Wednesday, April 25, 2012

Sedia Menerima Tempahan Bunga Tisu :)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Sebenarnya saya sangat hepi tau bila informasi yang kita sebarkan melalui belog dapat membantu sesetengah individu di luar sana. Contohnya saya duk review-review pasal wedding saya..duk pung pang punga citer pasal DIY projek masa kawin hari tu..tetiba agak selalu jugak la saya dapat private message dekat fb tanya lebih lanjut pasal benda yang dorang baca dekat belog saya....and! saya adalah sangat berbesar hati untuk menolong dorang esepecially bab-bab persediaan kahwin ni.

Ada yang tanye spesifik tempat utk beli lollipop..tanya mana nak beli bahan untuk buat jar comel saya tu..tanya pasal bunga tissue..pasal isi borang kebenaran nikah..bla..bla..alhamdulillah..mana yang saya tak terlepas pandang tu memang semua saya reply.

Tapi paling sedih tak boleh tolong bila ada yang nak order cover yassin untuk doorgift. Hahah! bukan saya taknak amik order..tapi yang masa wedding saya pun..saya suh mak yang jahit..saya cuma masukkan yassin jek.  :)

 Bunga Tissue..tapi rasanya lebih sesuai sebut bunga crepe paper.. heheh


Pastu ada jugak pembaca yang nak order bunga tissue untuk dijadikan bunga telur/pahar...haaa yang ni hampir-haaaampir saya nak terima untuk buat. Sebab masa wedding ari tu memang saya sorang je pun yang tunggang tebalik wat benda ni. Jadi saya rasa ok je..takde masalah.

Tapi last-last, saya tak jadik terima tempahan tersebut..sebab...omakaiiiihhhh, order untuk 2000 batang (for butik sebenarnya)..memang menangis la nak siapkan sorang..nanti customer tak puas hati...marah.. Lagipun takut rosak kalau pos jejauh (luar sabah)...iye la...daku kan masih level beginner..jadi takut rosak pulak.

Tapi...kalau ada B2B dari sekitar Kota Kinabalu yang berminat dan mahu buat tempahan dalam 50-100 batang bunga tissue (tapi version crepe paper la ye), insyaAllah saya akan buat. Harga boleh runding. 

Skang otw nak buat projek Felt Hand Bouquet untuk wedding kazen my hubby. InsyaAllah..kalau dh siap bleh la wat review. Hihihih.


Cheers,
Amysue

7 comments:

nGiau said...

wahh 2000?! pengsan la kalau buat sorang2 huhu

Dayang_Amy said...

Hahaha..tau nda apa..kesian nnti customer..

N.Aima K said...

aku prmote sm c Lynda!!

Dayang_Amy said...

Aima: dalam waktu2 yg sudah makin dekat ngn tarikh kawin dia ni..aku rasa dia suda pn setel bab bunga telur nih.

hariharihappy said...

hai
kalau sy nk tempah utk 200, nk terima ke x?

Dayang_Amy said...

hariharihappy: tggl dekat mana? majlis bulan berapa?

violet said...

salam..botol jar tu beli d mana ya? dan berapa harganya? sy servay2..so far jumpa 1.60 sebotol..rasanya ada lg murah kan:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...