Monday, January 9, 2012

Honeymoon: Sesat di Seremban

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Budak yang kalut baca peta

Selepas kecewa sebab tak dapat honeymoon dekat Langkawi..maka encik somi tukar la plan ajak honeymoon kat Port Dickson sajork. Ah! PD pun PD la..janji pakej honeymoon. Hahahah! janji ada bunga-bunga ditabur atas katil. Heheheheh nak feeling itu je pon.

Sehari sebelum pegi ke PD, kami gi hantar family saya kat LCCT nak balik KK..so dah alang-alang kat LCCT, maka kami pun teruskan lah perjalanan ke Seremban. Saya ajak somi bermalam di Seremban..lama dah tak merasa angin malam di Seremban. Hohoho! 

Sepanjang perjalanan ke Seremban saya tak tido pun, walaupun selalunya hanya beberapa minit pertama je saya pok pek pok pek meneman somi driving..selebihnya saya dah kroih...kroih kat sebelah. Hahahahah!..so bila somi tanya tak nak tido ke..saya dengan penuh yakin menjawab
"nanti abg sesat.."

heheheheh..kengkonon, saya la yang paling otai tahu jalan-jalan kat Seremban ni..kata pernah duduk 3taun kan kat Seremban...nak harap dia ntah kemana-mana je la kami nanti kann???

Sekali kau nak tahu berapa jam kami ambik nak sampai ke hotel??????? 3 JAM okeh!...jauh betul ek Sepang ke Seremban tu. Hahahhaha! tu la..otai sangat la..Memula yakin..last2, menghadapla juga google map..pastu, aku pun tak paham kenapa la kepala aku macam tak centre sangat ari tu..ntah apa-apa je la saya baca peta tu..beriya-iya pusing tempat yang sama 18 kali..sekali tu boleh pulak saya pi google tempat yang tak de kene mengena. Bolehhhh???

Nasib baik la somi jenis tenang..yang saya ni dah kalut cam ape je. Kejap suh U Turn..kejap suh masuk simpang sana...last2 aku dah fed up..pastu tensen sengsorang. Hahahahhaha! somi dah gelak-gelak tengok sambil cakap kat saya 
"jiwa kacau ni.." huuuuuuuuuu.....

Last-last sampai jugaklah kami ke Hotel Seremban Jaya..hihihi masa tempah online hotel ni kami main belasah jek..sekali kat Seremban Jaya daaaa..ingatkan sesaje letak nama Seremban Jaya...huhuhu...hotel baru ni..keadaan hotel pun tip top..satu malam tak silap RM79..tapi ni rate internet la. Kalau rate walk in idak le ku tahu.

Yo yo la kengkonon plan asal nak lepak-lepak bandar Seremban petang/malam tu.. huuuuu oleh kerana Sepang-Seremban kami kan sampai 3 jam (tangan di bahu, mata ke atas)..jadi otak si tukang pembaca peta dan si pemandu dah penat..sudahnya malam tu kami ke Tesco Seremban Jaya saja...makan..beli cover Ipad (hihihii murah jek kalau beli kat Tesco)..beli jajan..balik hotel dan kroih...kroih...

Esoknya, lepas sarapan..terus check out..awal-awal lagi saya dah google map cemana nak keluar highway untuk ke PD..macam ok..takdelah belit-belit sangat. Jadi, macam biasa saya kembali membaca peta dengan berhati-hati serta penuh keyakinan...sekali dah keluar highway...eh! apasal makin lama macam makin...errr...huuuuuuuuu 
"abang....syg rasa kita dah salah keluar highway le...." 

T__T...awal-awal je dah salah keluar highway. Hahahahahaha adoiyaiiii..sesat manjannng..

Tapi bandar Seremban memang dah lain gile. Banyak owh flyover..muka saya memang konpius manjang bila masuk bandar Seremban..kejap-kejap je kedengaran saya menjerit excited
" haaaaaa...syg kenal jalan ni..."
"haaaaaa...dulu dari asrama ke kolej lalu jalan ni...e'eh dah lain eh skang...bla..bla..bla.."

Maka dalam kul 1.30 ptg kami pun sampai juga akhirnya di Bayu Beach Resort..huhuhhu itu pun setelah sesat juga entah kemana-mana..hahahah terpaksa pusing balik..cheh! Bayu Beach Resortnye tepi simpang je ponnnn! haiyaaaa..

View dari bilik kami


Cheers,
Amysue

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...