Monday, April 25, 2011

Saya dah jadi lecturer animasi..

Hihihihi ni keje last Thursday...soknye cuti good friday. Oleh itu mood cuti memang awal-awal dah ready kat dalam diri weols seopis. Seopis tak seopis la..walaupun ada beberapa kerat je yang tinggal..yang lelain gi wat keje kat Semporna.

Takde maknanya haku tetibe jadik lecturer animasi kan..peh tu ajar figure drawing..memang tidaklah ku berbakat. Walaupun dulu masa kecik2 saya memang terer melukis dan selalu ikut pertandingan melukis. Tapi sebab masuk sekolah menengah sehingga kini daku dah tak meneruskan aktiviti melukis, maka memang tidak teragak-agak lagi ku masuk ke dalam kategori orang tak reti melukis. huhuh!

Ni saje la nih menganggu a.k.a join sekaki kelas khas lecturer baru (animasi) bersama encik Jamil. Eh! bukan Jamil sang kekasihku itu. Ni Encik Jamil dari backbone studio iaitu merangkap salah seorang tenaga pengajar di sini. Ni otai dari industri ni.

Si lecturer baru, Ain dan Ann tengah belajar figure drawing..so kami2 yang takde kaitan ngan subjek animasi ni pun cuba-cuba bakat.

Hahahhah! nak tergelak guling-guling aku tengok lukisan member aku si Batty. Tak balance doh badan mamat nih. Takpe..takpe..kata baru first time wat figure drawing..boleh improve lg nih..

See!..Batty dah improve..boleh dah ni.

Ni figure yang Encik Jamil buat. Pergh! dia man zap..zap..zap je..tetibe dah cantik. Cer saya yang main zap..zap..zap..memang kelaut la kot. Tetibe jadi panda+orang+alien. T_T


Hihih..bile lagi nak feeling lecturer animasi.

Haa! yang tengah bukak pintu tu la si Batty. Lawak gila minah nih. Dia lecturer Visual dan Multimedia.


Tekun bebenor ngajar. Sememangnya begini ye saya di kelas maths.

Admin pun join skali buat figure drawing. Huhuhu sape kasik peluang camni. Bantai je.

Tekun cik admin a.k.a cik wiwie melukis. pastu gelak2 sengsorang..huh

Ni lecturer Visual & Multimedia yang baru. Mas Elyna. Dia ni memang terer melukis. Pe de hal..

Minah yang dua orang kat depan ni yang sebenar-benarnya blaja bendealah ni. Tapi nengok Encik Jamil gi pantau kelas sijil..so kami pun join la menyibuk kat sini.

Hohohhoh! beriye2 semua melukis. Heheheh saya nengok je. Tak buat pun sebab dah tahu kalau buat kompem lawak gile. Ecece..padahal amik ilmu sikit kat dalam kelas pastu try kat umah. Hhihihi


Lukisan bebudak diploma animasi...

Itu jeeee...Bye!



Cheers,
amysue

1 comment:

SHAHIKHMALANONYMOUS said...

Salam, saya dapat tawaran dalam Diploma in Animation. Tapi saya tak tahu ape yang akan belajar dalam bidang ni. Tolong ye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...