Friday, January 6, 2012

Honeymoon: Candle light dinner

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Aduhh! begegar kepala hotak saya ni asik batuk je..huuuuu tu la, x menyempat nak tunggu sembuh dah layan air ais kan..heh! rasain lho..huhuhu

Actually dis week agak bz juga buat kami seopis..masa tu la nak isi borang KPI..masa tu la nak update senarai tugas...nak hantar data untuk kemaskini..siapkan lesson plan untuk half semester..hahahha padan muka, sapa suh ujung taon ari tu bersenang lenang sangat. Meja kerja aku ni pun dah tak macam meja kerja...byk nau ketas..dinding2 kat tepi meja aku ni jadual sem-sem lepas pn ada lagi. adoiiii koser betul nk mengemas.

Cerita-cerita yang nak di blogkan pun berlambak je tak buat lagi. Hahahaah..lepas ni kau jangan heran kalau aku masih duk potpetkan cerita pat lima taon lepas. Huhuhuu..janji ada ye tak?

Owh ye..lepas majlis bertandang kat Raub ari tu, somi ajak saya berhoneymoon!. Hoyeh...asalnya kami dah tempah untuk berhoneymoon di Langkawi..tapi memandangkan tarikh kami tempah tu jatuh pada Lima 2011..maka banyak hotel telah full ditempah.. T_T aku dah gatal-gatal nak berhoneymoon kat Langkawi..uwaaa, tak kesampaian..takpe, next honeymoon bleh pegi.

Makanya, saya pasrah la kan nak honeymoon kat mana pun. TAPI...heheheh ada syaratnya, mesti ambil pakej honeymoon..takmo pegi kalau bukan pakej honeymoon. Hahahahah!..motip? sebab sy nak juga merasa katil yang di tabur2 kelopak bunga ros..nak juga merasa candle light dinner..nak juga merasa dapat jambangan bunga dari pihak hotel. Hehehehehhe...cerdik bukan? 

Last-last somi dapat carik pakej honeymoon yang murah. Heheheh tak kisahlah..murah ke apa..klu nak grand-grand nantilah kite gi luar negara ke apa. Makanya, kami berhoneymoon di Port Dickson sajork..di Bayu Beach Resort. Nanti saya blog out pasal pakej ni pakej ni dengan lebih lanjut. Heheheh yang penting, dapat gak merasa benda-benda yang saya nak sangat merasa tu selama 3D2N dengan hanya tak sampai RM600.

1st night jek dah buat candle light dinner. Awww! ai sangat berdebar-debar..waaaalaupun nak dinner ngn laki sendiri..tapi saya nervous..hahah makum le orang kampung cam saya ni mana la nak penah gi candle light dinner sebelum ni.. :p




Duduk je terus pelayan kat situ pasangkan lilin..hikhikhik eksaited saya.. huhuhhu tapi tidaklah berpanjangan api itu kerna..yelah, dah la kau duduk dekat ngan pantai kan..pastu opkos la angin pantai tu macam jeles nak bagi padam-padam api tu. Last-last, kami bercandle saja. hahahah

Boleh la makanannya pun...memula dorang serve soup n bread...pas abis, dorang serve chicken shop utk saya dan fish n chip utk encik somi..pastu dorang serve aiskrim...pastu minum panas bla..bla..okeylah juga makanannya.

Tea..saya memang penggemar tea

Thanks abg bawak ai pegi honeymoon

Owh encik somi suka jus oren ni..sebab rasanya memang lain skit dr jus bese..huhuhu ala, mebi dah campur ngan soda..memang la lain..

Menyesal mintak ciken chop..halfway, saya tukar ngan encik somi punya fish n chip..sebab dia punya makanan lagi cam nampak sedap.


Second night tu kitorang layan steamboat pulak..yang tu memanglah memasing jadik bapak n mak dugong..memang kenyang habis.

Thanks abg sekali lagi...mwah!



Cheers,
Amysue

6 comments:

N.Aima K said...

eh aku nda pernah tefikir mo ambil pakej hnymoon..mau jugaklah tp tunggu ni budak dua besar sket..yang boleh d tinggaltinggal

Cik Nasha said...

wahh,
mesti romantik sgt.. :)

MAYA said...

wow..bestnyer.. aku pon tak pernah amek pakej honeymoon.. best jugak kan..

Dayang_Amy said...

aima: hihihii aku memang lama betul suda berangan begini..so bila kompem ja kawin terus request pakej honeymoon ma c jamil. hehehe

Dayang_Amy said...

cik nasha: heheheh..opkos romentik dear...

Dayang_Amy said...

maya: hhihihi cer try amik masa anniversary nanti..heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...