Tuesday, September 20, 2011

Misi mencari hiasan bilik tido

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..


Hari ni Angkasawan ke2 negara nak datang kolej..heheh boleh2 ek saya lupa bawak kamera fink ku itu..tpaksa menumpang kaseh d kamera org lain atau pasrah aje pakai kamera henpon. Huhuhu...
(update: dah datang pun..muka biasa-biasa je..sesuailah nak jadi boifren ai.Hahahahha encik jamil sile jeling saya tajam2. :p)

Owh yeah..ari kamis n jumaat ni saya coti bebeh. Sebab sok malam encik Jamil datang Sabah lagi...nak settle borang nikah..nak fitting baju..nak jumpa si pembuat pelamin..bla..bla..dan beli barang2 mana yang tak settle lagi.

Dari pandangan mata kasar rasa macam tak banyak sangat dah nak buat...macam aje lah.Tapi bila di tenung..di renung dalam-dalam, mampu gak lah buat ko pengsan lapan ari mengenangkan persiapan yang harus di buat. Hahahha! hadoi malas aku nak pikir.

Jumaat lepas masa cuti Hari Malaysia, mak ajak gi beli kain untuk hias kepala katil nanti.. Hehehhe memula saya bajet like..okeh, beli kain plain yang semeter RM5-6 hengget untuk letak kat kepala katil..then beli bunga-bunga untuk hias..bla..bla..skali ambik kau...kos untuk perhiasan belakang katil/kepala katil aje dah RMXXX..hahah malas saya nak taip figure sebenar. Sebab bagi saya macam...mahal tak masuk akal.

Mak tengah bincang-bincang ngan orang kedai tu. Saya takleh join..x dapat pikir la time ni sbb tengah lapar gila. Otak x function. Huhuhu

Tapi ini pilihan mak saya...hehehh maka saya redha..memula macam saya potpetpotpet gak ah ngan mak...skali mak nangis kau...hahahah! terus saya diam. Yelah mak..saya ikut je. Miahahah! takot owh tengok mak nangis.

Mak pun mengeluarkan kata-kata hikmah beliau..katanya dah lama tunggu saya nak kawin (gila tak lama..29 taon tu nk tunggu..hahah)...dengan saya la dia nak berabis pon...pastu "kau tu ada hantaran..kau nak ke org duk mengata hiasan bilik tido ko macam org yang tak diberi hantaran?" so..selepas dibebel oleh emak..saya pun ikut sajork..mana baik untuk mak..baik lah untuk saya. Muah! luv u mak..

Ingat beli kain bese-bese je..pastu tampal jek kat dinding. Hehehhe.
Sumber: google

Kalau ikutkan jiwa muda aku ni (wah! jiwa muda kata kau)..hias yang simple-simple sudah. Janji kemas kan..Tapi selalu pilihan ibu ni lain skit ngan pilihan anak. Tapi takpela..tak baik melawan cakap mak. Heheh. Kite tengok ajelah hasilnya nanti bila katil dah sampai and semua dah siap berjahit.


Cheers,
Amysue

3 comments:

Nurul Aima Hj Kaim said...

bah aku mau begambar dlm bilikmu nnt boleh...awal la aku datang bgni nda pun datang time nikah ha ha ha..

Dayang_Amy said...

hua hua hua..x la aku tau apa usulnya nanti tu..sasak pikiran ku malarrrr pink. Nasib baik jua segala katil tu kaler putih. kalau nda bikin pening juga semua pink. huhuhu

Nurul Aima Hj Kaim said...

karang ko lg pink tenggelam dlm warna aduih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...