Monday, May 2, 2011

Aktiviti hari pekerja

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Heheh selamat hari pekerja buat uols..watpe je lah time cuti-cuti yang panjang nih? Huhuhu..daku hanya duduk di rumah sahaja. Saya ni cuti weekend panjang atau tak same je duk umah. Kalau takde hal penting, malas kot nak keluar.

Tapi minggu ni agak produktif skit ah banding minggu-mingg lepas. Ada lah juga aktiviti basoh baju yang banyak nak mampos itu..serta melakukan persiapan b2b. Ergghh! risau sebenarnya..sebab kalau orang tanya 'cemana dah persiapan?' haku mesti blur nak jawab..sebab memang tak nampak apa lagi pn persiapan tu. Out of 100..maybe cuma 3% je kot. Hahahhaha!

em 2,3 ari ni saya sibuk DIY bunga hantaran saya. Hiks...saya ni kena siapkan kedua belah pihak punya hantaran. Jadi 11 campo 9..huhuhuhu boleh tahan ah nak buat haku bz. So sikit-sikit ah buat. heheheh gedik owh nk DIY bungan hantaran.


Asalnya nak buat bunga ni bunga pahar..tapi pikir punya pikir..ah koser kot. Kang haku penat-penat jek DIY bunga ni..end up dengan orang sepah-sepah je. So tak jadi. Bunga pahar saya beli jek. Pastu kau nak sepah-sepah pun ku takde perasaan. Huhuhu!

Bunga yang DIY ni selalu orang panggil bunga tisu. Memang projek asalnya pakai tisu, tapi memandangkan susah nau nak cari warna tisu yang saya nak..maka saya beralih menggunakan crepe paper. Cara tetap sama..heheheheh! suke!..sebab sama je rupa bunga tu. Better pakai crepe paper kot sebab xdelah lembik sangat. Nak sepak terajang pun takde hal. Hahahah over tul. Tapi tahan skit banding tisu..kalau bunga tisu tersentuh skit dah penyek. Adoi!

So ujung minggu ni itu jelah projek yang saya buat.. sambil berFB, sambil layan lagu..sambil blogwalking..dapatlah buat 20 kuntum. Takpe..pelan-pelan kayuh.

5 comments:

nGiau said...

you go girl!:D

Wawa Yusoff said...

wow..wow..wow..!

kamu sangat rajin..! :)

gadis are you said...

cayo2 bebeh...heee

~ As ~ said...

kreatif nya...bagus tu buat sendiri kan, mcm priceless la gitu.

Erina Asmawani said...

woahhh..kagum2..mmg berseni ;) all the best Amy :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...