Monday, March 12, 2012

Review: Official wedding photos and video

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Hihih ntah bila la nak abis kan citer pasal kawin. Dah 4 bulan kawin masih lagi nak review kawin...huhuhu takpelah...at least ada jugak nak di baca-baca untuk tahun-tahun yang seterusnya. Well..saya memang pembaca dan peminat setia belog sendiri. Heheheh kengkadang siap boleh tergelak-gelak baca entri dulu-dulu. Huhu.

Akhir bulan Feb lepas..masa encik somi balik Sabah..Official wedding pics and video saya pun selamat diserahkan kepada kami berdua. Hehehhe..tapi saya tak tempek la gamba saya kat sini..heheheh em,nantilah sikit-sikit saya tempek kat mana-mana entry akan datang. Saya post pics yang diambil oleh geng-geng OP ni sebelum diserahkan kepada saya.

Salah satu page di dalam custom album.

6 items in 1 package

Leather custom album cover

antara pages dalam custom album

pun sama..heheheh

yang cover bunga-bunga tu adalah sticky album. Saya dapat 2 buah sticky album untuk 100 keping raw pics.


Another view of the items

Masa proses penyusunan raw pics dalam sticky album

Semua pics adalah unedited. Tapi sangat puas hati!


Untuk package yang saya ambil, takda outdoor shooting..paling-paling outdoor pun cuma depan pelamin..eheheh since my pelamin pun kat luar... Actually memang nak buat outdoor, tapi masa adalah sangat pack! So tak dapat nak atur buat outdoor shoot. At last, kami gantikan dengan ambik gamba studio. 

Sangat lawak okey amik gamba studio. Kami main mekap-mekap sendirik. Hehehhehe! since dah biasa sangat main dengan mekap set studio, jadi takde masalah sangatlah. Hohhohoho! gamble sangat lah mekap sendiri. Sib beik cantik gak...em boleh laaaa. Hehehhe.. Ni lah padahnya kalau semua planning last minit. Ingatkan jurumekapnye ada datang keje. Sekali saya sampai studio..EL la pulok. Mana nak sempat dah mintak mekap kat saloon ke apa. Sebab time tu dah kul 3 lebih pm..encek somi punya flight kul 8 lebih...mekap aje dah berapa jam...nak pose itu ini pun dah berapa jam..nak tanggal aksesori bagai...adoiiii.


Meet my OP team. Ini cuma sebahagian sahaja ni. Ada 3 org lagi tak masuk dalam gambar. Owh ye, dorang ni member keje saya gak, tapi memang terlibat secara serius dalam bidang photography. Selain amik gambar, mereka juga terlibat dalam pengajaran shortcourse photography.

Actually, saya bukan sahaja amik dorang untuk shoot still picture jek...ni termasuk shoot for video untuk 3 majis (nikah, berinai dan sanding). Memang dorang cover habis 2 hari dari pagi sampai ke malam. Huhuhuhu terharu dengan komitmen dorang. Sampai ada segelintir org-org kampung saya kata saya kawin macam retis. Hahahahha! lawaknye laaa..

Kenapa cam retisss sgt??? sebab kamera amik video belambak ada di mana-mana..setiap angle ada. Tu tak masuk yang amik still photo. Dah macam nak masuk tv...walaupun "kau sape la nak masuk tv kan??"..

Untuk video dan pics kawin ni saya amik package termasuk :
- Sticky Album (unedited)
- Custom Album (Edited)
- Unlimited Images in DVD
- 10R + Frame
- Video
- Caricature

So far harga adalah berbaloi-baloi dengan hasilnya. Kalau tetiba uols berminat nak dapatkan servis dorang, boleh email saya je amysueraya@yahoo.com.sg


Cheers,
Amysue



2 comments:

N.Aima K said...

mie nnt uplod video..aku mau tingu lah..aku sukak tingu video..itu org pki bj S sangat familiar hmm d mana lah aku pernah jmp dia tu aaa

Dayang_Amy said...

ba..nnti la palan2 aku upload. baju S tu urg semenanjung..animator kami. Skang stay sini la suda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...