Thursday, May 12, 2011

Haih..tak tau nak kata apa..

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Coiiiiiiiiiiiiiiiii! terasa macam bad day terus hari apabila secara tidak sengaja TERmasuk satu belog ni. Ohmaiiiiiigod! menyesal tak sudah haku setelah TERbaca entry dia yang yang sangat menggambarkan dia seorang perempuan yang takde maruah sampai terkeluar statement murahan owkey.

I think ramai dah baca kot entry tu sbb tengok beratus komen kat entry dia tu. Apa yg saya boleh kata...masa dia tulis entry ni dia memang tengah bengang gila kot dengan seorang minah bertudung ni..tu yang cakap merapu meraban. Emosi dowh!...tu la akibat kalau gigih benau nak menaip time marah. Ilek la der...tak yah nak emo-emo. Terus tayang kejahilan sendiri.

Saya sangat faham sekiranya ada orang terlalu selesa menggunakan laman sosial mahupun blog untuk ekspresikan perasaan. Sukak atik ko la der...tapi agak-agak la..kau memekak-mekak sengsorang kat alam maya tu ingat tak ganggu ketenteraman orang lain ke. Sama la macam ko duk terjerit2 kat umah ko sengsorang macam orang gila..satgi jenjiran datang bagi ko pelempang sebab bising owh!

Nak cakap sengsorang tu selow-selow la der...kot-kot orang yang takde kene mengene pon maybe sudi mendengar luahan hati kau tu. Takyah ah kot pakai bahasa kasar mencarut macam orang gile. Lagi satu..jangan la terlalu suka buka aib orang...kelak terbuka aib sendiri (sbb tu saya taknak letak link kat sini)

Kalau nampak ada yang tak betul di mata kita..tegur je dengan baik. Tak susah pun kan..kalau dia degil taknak dengar..doa je yang terbaik untuk dia. Jangan pulak kau nak emo sengsorang bila teguran kau tidak dilayan.

p.s: cuma mampu mendoakan hati dia jadi lembut..ni kalau tulis kat komen dia pun kompem kena tigebelas ratos tembakan. Malas haku nak carik gaduh. Tobat taknak masuk blog dia lagi. Moh le kita sesama memperbaiki diri kita..


Cheers,
Amysue

1 comment:

gadis are you said...

wah...apa lah agknya cite nie aek???msti gempak klau bc ni kn.....huuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...