Wednesday, August 29, 2012

Fasa lemau + mengantuk + letih

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Selamat hari raya uolssss...aha! mahap le..memang macam takde je story raya nak kongsi ngn korang...kerna raya saya pada tahun ini macam rak berapa nak feel la..sebab saya asik penat memanjang dan asik nak tido aje. Korang paham tak cemana perasaannya bila kau start bangun je dari tidur terus penat tak memasal pastu tak berenti sampai ke petang sambil diikuti rasa mengantuk tapi laaaaangsung tak de peluang nak tido? uhuhuhu! siksa betul. Taaaapi, syukurlah saya tidak menghadapi morning sickness yg teruk. Setakat mual-mual je. Memual je la keje dari pagi sampai malam.

Alhamdulillah..masa raya hari tu saya beraya bersama baby dalam perut. :) Kandungan sudah pun melepasi trimester pertama. So sekarang sedang menjalani trimester kedua. Perut pun makin menampakkan diri especially bila omaknye dah makan banyak..hahahah keras gile perut. Tapi sekali pandang orang tak pasan pun saya sudah ber'perut' :P

2 days before raya pegi scan baby for the first time. Berdebar-debar nak tengok baby..bukan pe..risau mcm2..takut baby x membesar dengan baik..takut abnormal la hape la..Tapi Alhamdulillah masa scan baby adalah sangat aktif. Hahahhah cumel la kamu ni baby. Berguling2 dalam tu. Memang tak duduk diam. Doktor lak scan lama gila. Sampai senak rasanya rahim ni dia tekan2 ngan bendealah scanner tu. Macam2 lah doktor tu cerita..itu ini..itu ini..bla..bla..sambil menonton baby bergolek2 dalam tu.


Syukurlah baby membesar mengikut peraturan..hehehe idakla terlalu kecik..tp idak la juga terover besar. Tapi saiz baby besar seminggu dari umur sebenar. Tp doktor kata normal je. Heheheh..mana taknya omaknya asik melantak tak kira waktu. Tapi ajaib tul berat badan tak naik sangat. Agaknya semua zat baby pegi kat baby kut. huhuhuhuh...

Apapun..saya sangat2 berharap moga sepanjang melalui proses mengandung ni saya tidak menghadapi masalah sangat..Nervous juga mahu melalui tempoh mengandung ni. Doakan saya ya. Aminnn..


Cheers,
Amysue
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...