Wednesday, May 11, 2011

Saya ni suwit juga..

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Pepagi kan driving pegi kerja kompem buka hotfm. Hehe macam selalu. So topikpagi semalam ialah pasal sms yang anda masih simpan dalam hp. Maknanya, kau sayang sangat nak buang..cemana tukar henpon pun, sms tu tetap di save bersama. Macam-macam citer la yang saya dengar. Tapi paling sedih bila ada sorang wanita ni dia simpan sms dari arwah somi dia sebelum meninggal saying that he loves her so much. Sedih kan? kompem bergenang airmata setiap kali baca.

Saya secara peribadi.....em, takdelah kot sms yg lama saya simpan. Dulu-dulu ada, saya simpan sms pertama masa encik jamil ajak saya deting. Hehe...tp saya dah delete kot sebab masa nak tukar henpon saya malas nak save ke henpon baru. Terdelete la semua. Dasarrrrr pemalas!.hahah!

Tapi jaman memuda dulu saya ada satu hobi yang kengkonon sweet iaitu tulis sms-sms bf kat dalam kertas bintang. Ala...kan kalau kita nak buat bintang dari kertas, dia dah siap-siap potong pepanjang kan???..ha kat ketas tu la saya gigih salin balik sms2 tersebut..satu bintang satu sms. SUWITTT kan? hak hak hak koser haku nk buat skang nih.

Credit to Google

Masih ada lagi tau bintang-bintang tu..tapi dah sepah2 dah la..huhuhu kalau mak haku tau dalam bintang2 tu ada sms malu weh!..

Pastu kan semalam..saje je la godek balik khazanah saya kat dalam bilik tu. Sebab seingat saya ada satu buku kecik tu saya penah gak salin sms2 bf lama.. sekali cari ada la..try ah selak-selak..HAHHAHAHAHAH nak terguling-guling haku gelak...sms encik jamil pun ada. Sms masa memula ajak deting n sms baru declare sbg kekasih.

Ya Allah... cam geli geleman plak baca sms yg orang kata tengah hangat bercinta nih. Camtu ek..heheheh...dalam geli-geleman tu ..blushing gak baca sms dr encik jamil nih. gila punya jiwang. Haha macam bukan kamu je daling. Patot le ai cair..huhu

Btw...walaupun skang saya dah tak main tulis-tulis sms dalam ketas bintang..tapi saya tulis semua sms kamu kat dalam hati saya. Awwwww! mak jiwang noks!..hahahah padahal sms semalam pn bole lupe. Abis, cemane??...


Cheers,
Amysue

2 comments:

~ As ~ said...

aku dl jenis simpan sms tau..ahaha..tukar lah hp 3x pun simpan jg..tp sdh kawin, hmmmm ntah lah susah mo ckp...ahahaha

Nurul Aima Hj Kaim said...

bgs jg simpan-simpan msg time cinta-cinta sbb nnt kawin time marah-marah gaduh2 baca tu msg rasa terpujuk :) aku dulu siap amik gmbr lg so kalu ilang rosak hp ada lg kenangan semangat sungguh!!.. apa pn tik tok tik tok bulan 5 sd ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...