Thursday, January 12, 2012

Honeymoon: Bayu Beach Resort - Day 1

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Hihihi...memang cerita honeymoon saya ni memakan banyak entry untuk di habiskan. Huhuhu maklumlah..nk cerita pasal honeymoon kena pulak cerita pasal sesat menyesat kan..tu pun dah panjang lebar...alih-alih, terpaksa pecah-pecahkan entry.


Pening kepala saya tengok gambar honeymoon yang banyak gile. Dah puas select pun masih banyak. Hihihihi..jadi entry kali ni macam banyak gambar..tapi takdelah banyak gile.Banyak sikit jek. Heheheh

Selepas kejadian kami sesat menyesat tu...akhirnya dalam kul 1.30 petang, kami pun selamat check in kat resort ni. Setahu saya on the day yang kami check in tu kira ada 2 couple la yang sedang berhoneymoon termasuklah kami. Sebab kami sama-sama check in kat kaunter time tu. Hihihihi..saya syak couple yang satu tu memang baru sangat kawin. dalam 2,3 hari yang lepas. Inai masih ada kat jari..yang kami ni dah kat kuku dah.

Lepas dah settle kan hal-hal kupon parking..kupon sarapan..kupon steamboat n kupon candle light dinner, maka kami pun berangkutlah naik ke bilik. Kitorang dapat tingkat 4..seaview dan ada balcony..

Owh ye..pakej honeymoon yang somi saya ambik tak silap harganya RM559.00 untuk 3D2N..dan pakej tu termasuk la welcome drink, sejambak bunga ros, special gift (sorang satu), 1 basket buah-buahan, kelopak-kelopak bunga atas katil (hehehhehe sukaaaaaa...), 1st night ada candle light dinner, 2nd night ada steamboat..dan 2 kali breakfast. Jadi dengan harga begitu, saya rasa memang berbaloi la...Hehehhe..lagipun bilik dorang kasik yang ada seaview..

Sebelum ada gak survey harga yang dalam 1k++..kat tempat lain la..bagi saya duduk dalam 4D3N macam berbaloi juga sebab klu harga yang 1k keatas siap ada spa lagi..

Oleh kerana saya begitu teruja dengan pakej honeymoon ni..memang saya berhajat nak ajak somi ambik pakej honeymoon je kalau nak celebrate anniversary ke apa. Heheheheh bleh pasang inai siap-siap untuk feeling lebih pengantin. Huhuhuhu..

Bilik yang kitorang dapat adalah sangat luas okeh..syok owh bleh main kejar-kejar dalam bilik. Hahahahha! Luas gile..Masuk jek bilik terus teruja sebab ada sejambak bunga ros..ada kelopak bunga ros...welcome drink..owh sukakkkkk!

Kelopak bunga ros atas katil. Auwww!

Welcome drink..

Tang welcome drink..kemain poyo okeh kami berdua minum pakai gelas ni siap berlingkar-lingkar lagi tangan...ala...yang mcm orang minum kat tv tu. Hahahhahaha! bengong..macam tak boleh je minum secara normal..siap nk yampui2 bagai..tetibe encik somi kata 'yamseng..yamseng...' Ahahahahhahaha..yamseng ape ke bendenya abg oiii. Tapi encik somi je yang banyak minum ni..kejap-kejap bukak peti nak minum air ni..aku minum sekali je..tu pn tak abis..

Buah-buahan

Yang buah-buahan ni rasanya saya je yang makan..tu pun pisang je..yang lain cam malas nk makan..encik somi bawak balik umah sewa dia.

Sejambak bunga ros. Owh ni saya amik gambar masa last day dh ni.


Hye abg....*kedip-kedip mata* ahahahah!

Paksa somi amik gambar ngan kelopak bunga.

Kalau ikut hati..memang taknak alih kelopak bunga ni. Nak tido atas kelopak...baru la pengantin baru. Hahahah over kan aku?

Jalan-jalan di pantai

Lepas dah amik-amik gambar semua..kami pun keluar carik makan. Bahagia betul rasanya dapat makan makanan noghori. Lama gila tak makan. Lepas makan tu naik bilik and kroih-kroih...ilang akal ke apa nak jalan-jalan time tu. Panas gila kot. Lepas tido..dalam kul 5 lebih cenggitu, maka kami pun amik angin jalan-jalan kat pantai. Time tu ramai dah lepak pantai.

Encik somi..Saya suka tgk dia pakai short pants..nampak sempoi dan comel. Hehehehehhe

View pantai dari balcony..

Kolam renang adalah sentiasa ramai orang...tak paham aku. Kalau pepagi tu, tak menyempat2 nak sarapan dah ramai orang terjun kolam. Adeih la.

Love you! hiks...

Saya: 
 * selipar jepun pink RM3.90 Tesco - Seremban Jaya
* Baju RM10 - Times Square
* Cardigan RM 15.90 - Karamunsing Complex
* Shawl RM10 - Jln TAR (my very 1st shawl taun 2009..hahaha lama gila pakai shawl ni)
Hehehehhe...saya adalah suka belasah barang-barang murah..sebab bleh beli banyak baju. :P

Just Married: Jamil & Dyg

:)

Owh saya suka tengok kuku kaki saya berinai...

Sekarang inai kat jari hanya tinggal kat kuku ibu jari je.. yang lelain dah abis..sedih!...nasib baik kuku kaki lambat nak panjang..jadi ada banyak lagi inai. Selagi inai masih ada...selagi tu la saya masih feeling pengantin baru... hehehe

Lepak pantai sampai matahari dah nak terbenam...sempat okeh kami main kejar-kejar sambil terkekek ketawa. Hahahahah bahagia betul..macam dalam tv owh. Pastu encik somi belanja makan aiskrim..n duduk sambil tengok org lain main banana boat. Nak dekat maghrib baru naik ke bilik. Mandi..solat..n ready for dinner...



Cheers,
Amysue

6 comments:

Cik Nasha said...

alamakk..
macam bestttt jer.. hahaha..
kelopak bunga tu syoknyeee..

cup2.. baju awk lawa rm10 je? excited jap!

Dayang_Amy said...

cik nasha: hahahhaa..memang best!..a'ah cik nasha, sy beli seploh hengget jek..banyak jek kedai-kedai yang jual baju semua 10..tapi kena pandai carik ah..br dpt yg cantik.

MAYA said...

aku sgt ske entry nih.. rasa cam nk kawen balik sekali ngan hubby..hahahahhahha

Dayang_Amy said...

maya..kang masa anniversary ko suh somi ko carik pakej honeymoon..heheh bleh feeling pengantin baru sekali lagi..owh ye!, kgn lupa pakai inai siap2 utk feeling yg lebih. Heheheheh

Muhammad Naim Nordin said...

salam.. nak tanya.. leh x bg link untuk pakej honeymoon tu? :) thanx

Dayang_Amy said...

Naim: Salam..owh bleh la gi link nih

http://www.bayu.com.my/bayu_promotion.html

Happy Honeymoon!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...