Sunday, April 29, 2012

Kundasang : Mount Kinabalu Heritage Resort and Spa Hotel

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Masa besday saya yang ke tigapuluh hari tu..encek asben kan ada balik Sabah..so, sempena hari bahagia saya nak beralih tahun..haha bahagia sangat!..maka encek asben ajak bercuti menenangkan fikiran kat Kundasang. Owh! banyak-banyak tempat kat seluruh Malaysia ni...Kundasang tetap mendapat tempat teratas dalam hati ai. Huhuhuhu!...saya sangat gumbira kalau dapat tatap gunung Kinabalu di depan mata...dan saya memang suka tempat-tempat sejuk. Tenang gila kut!


So awal-awal lagi dah booked hotel kat Mount Kinabalu Heritage Resort & Spa...phew! sib baik kitorang dah booked awal. Kalau walk-in kompem tak dapat bilik sebab masa check in hari tu ramai gak yang walk in tak dapat bilik atau chalet sebab dah full house. Memang saje pilih hotel ni sebab asben yang request. Dia suka kut duk hotel ni. Tapi saya suka gak. Dapat government rate. Okeh la tu.

1st day tu..after check in..lepak-lepak jap kat hotel hilangkan penat..pastu pegi pekan Ranau untuk carik lunch. Balik dari lunch...lepak bilik lagi sampai tertidur. Hahahah...encek asben yang drive saya pulak yang over kepenatan..sampai payah sgt nak bangun bila somi kejutkan untuk gi jenjalan sekitar hotel.

Taman kat belakang hotel.

 Owh masa ni dah kul 5 lebih kut. Gunung just nampak puncak je. Kabus adalah sangat tebal. :)

Kat tempat nak nengok gunung "Mount Kinabalu View". Ada kat belakang hotel.

 Encek asben dah bambam..hihihi tp saya tetap sukak!!! somel. :P



 Bajet somel...

  Cam biasa...tak sah kalau tak bergambar dekat sini.

Petang tu memang plan nak jenjalan kat sekitar hotel je...sambil nengok kalau-kalau gunung Kinabalu tu boleh nampak. Mak aiiihhh sejukkk yang ammaaat. Masa memula sampai tengahari tu idak le sejuk cenggini. Nak aje jalan berpelukan ngna somi. Tapi saya malu. Boleh???? hahahhaha..segan ngan orang sekeliling. macam ko je kan ada laki. Hahahahha! Lagipun encek asben adalah sangat bz mengendong kamera godang beliau. Malas la pulak nak menyelit. Hihihii

Dah puas jenjalan..lepak lobi..hihihi encek asben nak jenjalan lagi tapi saya tak tahan sejuk...so lepak lobby kejap sebelum naik bilik.

Owh..malam tu langsung tak kuar. Ingat nk pegi jugak cafe lepak sambil ngeteh. Tapi..cam malas giler nak kuar...so untuk dinner malam tu kitorang just order dari bilik. Heheheheh ngengade kan nak makan dalam bilik. Heheheh..memula saya macam tak berani juga nak minta order ni..kan cam mahal. Pastu encek asben kata tak apa. Bukan selalu nak makan mengada-ngada dari dalam bilik..owh yeah!!!! terus order.

 Ni asben punya makanan...chicken curry ape ntah. Tapi sedap okeh!...kari dia pekat...


Ni saya punya...Kundasang Fried Rice ke ape ntah namanya. Lebih kurang ceggitu la. Ni pun sodap jugak la. Tapi masa macam tak feel dah makan sebab macam dh sejuk. Maybe masa nasik ni on the way ke bilik dah sejuk kena udara yang memang extremely sejuk. huhuhuu...

Esoknya...adalah sedih sebab lambat turun pegi tengok gunung. Masa kitorang turun dalam kul 8 lebih, gunung dah tertutup ngan kabus..aiseh....maka bergambar syok sendirik sajork.

 Saya and encik asben

 Pas dah check out semua..on the way turun dari kawasan hotel nampak cam cantik gak la pemandangan pekan Kundasang...benti jap tepi jalan and amik gambar lagi.


Hahahah tak romentik langsung gambar ni. Dah jadik cam encek asben nak tanduk bola jek. Hahah! memang terkekek-kekek kitorang ketawa nak dapatkan posing.


Posing sengal pun jadik laaaaa

Encek asben suka pic ni tapi sila tengok muka saya senyum macam tertelan bijik durian. Huhuhhu sebenarnya nak terketawa sebab tetibe je jaket tu jatuh time tgh nk pose.


Pas dah puas bergambar..kami pun gerak menuju ke Poring...gi mandi...gi naik canopy..pastu gi Dairy Farm..nanti saya buat dalam entry lain..


Cheers,
Amysue




4 comments:

N.Aima K said...

gmbr last tu ba mmg sengaja kasi kaki tu bgtu ka?

Dayang_Amy said...

harusla nda sengaja...cacat ba pula kalau memang sengaja di kasi begitu. Ni kira gambar nda jadi ba ni..tp tinguk2..boleh la.. tu yang mengalami sedikit kecacatan kaki. huhuh

zOeY zAu YaH said...

cantik tempat dia..

careno said...

cantek2 gambar dn romantik gitew...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...