Monday, April 18, 2011

Bakal Makpak mertua datang. Awww

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Pergh! dia punya lama tak update belog kemain lagi. Berminggu-minggu. Huhuu! daku bz dan juga malas nak transfer apa benda yang ada dekat kepala saya ni dalam bentuk ayat. Payah weh!

Saya dijangka agak bz sehingga 14 Jun 2011. 15 Jun nak cuti!!!..nak menghabiskan cuti sebenarnya. Sekarang saya bz membantu pelajar sijil saya untuk menghadapi paper July maths. Hihihi i should say paper June kut..dah examnye bulan June nih. Phewww! walaupun saya ni dikatakan MEMBANTU mereka untuk dapat keputusan yang baik dalam paper tu tapi saya rasakan tanggungjawabnya besar sangat. Sampai terbawak-bawak ke dalam mimpi saya duk bepikir cemana nak ajar bebudak ni yang mana hampir semua Maths SPM mereka dulu dpt 9E.

T_T harap-harap Allah permudahkan segala-galanya. Aminnn..Yang penting saya mesti ikhlas mencurahkan ilmu untuk mereka. Ouhhh! tetibe nak nangis terharu..huhuh

Owh ye..masa cuti sekolah yang lepas..kan makpak kepada encik Jamil ada datang ke Sabah. Hihihihi dorang kata saja nak melawat-lawat tengok bakal besan dan bakal menantu. Hiksss....disamping tu nak berbincang secara serius ah ngan makpak saya pasal majlis nanti.

Hihihihih tapi disamping bincang-bincang tu haruslah juga kan pi jenjalan. So sabtu 12 Mac ari tu kitorang lepak Kundasang semalam...tido kat hotel Mount Kinabalu Heritage Spa & Resort. Huhuhuh panjang bebenau nama otel ni..padahal orang lain panggil Perkasa Hotel je. Ni nama baru dia la.

Perghhh! memang kitorang pegi kali ni terkena ngan musim sejuk kut. Sejuk nak mampos duk Kundasang tu. Dah la hotel kitorang pun duduk kat tempat tinggi..makin lah tak bleh blah sejuknya. Tapi best gila kot sesapa yang memang duduk sini. Tenang je tak payah nak meroyan-royan. hihihi

Kat hotel ni ada satu tempat boleh tengok gunung kinabalu secara terang dan jelas. Pic atas ni masa nak nengok gunung time petang. Memang tak dapat ah...dpt tengok kabus je. Nak-nak lagi hujan..memang langsung xde bayang gunung.

Time paling tepat nak tengok ialah pepagi buta dalam kul 5.45-6.30. Masa ni memang jelas gila. Tapi lambat skit dari kul 6.30 puncak dia dah tertutup ngan awan dah.

Puncak dah nak tertutup..masa ni dah kul 6.30

Dah puas menghadap gunung kitorang pun blah naik ke bilik dan bersiap nak check out n carik sarapan. Hihihihi..tapi yang haku ngan encik Jamil lepak dulu kat lobi..borak-borak..hohohoho kata ada makpak kitorang memang kau tak nampak lah kitorang duduk dekat...nak berborak pun payah. Hihihihi betapa kami sungguh menjaga tatasusila.


Dua-dua tak mandi lagi. :P

Sempat bergambar didepan lobi hotel. Hihihi jauhkan koordinat saya dengan encik Jamil :P


On the way nak turun dari bangunan hotel tu tengok cuaca sangat cerah dan gunung terpampang depan mata dengan sejelas-jelasnya. Terus berhenti jap and amik gambar lagi . hihih.

Pastu berdesup pegi ke Pekan Ranau..nak carik sarapan. kedai kat area Kundasang ni tak banyak..so memang kena pegi pekan Ranau la.

Hiks!..sukeeee..berpeluang dapat duduk dekat.

Ambil kesempatan bergambar berdua. Makpak dia ngan makpak aku duk satu kete..so dorang dah gerak dulu..tinggal saya, encik Jamil n adik-adik. Kitorang gerak kete lain. Hehehhehe dapatlah nak amik gamba berdua.

Kitorang terus gerak ke Poring Hot Spring...next entry la citer pasal ni ek.


Cheers,
Amysue

4 comments:

~ As ~ said...

wauuuu seri pengantin...

Erina Asmawani said...

wiwiiittt! beshnye jejalan ngan bakal family mertua ;) Ena penah g kundasang n poring 2..siap rebus telur lagi..bestnye sabah! rinduplak tetiba..hehe

Dayang_Amy said...

As: Uhuhuhu blom lg ba as....insyaAllah bakal.. :P

Ena: hihihih memang best betol perasaannya..excited+nervous..
skang dh tak bleh rebus telo..T_T

nYomeL said...

rindu nak pegi Sabah..
harap2 tahun depan dpt pegi.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...