggan aje lah.

Sorga betul makan seafood. Lunch aku tengahari tu seafood je. Nasik tak amik pun. Abis, pinggan dah penuh.

Phewww! sib beik saya tak pulun amik semua lauk berpinggan-pinggan. Yang satu pinggan ni pun tekanan haku nak menghabiskan. Tapi abislah jugak yang penting. Rugiiiiii kalau tak abis.

Pas aktiviti makan, mana yang register snorkling tu sambung plak bersnorkling. Pastu ada games macam bola tampar, tarik tali, arm wrestling..bla..bla..dan main guli. Mein guli tu haku tambah sendiri jek. Muahahah!

Dah puas semua..dalam kul 4 kitorang pun blah ah.

Selamat tinggal Mamutik. Perghh! best gila pegi sana.


Cheers,
Amysue

1 comment:

nub said...

owahhh...lapaq tgok makanan tu.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...