Tuesday, February 8, 2011

Yang Pertama bersama dia..-Part 3

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Hem..memang saya agak dah jarang menghapdet belog. Maklum le...kalau budak cuti sem, memang meriah sikit lah dengan entry. Skang, walaupun beban waktu mengajar tak berapa nak banyak sangat banding sem lepas, tapi bz jugaklah. Banyak bende nak settle. Awww..tahun ni kan tahun duaribuseblas... Hahahaha! so? kalau duaribuseblas kenapa? sebab duribuseblas adalah 2011. Hahahah! jom beratur tampo saya laju-laju.

Saya nak sambung lagi ni mengingati hari-hari istimewa saya bersama si dia. Maklumlah..taun duaribuseblas ni..hoohhho! ok..ok..asik-asik duaribuseblas..haku plak menyampah.

Nak share cerita ni buat kali pertamanyanya kitorang pecah rekod deting selama 14 jam. Dari kul 9.30 pagi saaaaaaaaaaaaaampai le kul satu lebih pagi. Ngeeee....time tu kan baru nak dekat 3 bulan kapel. Tu yang tak puas-puas nak deting. Dah la tu..hari-hari plak jumpa. Sebab dia yang jemput saya tetiap ari balik dari mengajar time prektikel.

So..12 April 2008..first tempat pegi ialah taman KLCC..sebab nak makan kek besday. Pastu kengkonon nak tengok balik tempat di mana kitorang telah declare sebagai kekasih tu. Hok oloh! padahal baru 3 bulan kapel..dah feeling-feeling terharu bila tengok tempat kapel kitorang. Kalau dah bertahun tu bole terima lagi. Takpe..takpe..kau layan aje feel orang tengah angau bercinta.

Baik kan saya..hanya request sepotong ciskek aje untuk besday. Bukan pe..macam tak koser pulak nak abihkan kek besar-besar. Paling-paling koman pun..sepotong dua je makan. Selebihnye cuma nak buat feel sambut besday je.

Makan-makan kek..pastu bergurau-gurau..amik-amik gambo. Isk! bahagia betul la time tu.

Peace!

Dah penat lepak taman,,,seperti biasa lah, tawaf kat dalam KLCC pulak. Bile dah penat..duduk pulak..sampai pucat-pucat muka. Mekap sume cair dah. Huhuhu

Gelap kan saya dulu. Tu belum buka tudung lagi tu..berbelang tak ingat.

Hehehehe..gambo ni dah kul 1.30 pagi. Tengah lepak kat Syed Bistro. Ini lah tempat rasmi perlepakan kitorang hari-hari pas balik keje. Bukan pe, sebab sebelah umah saya je. Malas nak pegi jejauh..lepak sini lagi best.

Mata pun dah sembab..gile dah tengah malam kan..tu pun, kalau tak mengenangkan tahap kerabakan mata tu, agaknye sambung lagi sampai ke pagi. Tapi saya memang pernah juga lepak ngan dia sampai ke pagi. akdelah keluar dari pagi. Keluar malam..pegi uptown. Pastu sambung lepak kedai mamak.Ni gara-gara temankan dia layan bola la ni. Huhuhu!

Sebenarnye..bukan senang tau nak ajak dia lepak sampai lewat malam. Mamat nih bukan tahan ngantuk. Pukul seploh mata dah macam hape je. Heheheheh! paling bengang ade satu ari dia ajak tengok citer 2012 yang midnight punye. Haku punye la layan citer tu, dia kat sebelah saya rasa sepanjang citer tu main, berpuluh kali menguap. Purata macam setiap 2 minit dia nguap..setiap 2 minit nguap. Caner?????? Pastu memang tak ah nak ajak dia tengok wayang midnite lagi.

Itulah kali pertama dan terakhir keluardeting selama 14 jam. Pastu memang susah ah nak berjaya. Kalau keluar pun dalam kul seploh malam memang dah balik. Kecuali kalau memang plan nak gi uptown..kitorang keluar lewat ah skit.

Cheers,
Amysue

3 comments:

~ As ~ said...

skrang ni amy di KK ka di KL?

Dayang_Amy said...

Aku di kk suda skrg..lama suda pindah balik kg since 2009. Tu cerita 2008. Sekarang klu mo deting dalam 4,5 bulan sekali. huhuhu!

zOeY zAu YaH said...

sweet...
saya follower baru.moh follow blog saya.ada tutorial mekap dn lain2..
klik sini zoey zau yah ska-ska hati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...