Monday, November 12, 2012

11.11.12 Ulangtahun pertama perkahwinan

Assalamualikum dan salam sejahtera..

Hari ni genaplah setahun saya menjadi isteri kepada Muhammad Jamil..dan genaplah setahun kami melayari alam rumahtangga secara jarak jauh. Tsk! Tsk!... Masih belum ada rezeki untuk tinggal bersama. 

Alhamdulillah...saya bahagia je selama setahun ni. Bagi saya jarak tu bukanlah masalah besar sangat. Malah kami somi isteri adalah amat jarang sgt menaikkan isu tu dlm perbualan kami sehari2. Bukan taknak cari langsung penyelesaian...dah buat dah..skrg tggl tggu berita gembira je. Tapi kau pepaham aje la..nak pindah ni makan masa yg lama untuk lepas semua stage.Hehehe.. 

Kadang-kadang member2 tanya..xde rasa sedih ke bila somi xde di sisi? Tak rasa sedih ke pegi check up baby sorang2?..tak rasa sedih ke sebab somi tak menyaksikan perubahan perut saya setiap hari? Tup2 bln depan dh besar..jumpa bln depan satu lagi dh kembang..hohoh.. Huhu tipulah kalau saya takde rasa apa pun..malah kau jangan tak tau..banyak kali dah saya menangis sorang2 bila tak tertahan rasa rindu. Somi tak tahu pun..cuma ada segelintir je yg dia tahu sy nangis. Yang lain2 tu nangis2 sendiri je..pas nangis...pujuk ati sendiri..kemudian dah ok. Heheheh

Tapi tu la..nangis tu nangis la juga...sedih tu sedih la juga. Tapi saya malas nak layan sangat. Kalau layan..ape pon tak boleh. Buat keje pun tak happy..nak makan pun tak kenyang..betul tak? So alhamdulillah..saya mampu melalui 365 hari tanpa somi di sisi.

Takde celebration pun semalam. Yelah..sominya kan takde. Tapi dah gi makan-makan and paw mengepaw somi last week. hehehehe..last week kan saya balik Raub..jadi sempat la paw somi. Hehhehe... Terima kasih encik somi. Lebiu.

Alhamdulillah..makin lama saya sudah boleh terima segala perangai encek somi. Hahahah maksud saya semua hidden character sebelum ni. Huhuhu hopefully..segala hidden character saya..muka-bangun-tido-rambut-macam-singa..ketawa-terbahak-bahak-lalu-terkeluar-suara-jantan..harap2 dia mampu menerima saya seadanya. Hahahah!

Tapi memanglah nak membiasakan diri dengan perangai2 baru ada je tragedi. Hua! hua!..memang boleh buat gaduh Oooo...sampai ada tahap saya rasa macam nak ber'heart-to-heart' lalu mensenaraikan semua perangai buruk dia yang saya tidak suka..Tapi nasib baik saya masih waras..apa kau ingat dengan menyenaraikan semua perangai buruk somi kau..kau tu perfect sangat??? huhuhuh ntah2 10 ko senarai..100 yang dia balas. Lagipun dia kan ur other half..jadi saya memilih untuk bertolak ansur dan saling menerima. Hahah lagipun saya ni pun lagi banyak pincangnya..

Syukurlah..benda tu semua bukanlah perkara besar sangat pun. Depend on u je nak adapt dengan semua ni cemana. 

Phew!..apa pun..Saya sangat bahagia sekarang..syukurlah...Allah pertemukan saya dengan kamu encik somi..mudah-mudahan ada berita baik pasal perpindahan kamu tu dalam masa terdekat ni ye..


Cheers,
Amysue



1 comment:

Rinah said...

happy belated wedding anniversary!

semoga tabah menghadapi pekahwinan jarak jauh.

jaga diri dan kandungan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...