Monday, February 14, 2011

I admit it..i was wrong T_T

Assalamualaikum dan salam sejahtera uols..

Ade tak yang celebrate V-day today. Mungkin pada kengkawan saya yang non-muslim tak jadi masalah bagi mereka untuk meraikan. It is just for muslim..haram untuk kita meraikannya..dan kalau rasa tak puas ati 'isk ape plak!..bukan aku nak mengingat St Valentine tu..' i think better kita sama-sama google semula sejarah kewujudan V-day ni dan fahami dari perspektif Islam.

Huhuhhu!.fine..kau hengat aku dulu cemana? maintaiiiiin every 14th February kompem haku sibuk-sibuk buat kad..wish sana sini. But dulu pemahaman saya..saya bergantung pada niat. Saya cuma mahu mengekspresikan perasaan kasih sayang saya pada hari tu kepada orang-orang yang saya sayang. Itu je.

Huhuhu bukan kepada bf saje ye. Masa jaman-jaman saya belum ada bf..saya selalu DIY kad V-day untuk sahabat rapat saya. Dan saya selalu tulis Selamat Hari Kasih Sayang instead of Valentine's Day.

Kalau tengok-tengok macam tak salah kan? tapi bila pikir-pikir balik (heheheh tepikir setelah fatwa keluar kut.huhuh)..fine..memang niat nak ekspresikan kasih sayang kat orang tersayang. But why must on 14th Feb??? kan?..tu la..bila pikir balik. Memang tak berapa kena d situ.

So yes..why dont we celebrate all the kasih sayangs on the proper day. Macam kasih sayang kat ibu during Mother's Day..untuk ayah during Father's day..even untuk kengkawan kan ada hari persahabatan. .and untuk kekasih kan selalu we celebrate on our anniversary. So..macam tak ada reason kan why must express ur love on V-day when u have all those special days..

So..saya dengan rasminya taknak dah bagi-bagi kad or wish luv masa V-day. Kita ada option so kenapa perlu memilih V-day. Heheheh..nasib baik tahun ni orang membincangkan secara serius pasal V-Day ni dan fatwa keluar. Hihihi..i think kan because of Maulidurasul ni selang sehari je ngan V-day..that's y they discuss it seriously. Kalau tak..hemmm sibuk lah kut saya bersend-send kad dengan kekasih ati. Awww..haippp..kenot..kenot..tunggu lagi 5 hari then kalau nak wish sayang-sayang boleh. Sebab our monthsary yang ke 37 bulan pada 19hb nih. Hihihi...

Lastly...kite ada 365 hari..pilihlah hari lain yang tak bertentangan dengan agama kita.

Cheers ,
amysue

2 comments:

~ As ~ said...

oleh itu, selamat menyambut maulidur rasul, esok.

Dayang_Amy said...

ya..ya...selamat menyambut maulidur rasul juga. Hihihih yahuu cutii!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...