Monday, March 5, 2012

Fullhouse Sunway

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Huhuhuu walau hanya berbekalkan satu bar..broadband Celcom ku mampu berkhidmat dengan begitu cemerlang sekali. Laju je ko ek..Bagus..bagus..cume kengkadang pandai sengal kan?

Wah! agak lama juga saya tak up entry baru..asben saya balik ujung bulan Feb hari tu. Tu yang macam malas nak mengarang entry...haruslah masa sepenuhnya nak spent dekat encek somi. Huk! huk! awal bulan April nanti baru dia balik lagi...

Owh! hari tu masa jenjalan ngan encek somi dekat Suria, saya adalah excited sebab nampak Fullhouse dah nak bukak dalam sikit masa lagi. Macam cantik je...siap dua tingkat...ada fontain bagai...teruja!!! Pastu last week masa kuar ngan kengkawan, tengok..eh! dah bukak laaaa...pastu ramai gile kan orang makan dalam tu..huk!huk!huk!..xpelah..lein kali la pegi.Lagipun masa tu dah planning nak makan tempat lain..next gaji baru pegi sana. heheheheh...

Tapi masa cuti honeymoon n bertandang ari tu encek somi tetibe bagi suprise ye bawak saya makan kat Fullhouse Sunway..wah! saya macam tak caye je dia ajak saya makan kat sini. Yelah..dia tu mana nak layan tempat2 cenggini..Tapi saya suka sebab deco restoren ni. Hikhikhik! cumelssssss. Super comel.

Alamak..segala pic yang telah diupload adalah tidak mengikut kronologi kejadian..Heheheh malas plak aku nak susun..tgk caption aje la ye..

Sementara tunggu order..haruslah update keberadaan kita di  FB. Gediks yaw!!

Heheheheh saya lagik


Minuman saya yang de pearl tu..em apekbende ntah namanya. Yang penting ianya berasaskan honeydew..hahah berasakan la sangat. Pastu yang gelasnye tinggi tu encek somi punya. Dia order minuman yang berasaskan mint..pastu ade cekelat2..hahahahah saya lupa apakebende namanya tu. Tapi dua2 marvelesss la.


Eh ni gamba kat atas ni dah abis makan ni. Kau tengok orang2 yang kat belakang tu. Ramaiii kan. Saya suka konsep restoren ni sebab feeling  macam kau makan kat rumah sendiri.

Hehehehe...pegi time krismes...jadi ada la tetibe segala perhiasan krismes di situ..

Karakter Tracy yang cute!


Pic atas ni view dari meja makan kami..suka gambar yang kat dinding tu. Nak2 pulak kau baru kawen kan..harusla terlebih-lebih sikit perasaan kasih sayang tu. Huhuhu.

Bersama makanan saya...usah kau tanya apa ke namanya menu itu..saya tak tahuuuu. Lupa!. 

Ada lagi aksi di sofa ni.

Kami berposing dengan himpunan menu yang ada di restoren ni. Macam majalah!...mati2 saya ingat majalah. Muahahah!...owh! menu rupanya :p

yang bestnya restoren ni..ada gak jual barang-barang lain..Bleh la cuci-cuci mata..atau cuci wallet/purse anda sekali. :)

Encek somi plak dengan si Tracy

Bersama lens mug yang ada dijual di situ. 

Tak sah kalau tak amik gambo kat depan restoren..yang kat Sunway ni ketenye kaler kuning.. Yang kat Suria saya tengok ketenye kaler ijau. 

Seee ..comel kan kalau amik gambo kat depan restoren ni..

Ye gitule citernya encek somi ajak saya ke sini secara suprise. Emmm..kalau tanya pasal harga makanan...i wud say..okeylah...takdelah mahal sangat kot. Harga cam standard2 secret recipe..affordable bagi saya.

Update: Owh rupanya watak Tracy tu adalah seorang ibu. Cerita lanjut bleh klik sini atau yang lebih afdhal klik Fullhouse Lifestyle Store and Cafe.


Cheers,
Amysue




2 comments:

Misya Mialen said...

wah, aku ingat mcm fullhouse filem tu mie;D

Dayang_Amy said...

Misya: aku pn ingat gitu dulu..rupanya ilham pemilik restoren tu..kengkonon fullhouse ni didiami oleh satu keluarga..jadi watak keluarga tu direalisasikan dengan watak kartun..cute kan idea tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...