Thursday, February 23, 2012

Honeymoon: Bayu Beach Resort Day 2

Assalamualaikum dan Sejahtera...

Heheheh berjaman betul nak sambung citer pasal honeymoon nih. Gigih jugek la ari nih. Tapi tidak le banyak gambar nak share. hanya gambar syok sendiri kami berdua jek. Hehehe

Hari kedua berhoneymoon di PD blur tak tau nak gi mana. Encik somi adalah sangat malas nak drive ke Seremban. So beliau mengajak jenjalan kat area PD sajork...kau tau aje la, kalau dah kat PD dah tentu tarikan utama adalah pantai..takkan la nak bercanda di pantai dari pagi sampai ke petang kan? Gilo ko apo?? Hahahah

Tengahari tu lunch kat pekan PD..huhuhhu  duduk lunch aje dah berejam-jam..hohohoo macam deting sebelum kahwin punya routine jek..lepas dah penat borak-borak kami pun macam nak gerak la...sekali sampai jek kat keta..encik somi dah nampak lampu kete tak padam ye. Ntah bila masa dia pasang lampu kete..aiseh! kompem battery weak. Bila start kete...hemmmmm memang pon battery dah weak..tak dapat start...sib baik area-area kitorang parking tu ada bengkel kete..kalau idak??? tercalar percutian honeymoon saya. 

Bila kete dah ok..kitorang pun heading to PD Waterfront. Hehehhe..ingatkan dah siap..rupanya belom. Jadi amik gambo sajork!. Owh ye..sebelum kitorang pegi lunch tu, kitorang pegi hantar baju gi dobby. Almaklum le..berapa hari cuti haruslah banyak baju kotor. Takkan nak balik umah sewa suami...jadi marilah kita berdobby-dobby'an. Heheh.

                           
Sang somi di PD waterfront

Sang saya di PD water front

Hem...memang tak banyak gi jenjalan pun 2nd day tu..paling-paling lepak kat Teluk Kemang..beli ole-ole skit...lepak pantai lagi...pastu balik hotel ready for our dinner...steamboat!




Tapi saya rasa syok ah...1st time dapat duduk berdua-duaan dengan somi dan bercuti-cuti...walaupun cuma di PD..tapi saya sangat menghargai percutian ni. Encik somi ajak gi Bandung atau Krabi bulan April ni..tapi...pikir punya pikir..saya menolak..em better duit yang ada tu simpan untuk keperluan pindah umah nanti dan juga perpindahan-perpindahan yang lain. Kalau dah settle benda-denda tu semua barulah kita berhoyeh-hoyeh sampai lebam. Hohoho..bagaimana perasaan kamu encik somi? bahagia kan punya isteri yang tak suka membazirkan duit somi???? miahahahah.

Bersama kuih UFO

Banyak gak borong makan-makan tradisional bawak balik Sabah

Miss you encek hubby

Ya..gitu je la percutian kami. Nanti saya blogout pasal steamboat plak. Heheheh..



Cheers,
Amysue




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...