Thursday, July 7, 2011

Domino's Pizza

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Saya suuuka Dominos Pizza...kalau nak kelainan sila lah melantak Dominos pizza. Tapi saya ni..kalau dah namanya pizza, memang tak pernah tak suka...suuuuuka memanjang. Sebelum ter'suka' dekat Dominos ni..saya suka dengan pizza Shakey's..tapi skang shakeys macam dah takde kan?? puas mencari ...tak tau lah kalau ada tersorok kat mana-mana..rinduuu nak makan.

Tak pernah dine-in dominos nih. Selalu delivery je. Tapi sesekali nak juga dine-in..so ari tu pegi la ngan encik jamil kat Dominos Ampang point. wuuuu lalu kat Habib ade sale woh...hikhikhik..okeh, okeh,,Bila tak pernah dine-in, maka tak tahulah kan cemana dominos ni amik order..ingatkan sama je cam fast food lain....tapi bila dah sampai konter...errr macam lain jek...

1st thing dia tanya, nama dan nombor telefon.. Hahahah! mute sekejap barang seminit dua..sebab macam heran kenapa nak mintak no tepon. Makan sini je pon..bukan nak suh hantar memana.


Encik Jamil pun kasik ah no telipon dan nama..pastu oder..bla..bla..hihihi takde ek order air dalam cup..memang siap2 dalam tin. Tak taulah dominos lain cemana.....lepas abis oder dia suruh duduk dulu.

Huhuhuhu sekali lagi pelik..selalu klu kena tunggu makanan, dia akan kasik nombor kan? dan pekerja dia akan hantar kat meja kita. Ni takde pon kasik nombor..gamble ah duduk sambil tunggu..Tu pun terjenguk-jenguk kat konter kalau2 pizza dah siap..takut dia tak dapat carik kami.

Aku duk tanya2 je kat Jamil...abis cemana dia nak cam kami kalau takde bagi nombor..tetiba terdengar

"Cik SUZANNA...CIK SUZANNA..ur pizza is ready!!!"..hoih..tekejut aku..bapak punya kuat sore mamat tu panggil cik suzanna tu. Terus aku pandang Encik Jamil..

"Abang....dia panggil nama la...hahahahah!..lawak, macam kat klinik plak..bezanya sore mamat memanggil tu kuat tak ingat okey..cam nak gaduh jek"

Tu pun Encik Jamil tak pecaya...sekali..hambek kau

"Encik JAMIL...encik JAMILLLL..UR PIZZA IS READYYY!!!" hahahahha..gila punya kuat owh. Terkekek aku ketawa. Semua orang pun dapat tahu nama kau saat itu juga. Hehehhe!

Owwwwhhhh..camtu ek Dominos punya cara...hemmm u rock dominossss! patutle mintak nama dan nombor telepon..Sib beik encik Jamil tak main-main letak nama Pak Joko ke hape ke..hohohoh...Dominos lain cenggitu jugak ke?

Saya, pizza dan air seratus (100plus)

We ordered Tuna Temptation..dan rasanya ya ampun s.e.d.a.p gilak okeh...dan sekarang saya adalah mengidam nak makan..huhuhuh T_T tapi mana ada kat sabah ni...sila bertabah menunggu bulan dec kalau nak makan, Huk..huk..ukk

Cheers,
Amysue

2 comments:

gadis are you said...

uuwwaaaaa...piza dominos...bestnya bestnya bestnya.......mau juga...huuu

mr_mrs mikko said...

alaaa kak!
sa ingat d kk..
eeeeiiii, rupanyaaa...

taaaaapuuunnn!
suruh bha durg wat branch dkt kk.
hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...