Thursday, November 24, 2011

Hari Pernikahan (11.11.11)


Teaser from my OP


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Saya akan start cerita kahwin saya dengan hari pernikahan saya pada 11.11.11 ..Sebenarnya saya tak pernah pun bermimpi atau pasang angan-angan nak kahwin pada tarikh-tarikh rebutan seperti ni. Bagi saya mana-mana pun sama je..janji nikah. Ye tak??.. heheh tapi, dah pihak lelaki cadang nak tarikh ni, maka saya ikutkan aje. Usah nak banyak bunyik..hihih

Actually pada 11.11.11 (Jumaat) tu start pagi je dah ada aktiviti mengelupis / melamban..ni kira adat tradisi la untuk kampung saya untuk satu kampung bergotong royong membuat kelupis /melamban ini..terus sekali la jamuan makan tu semua. Ari Jumaat tu majlis start seawal jam 7.30pg.. hahahah tekocoh-kocoh saya bersiap. Bagusss kan..Official Photographer (OP) dan tetamu dah sampai saya masih belum mandi yeee...


Ni la kelupis itu..kalau lamban tu sama je..cuma dia bungkus dalam daun kelapa muda..

Menunggu untuk dinikahkan.. heheheh
Selepas Solat Jumaat, dalam kul 2.00 ptg camtu , majlis pertunangan dan pernikahan saya pun berlangsung. Hehhe..saya bertunang dulu (walaupun langsung takde gap waktu ye..sekali harung je sarung cincin tunang ngan cincin nikah) then baru nikah.

Ngan cousins yang sangat bekerja keras (referring to their sleepless night before nikah..tp tido la jugek..cuma lambat kot)

Tapi, takpelah..janji Encik Jamil hanya sekali lafaz aje ye. Heiiibaaat kamu encik suami!..Hahahahhaah! dia punye nervous tu kan..terus baca akad nikah dengan begitu laju ye dan betul-betul tiada alunan..straight dan keras bunyiknya. Kwang-kwang..baru nak feeling-feeling sedih tetiba nak tergelak. Tak tau la cemana nak harmony kan dalam video karang. Background music adalah sgt syahdu..tetiba masuk suara stress baca nikah. Hahah!


Alhamdulillah....(lame gile kot cium tgn ni..hahah)


Sebelum dinikahkan

Alhamdulillah..akhirnya saya selamat bergelar isteri kepada Muhammad Jamil..lelaki yang saya cinta gilak selama 3 tahun lebih..hampir 4 tahun..


Us (Husband & Wife)

** gambar-gambar adalah daripada pelbagai jenis camera kazen2 sebelah saya dan sebelah suami...

Cheers,
Amysue82

Monday, November 21, 2011

Mukadimah wedding

assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Hihihi..lama tak update kan..bleh tahan la bz pas kawin ni. Tp skang dh ok dah..sebenarnya dr minggu lepas lagi sy nk update..tp seriusss saya blur nak start dari mana. heheheh..

Alhamdulillah dah seminggu lebih jadik isteri...perasaannya sangat luar biasa..saaaangat best sebab saya dah ada tempat bergantung. Huhuhu idak le ku katakan sebelum ni xde tempat bergantung..sejak2 dah dewasa ni saya dah jarang bergantung kat mak ayah saya...kongsi perasaan pun jarang..saya ni antara anak yang paling diam di kalangan keluarga..jarang bercakap (wah! pendiam keee?)..so bile dah bersuami, ade la tempat nak ngengade sambil bermanja..gituuuukk!

...tapiiii...sob! sob! hubby saya dah balik semula ke semenanjung. Majlis kat Raub 3/12 ni baru jumpa..sedeeeeeehhh gile kot!

Nah! ku tempek sekeping gambar persandingan kami...banyak gile owh gambar..tp gambar2 dr OP saya tak siap lagi..

Tapi kat atas ni kira teaser dari OP saya..seriussss saya betul2 teruja nak tengok hasilnya..

Pasni saya cuba untuk pikir nk up entry apa..macam2 nak post..nak review semua majlis kawin saya..cumaaa tu la tak tau nak start dari mana..hehe

Cheers,
Amysue

Saturday, November 12, 2011

Alhamdulillah..11.11.11 akhirnya merubah status ku!

Alhamdulillah..setelah 29 tahun memegang status 'cik'..akhirnya, hari ni saya dah jadi 'puan' ye...Puan Dayang..or Puan Army..awwww! hhihi...

Actually skang ni tengah tunggu makcik-makcik nak memakaikan bedak (seperti bedak sejuk) ke seluruh badan kami berdua somi isteri (awww sekali lagii..hihih)...sok pagi baru tanggal..untuk naikkan seri katanya..sekali la dengan berinai..

Okeylah..nanti kita update pics ye..semua pics dekat my OP..
Alhamdulillah...akhirnya ye..

Wednesday, November 2, 2011

Entry Tidak Berkualiti

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

For the first time dalam saya buat wedding preparation ni saya nangis sebab tertekan. T_T...selama ni saya sentiasa ingatkan diri saya supaya jangan tertekan..relax..tp tadi memang terus menangis sebab dah tension sangat.

Saya betul-betul tertekan dengan preparation kawin..dengan nak siapkan carrymark students..bla..bla..dah la memang sedia tertekan dan bila orang duk menekan-nekan tanya itu dah settle ini dah settle ke belom lagi laaaaa saya tertekan. Sabarlah..saya duk nak settlekan la nih. Saya memang dah aim akan settle by this Friday sebelum saya start cuti kawin..bole tak jangan tambah kekusutan kepala saya?????

Dalam seminggu ni saya curi-curi waktu lunch saya yang hanya 1 jam tu untuk settle hal-hal persediaan kawin saya..tu pun terkejar-kejar...kerja saya tak membenarkan saya sesuka hati berada lama d luar waktu pejabar sebab saya ni lecturer..after 2pm, saya ada baaanyak lagi kelas nak masuk. Bukannya boleh nak mengular sesuka hati. Bukannya boleh "eh ko tolong cover aku ek..kalau bos tanya ko pepandai la" tu memang tak ah.

kadang-kadang bila dah buat urusan luar untuk satu jam tu..saya terpaksa korbankan waktu lunch saya..after kelas free petang tu baru dpt makan..kengkadang dah kul 3 br lunch. So waktu yang ada tu saya manfaatkan untuk settle benda-benda yang saya FAHAM saya patut settlekan.

Dan kerana itu lah juga saya laaaaaangsung x dapat jumpa member-member untuk agihkan kad kawin (kalaulah dorang faham..hopefully)...maka terpaksa pakai pos walaupun hanya sekitar kk...T________________________________T


Amysue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...