Sunday, October 16, 2011

DIY doorgift saya

Assalamualaikum dan salam sejahtera uolsssss..

Heheheheh bapak punye lama ye saya tak update belog...tapi selalu gak lalu lalang kat belog ni..lalu je la tapi, nak menghapdetnye memang liat bebenor...kata bizi kannnn? heheheh

Pejam celik pejam celik tinggal 25 hari je lagi majlis saya akan berlangsung...hua!!!!! ni kenebesan berlipatganda ni dengan final students unikl saya..2 hari slps sy nikah, maka startlah final students saya. Risau saya..dah la masa study week dorang saya dah cuti..selalu time study week ni memang saya asik nak melekat aje dengan dorang..bagi macam-macam tips and past years questions. Tapi kali ni, tepaksa la mereka berdikari sendiri. Heheheh..jangan time saya nikah nanti sempat lagi bebudak ni bawak soalan untuk saya solve..menangis saya kangg.. Huhuhuhuh..biar daku berehat secukupnya.

Sekarang ni setiap minit yang berlalu macam saaaaaaaangat berharga buat saya. Sebab bayak gak benda yang saya nak kene setel. Balik je dari keje buat keje-keje DIY pula..nasib baik tak berapa banyak..tapi huhuhuh kira banyak la juga sbb aku buat sengsorang..takkan nak suruh mak buat plak kan??

Ni la bendealah yang aku dok buat sekarang ni...deco untuk botol kaca ala ikea saya..

Antara bahan-bahan yang saya gunakan...

Tak banyak pun nak buat benda ni..dalam 250 je. Ni bukan doorgift untuk orang ramai..ni doorgift untuk kengkawan saya dan kengkawan mak ayah saya.. yang untuk tetamu kitorang kasik buah epal and muffin.

Tadaaaa!!!! gini la bentuk mukabumi botol kaca saya tu..tp ni tak complete lg ni..minggu depan sy akan buat cookies and masuk dalam botol ni..gituuuuuu...simple sajork..kose la pulak haku nak berenda-renda ke ape..lekat2 camni sudah..janji saya tengok nampak sweet je...mak saya kata macam gula-gula..rasa macam nak makan je botol ni. Hahahhaha !!

Selain bz DIY botol tu, saya menDIY gak cover Surah Yassin untuk malam berinai. Ni pun tak banyak..dalam 50 je..kasik kat oang-orang yang menepung tawar masa berinai kang..doorgift malam berinai bukan Surah Yassin ni je..together ngan sejadah, cheese tart dan bunga telur..semua masuk dalam satu beg.

Kat atas ni lah Surah Yassin yang telah siap di hias..cover buku surah yassin tu saya mintak tolong mak jahit..then keje saya la masukkan buku-buku tu dalam cover dan ikat reben..hihiihi suuuuuuuuuuuuuka sangat sebab nampak comel. Bukan warna ni je ada..ada kaler pink lembut..kaler kuning..semua kaler2 ceria..

Lepas habis kedua-dua kerja DIY, barulah saya akan start pada kerja gubah hantaran...pun keje DIY jugekkkk...20 hantaran tu nokkks nak kene buat..takpe..pelan-pelan kayuh..kalau rushing, makin saya tension...

Doakan majlis kami akan dipermudahkan olehNya...aminnnn


Cheers,
Amysue

7 comments:

Nurul Aima Hj Kaim said...

!yeh aku mau cookies itu..and seswai btl la tu doorgift mu itu bg makanan sbb kalu d bg yg nda ble d makan bkn semua org tau menghargainya kan?

Dayang_Amy said...

hahahha! main reason kenapa aku x kasi segala brg perhiasab sbb, lps tu di ampai2 seja..sama mcm mama ku buat..masuk dlm satu bekas..naaa bekumpul semua dorrgift org di dlm tu.

Nurul Aima Hj Kaim said...

ya..mcm d ruma anak aku main..mama aku simpan yg betul2 cantik ja sbb nda ckp suda lemari mamaku...tu la aku rasa sayang..

liyana said...

salam =) boleh saya tanya, beli botol kaca tu kat mane ye? my wedding is coming soon and thought of using d botol and letak choc dlm tu as doorgift. hope to hear from u soon. TQ!

-liyana-

Dayang_Amy said...

Liyana...napa x bg link, klu tak bleh I direct jwb dkt u..botol tu sy beli dekat ZC, nilai 3. Rm1 satu botol..Tak pun bleh carik dekat quality pack di puchong. Sanaa lagi Ada mcm2 jenis..murah pn murah..

kata kila said...

dear, boleh tak email kat i, mana i nak cari jar tu. satu botol rm1 kan. murahnyaaa.ni email i. kila5546@gmail.com

molbainc said...

Dear, plz post tutorial u buat cover yassin tu..plz..plz..plz...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...