Thursday, March 3, 2011

Aktiviti makan-makan itu memang terbaik ah!

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

I sihat je..uols sihat?? I bz..uols bz ke? hohoho...haku pun tak tau ape kebendenye yang saya bz kan. Tp memang ada kerja lah..cma takdelah overload sangat. Pada saya je nak buat cepat ke tak. Kalau cepat, takdelah kerja yang overload..kalau lambat cam sipot sedut, maknanya makin berlambak la keje nak buat. Ni pulak lagi 2 bulan pelajar dip. nk final exam..lagi 3 bulan pelajar sijil nak tamat. Homaigod! tekanan nak mengejar silibus.

Sebenarnye banyak je citer nak post kat belog. Tertunggak-tunggak. Tu pun tak pasti dengan kemampuan nak mengingat semula kisah lepas.Dengan faktor makan minum yang selalu dihinggapi semot itam dan juga faktor umur..huhuhu tak pasti samada still boleh ingat dan tulis kat belog atau tak. T_T lagi 2 bulan masuk 29tahun ni. Wah! dewasanya aku. Hoho..

Beberapa minggu lepas..er 2 minggu lepas ke 3 minggu lepas..kitorang kan ada buat potluck yang tekejut-tekejut punya. Hihihi..tapi sukses dan berjaya buat kami melantak tanpa mengira usia mahupun jantina. Sama je lahapnye. Huhuh..


Bersama member opis

Saya!!!...dan lauk pauk yang ada..dari atas, ada bubuk (udang geragau) goreng, Ayam sambal dan udang goreng.

Pastu ada sayur goreng, bubuk fresh perah limau, fishball cendawan dan kari ketam. Fuh! memang terbaik ah kekenyangan kitorang ari jumaat tu.

Pastu Jumaat minggu depannya lagi..buat lagi makan-makan. Tapi kali ni takde setiap orang kena bawak lauk. Collect sorang 3 hengget..dan dapatlah kitorang buat asam pedas, ayam goreng, ulam-ulaman dan sambal belacan.

Huhuhu..sila spot ke arah sambal belacan yang kelihatan seperti sambal sate. Hahahah! cili tak beli banyak..so cili padi la yg lebih. Walaubagaimana pun rasanya totap mantap. Dont judge the belacan taste by its look. Hahahha!

Huhuhu..haku la kengkonon yang amik tugas buat sambal belacan. Dahlah first time hokey buat sambal belacan. Haruslah mak aku guide dari mula sampai abis. Pastu boleh-boleh masa tumbuk cili sempat lagi cili masok dalam mata..dan aku pulak time tu pakai kontek lens. ASTAGHFIRULLAHHHHH..rasa macam nak pengsan haku menahan kepedihan. Kepala dah pikir "buta ah mata aku ni.." pedih gila doh!.

saya kelam kabut cuci ngan air.. makin lah weih pedih. Pastu mak cakap jangan cuci pakai air..kesat dengan lengan baju. Pun tak jalan..pastu mak cakap kesat pakai selimut sendiri. Ha'ah kan...laju-laju naik atas dan guling-guling kesat mata dengan selimut. Fuh!!!! baru lah lega..

So petuanya di sini..kalau mata pedih kene habuk ke atau cili..kesat dengan baju atau selimut. Yang penting, ada bau badan kita. Jangan pulak kau kesat dengan selimut mak kau..takpun pakai baju anak buah kau ke..Memang tak jalan ah.

T_T..kontek lens pun dah tak leh guna..gile..cube kau pakai untk keesokkan hari kompem pedih nak mampos.

Huhuhu kenangan buat samba belacan first time.



Heheheh sok, kami makan-makan lagi. Yahuuuu!

Cheers,
Amysue

3 comments:

~ As ~ said...

terliur aku tgk ulam sama sambal tu...

Dayang_Amy said...

hihihi..aku taip balik ni pun betitikan air liur...

MAYA said...

wow!! banyaknya makanan..meriah dowh!! terliur sampai sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...