Sunday, October 30, 2011

Wedding Theme: Comel dan Sweet..hiks!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Hi uolssss..kelasss tau ai skang update belog seminggu sekalik jek..hahaha..(tetibe nak gelak nape tah?)..owh ari ni umah saya orang2 duk potong rumput bagai kat halaman tu..sebab next week dah nak pasang khemah. Adoiiiiiii cepat gile kot masa berlalu..

Saya sebenarnya tak mengira pun ari sebab saya berdebar-debar..emm tapi member opis la rajin mengira hari dan mengingatkan saya. Kejap2 kalau terserempak ngan saya mesti cakap "Dayanggg...lagi xx hari lagi kan ko nak kawin..bla..bla"..hahahaha, dorang lagi eksaited dari saya..

Owh ye..lupa nak inform kengkawan semua..wedding theme saya adalah "Comel dan Sweet"...dan bila bercakap pasal kaler..opkos lah kaler fink ye..yang soft2 gitukkk (T_T tapi dengar kabar scallop khemah saya shock pink)..

I dunno la why saya pilih konsep kengkonon comel dan sweet tu..tapi memang saya happy la dengan konsep tu..walaupun maybe ada orang yang takleh terima (ah! itu masalah kau..hahahaha! kejam tak??)..tapi yelah..masing-masing kan ada impian perkahwinan tersendiri..masing-masing ada konsep yang mereka inginkan..

Bagi saya..saya suka yang hepi2..ceria2 punya konsep..so untuk kali ni..adalah 3 keping gambar update pasal preparation kawin saya...


Kad Kawin!

Owh yang ni kad kawin 2nd version punya..yg 1st version memang formal sikit ah..sebab tu kad mak ayah saya yang jemput..yang ni saya ngn encik jamil yang menjemput.. nanti lah saya review dengan lebih mendalam pasal kad ni ye. (Oh My God!..banner dan bunting saya juga super duper comel..rasa macam nakk gigit2. :


Doorgift untuk si kecil!

Alhamdulillah hajat saya nak berlolipop ni tercapai..Walaupun tak jadi beli kat Silver Elegance (tempat kebanyakkab B2B selalu beli)..carik punya carik...jumpa juga lolipop ni..just need a lil' makeover..maka terhasillah lolipop comel di atas. I.....super duper like it!



Hantaran deco..from me to him

Dah start mendeco hantaran..pakai bunga tisu yang saya buat ari tu..tambah sikit2 jek ngan bunga plastik..and the result: not bad ya?...hahah tapi aku hepi kut tengok warna dia..warna bersemangat gitukk setelah asik tengok pink lembut kan..

Ya...setakat itulah update yang ada..kang saya update lagi..yang special review tu nanti la eh..maybe lepas kawin ke (insyaAllah)..Harap-harap..majlis saya berjalan lancar..dan tak kucar kacir serta mengikut tema comel dan sweet tu..susah nak jangka owh.huhuh


Cheers,
amysue



Sunday, October 16, 2011

DIY doorgift saya

Assalamualaikum dan salam sejahtera uolsssss..

Heheheheh bapak punye lama ye saya tak update belog...tapi selalu gak lalu lalang kat belog ni..lalu je la tapi, nak menghapdetnye memang liat bebenor...kata bizi kannnn? heheheh

Pejam celik pejam celik tinggal 25 hari je lagi majlis saya akan berlangsung...hua!!!!! ni kenebesan berlipatganda ni dengan final students unikl saya..2 hari slps sy nikah, maka startlah final students saya. Risau saya..dah la masa study week dorang saya dah cuti..selalu time study week ni memang saya asik nak melekat aje dengan dorang..bagi macam-macam tips and past years questions. Tapi kali ni, tepaksa la mereka berdikari sendiri. Heheheh..jangan time saya nikah nanti sempat lagi bebudak ni bawak soalan untuk saya solve..menangis saya kangg.. Huhuhuhuh..biar daku berehat secukupnya.

Sekarang ni setiap minit yang berlalu macam saaaaaaaangat berharga buat saya. Sebab bayak gak benda yang saya nak kene setel. Balik je dari keje buat keje-keje DIY pula..nasib baik tak berapa banyak..tapi huhuhuh kira banyak la juga sbb aku buat sengsorang..takkan nak suruh mak buat plak kan??

Ni la bendealah yang aku dok buat sekarang ni...deco untuk botol kaca ala ikea saya..

Antara bahan-bahan yang saya gunakan...

Tak banyak pun nak buat benda ni..dalam 250 je. Ni bukan doorgift untuk orang ramai..ni doorgift untuk kengkawan saya dan kengkawan mak ayah saya.. yang untuk tetamu kitorang kasik buah epal and muffin.

Tadaaaa!!!! gini la bentuk mukabumi botol kaca saya tu..tp ni tak complete lg ni..minggu depan sy akan buat cookies and masuk dalam botol ni..gituuuuuu...simple sajork..kose la pulak haku nak berenda-renda ke ape..lekat2 camni sudah..janji saya tengok nampak sweet je...mak saya kata macam gula-gula..rasa macam nak makan je botol ni. Hahahhaha !!

Selain bz DIY botol tu, saya menDIY gak cover Surah Yassin untuk malam berinai. Ni pun tak banyak..dalam 50 je..kasik kat oang-orang yang menepung tawar masa berinai kang..doorgift malam berinai bukan Surah Yassin ni je..together ngan sejadah, cheese tart dan bunga telur..semua masuk dalam satu beg.

Kat atas ni lah Surah Yassin yang telah siap di hias..cover buku surah yassin tu saya mintak tolong mak jahit..then keje saya la masukkan buku-buku tu dalam cover dan ikat reben..hihiihi suuuuuuuuuuuuuka sangat sebab nampak comel. Bukan warna ni je ada..ada kaler pink lembut..kaler kuning..semua kaler2 ceria..

Lepas habis kedua-dua kerja DIY, barulah saya akan start pada kerja gubah hantaran...pun keje DIY jugekkkk...20 hantaran tu nokkks nak kene buat..takpe..pelan-pelan kayuh..kalau rushing, makin saya tension...

Doakan majlis kami akan dipermudahkan olehNya...aminnnn


Cheers,
Amysue
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...