Thursday, October 18, 2012

Update pasal diri sendiri saja :)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Hehehe..bapak punye pemalas nak update belog sekarang ni. Hihih! almaklum le berbadan dua kata kau..jadi tak boleh di jangka mood iteww. Asben i pun malas dh nk masuk belog. Dia cakap lama gila tak update. Maksud saya update beria macam doulu2 tu.

Selain dari faktor itu..macam biasa la..being me..kalau saya sangat sibuk pada rutin harian saya..memang tak syok nak update2 belog ni. Em maybe bagi saya update belog ni hanya untuk bila keadaan saya dah santai..pheww! tak tipu sekarang saya super bz (dari segi kerja la)..ngan final examnye..ngan tugas2 baru..ngan nak pindah tempat keje lagi..ngan event ujung taun..ngan itu la ini la..balik umah je trus flat. Apa pon tak boleyy.

Adeh la..kemain sempit lagi baju2 saya sekarang. Eh! hihi tetiba citer pasal baju kan.. takdelah..ari ni saya cam yakin je iron baju kurung moden untuk gi keje. Saya bajet masih ok sebab baju ni pun besar..bukan ikut badan sangat. Ekekekek sekali dah sarung...gelak je tengok diri sendiri. Aduh! sapa la yang comel betul nih..keketatan berada di seluruh bahagian. Comel!!! itu je yang mampu saya ucapkan. Comel betul bila baju dah tak muat. Hihihihi...seumur hidup x pernah merasai situasi 'tak muat baju'..so bila dapat rasa..adalah sangat bahagia. Ahahahah!

Alhamdulillah skrg saya suda 21weeks. Dan dalam tempoh itu saya sudah naik 6kg..kwangkwangkwang..tapi masih ok la utk saya yang underweight nih. Last Monday pegi check up, alhamdulillah semuanya ok2 saje. Blood pressure dan HB pon bagus. Owh..kandungan gula dalam darah dan air kencing juga ok. Heheheh nasib baik. Risau gak sebab saya memang kuat makan sekarang. Kalau dulu saya nampak makanan perasaan adalah biasa2 saja. Sekarang....nampak makanan macam nampak emas je. hahahah! buat malu je kengkadang.

Tapi perut saya comel je. Member opis selalu banding2 perut saya dengan perut muncit dorang. Huhuhu dorang cakap perut dorang lagi besar dari saya. Hoho sabar je la..Tapi realitinya..tanpa baju perut adalah besarrrrrr..saya tahu perut saya makin besar sebab tetiap minggu buat ukur lilit...ekekekk!

Pembesaran baby juga adalah mengikut peraturan..berat pun cam tu gak. Ari tu doktor cakap baby dah berat dalam 400++ gm.. Gender? eheheh usah ditanya..sebab tak nampak..saje nak bagi suprise kut.

Macam dah kembang je aku rasa..

Tapi masih nampak slim. Hehehe

Mudah-mudahan perjalanan ni lancar dan dipermudahkan. Aminnn


Cheers,
Amysue

2 comments:

Rinah said...

Tahniah sis. Dah berisi rupanya. Patut pun jarang update.
p/s:: Ramai gak blogger sabah yang preggy sekarang nie. hehehe

Dayang_Amy said...

hihi..tengkiu rinah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...